İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 14 Kasım 2010

Deplasman fobisi

Bu sezon İstanbul dışında oynadığı lig ve kupa maçlarında sadece 1 galibiyet çıkartabilen Fenerbahçe, deplasmanlardaki kötü sonuçlarına bir yenisini ekledi.
Hafta arasında Ankaragücü'nden 45 dakikada 4 gol yiyen Fenerbahçe, maça öncelikli olarak savunma önlemleriyle başladı.
Amaç, Gaziantepspor'un Fenerbahçe defansının arasında boşluk bulamaması ve pozisyon üretememesiydi. Bu yüzden Mehmet Topuz ve Christian maç boyunca defansın önünden hemen hemen hiç ayrılmadılar. Bu düşünceyle de oyunun son bölümüne kadar Gaziantepspor'a gol pozisyounu vermediler. Ama, ikinci golü bulmak adına rakip kaleye çok fazla düşünmediklerinden Gaziantepspor'un etkili oyununa dayanamadılar ve kalelerinde iki gol gördüler.
Şu bir gerçek ki Alex, Fenerbahçe takımının her şeyi. Fenerbahçe' nin attığı golde rakipten sıyrılışı, pozisyona devam edip yaptığı gol vuruşu 1. sınıftı. Alex'in oyundan biraz düşmesiyle Fenerbahçe takımının rakip kaleye gitme şansı kalmıyor. Stoch zaman zaman iyi işler yaptı. Kazım ve Semih etkisizdi.
Gökhan Gönül, ayakta kalan oyunculardan biriyken Caner zaman zaman çok bocaladı. Sonuçta bütün yük Alex'in ayakları ve Volkan'ın ellerine kaldığı müddetçe Fenerbahçe deplasmanlarda bu tür sonuçları daha çok alacaktır.
Bu mağlubiyetle lider Trabzonspor' un 8 puan gerisinde kalan Fenerbahçe'nin ilk devreyi lider tamamlama ümidi de ortadan kalkmış oldu. Ama, asıl önemlisi üst üste iki deplasmanda kalesinde gördüğü 6 gol ve savunmasındaki çok ciddi problemlerdir. Lugano ve Emre'nin bir an evvel takıma dönmesi Fenerbahçe'yi bu konuda rahatlatabilir. Bu arada Gaziantepspor' un stoperi Dany, müthiş bir maç çıkardı. Böyle devam ederse kendisini seneye büyük bir bonservis bedeliyle 3 Büyük takımdan birinde görebiliriz.