Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 24 Temmuz 2017

Yönetim aklını başına al

Beşiktaş geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iddiasını yitirdiği bir ligde bile Başakşehir'le son ana kadar çekişerek zor şampiyon olmuştu. Bu sezon onların yaptığı transferlerden sonra şampiyonluğun daha da zora girdiği tartışmasız bir gerçek. Pepe dışında hala bir transfer yapılmadı. Beşiktaş Marcelo gibi çok önemli bir oyuncuyu veriyorsa bu yönetimin büyük hatasıdır.
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım olduğu için Marcelo'yu elinde tutmalıydı. Pepe'nin transferi doğru ama Marcelo gidince bu transferin büyüsü bir anda bozulmuş oldu.

SORUNLAR ÇOK
TALİSCA iyi bir oyuncu ve geçen sezon takıma çok yararı dokundu. Duran toplarda önemli işlere imza attı. Ancak sonra şımardı. Önce para istedi sonra takıma geç katıldı.
Şenol Güneş'le Fikret Orman'ın birbirlerine kırgın olduğuna eminim. Yapılan transferlerde Güneş'in fikrinin alınmadığını düşünüyorum.
Beşiktaş Çin'e gidiyor ama Quaresma, Pepe, Talisca, Gökhan Gönül gibi takımın en önemli oyuncuları yok. Beşiktaş şampiyonluğa oynayacaksa takım birlikte olmalı.
Beşiktaş geçen sezon bir Başakşehir'le bile zor mücadele etti. Yönetim aklını başına alarak transferleri sezon başlamadan yapmalı.
Çünkü tüm takımlarda sonradan gelen bir oyuncunun o ekibe katkı yapması her zaman çok zor olmuştur. Beşiktaş'ın bir golcüye ihtiyacı olduğu kesin. Aboubakar olmadı ama alternatifi hala bulunmadı. Orta sahada Atiba yoruldu, Oğuzhan iyi bir oyuncu ama istikrarı yok. Bunların da alternatifleri olmalı. Siyah-Beyazlılar bu sezon üç kulvarda da güçlü rakiplerle mücadele edecek.
Bu nedenle bir an önce takımın toparlanması şart.
Aksi halde şampiyonluk hayal olur.