Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 30 Mayıs 2017

Şampiyonluk Güneşi

Aboubakar ilk 7 maç gol atamayınca bunalıma girdi. Türkiye'yie trk etmeye karar verdi. Güneş devreye girdi. Golcü yıldız kendine egldi. Talisca'nın Kartal'ı ipten alan gollerinin ardında yine Güneşn'i imzası vardı. Puan farkı 2'ye inince Güneş Ümraniye'de 2.5 saat toplantı yaptı. "Ya tarihi tersten yazacaksınız. Ya da tarihe adınızı altın haflerrle kazıyacaksınız" dedi. Beşiktaş 3'te 3 yapıp 3'üncü yıldızı göğüsne taktı...

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş zafer sevincini yaşayamadan ağır bir darbe almıştı. Çünkü gol kralı Gomez, Sosa ve Gökhan Töre gibi 3 önemli silah takımdan ayrılmıştı. Transferde Gökhan Gönül, Caner, Adriano, Talisca ve Aboubakar alınırken bu oyuncuların performansı kafalarda soru işareti oluşturuyordu.

MOTİVE ETTİ
Herkes Beşiktaş'ın gücünden çok şey kaybettiğini savunurken Şenol Güneş elindeki kadroyu en iyi şekilde sezona hazırlamak için kolları sıvadı. Önce takımın yaramaz çocuğu Quaresma'yla konuşarak, "Yedek kaldığın zaman küsmeyecek, oyundan alınınca da öfkelenmeyeceksin. Yeteneklerini sahaya en iyi şekilde yansıtacaksın. Sen benim sahadaki elim kolum olacaksın" dedi. Gomez'in yerine alınan ve ligde ilk 7 maçta gol atamayan Aboubakar az kalsın Türkiye'yi terk ediyordu. Kayseri maçı sonrası Aboubakar ile 1.5 saat toplantı yapan Güneş, "Sen büyük bir golcüsün. Kendini futboluna ver ve yakışanı yap. Gerisini bana bırak" dedi. Adeta bir psikolog gibi devreye girdi. Aboubakar önce 19 Ekim'de Napoli'yi deplasmanda 2 gol atarak yıktı. Ardından 23 Ekim'de Antalyaspor'a ligdeki ilk golünü attı. 'Gomez'in alternatifi bu mu?" diye dalga geçilen Aboubakar'ı artık durdurmak mümkün olmayacaktı. Zaman zaman performansı düşen Talisca ile de konuşan Güneş onun da başarısının artmasında büyük rol oynadı. Beşiktaş 29 ve 30. haftalardaki Başakşehir ve Fener maçlarında toplam 5 puan kaybedilmesi üzerine takımla toplantı yaptı. Güneş, "Ya tarihi tersten yazacaksınız. Ya da tarihe adınızı altın harflerle kazıyacaksınız" dedi. Güneş'in bu sözlerinden sonra silkelenen futbolcular Bursa, Kasımpaşa ve Gaziantep maçlarında fırtına gibi esti. Beşiktaş'a 3'te 3 yapıp 3. yıldızı göğsüne taktı. Başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Şenol Güneş'e aitti.

UÇAKTA MÜJDE: ŞENOL GÜNEŞ KALIYOR
Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile oynadığı maç sonrasında Başkan Fikret Orman uçakta takıma üçlü çektirdi. Neşeli hareketleriyle dikkat çeken Orman burada yaptığı konuşmada, "Şenol Güneş takımda kalacak. Yeni sezonda da hocamızla yola devam edeceğiz" müjdesini verdi.