Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 28 Mart 2017

Bu gençler bir harika

Dün Eskişehir'de sanki bir Avrupa Şampiyonası finali maçı oynandı... Tribünler tıklım tıklımdı.
Sahada da ilk defa milli formayı giymenin mutluluğunu yaşayan isimler vardı. Muhteşem mücadeleleriyle Eskişehir'in yeni stadını karnaval yerine dönüştürdüler. Eskişehir tam bir spor şehri. Spor kültürü muhteşem. Gerek bandosuyla gerek tezahüratıyla öylesine coşku öylesine muhteşem bir tezahürat yaptılar ki futbolculara moral verdiler.
Buradan anlatmak değil ancak o anı yaşamak lazım. Gerçekten de genç futbolcularımız ilk defa milli olmalarına rağmen o milli formanın ruhuyla öylesine iyi mücadele ettiler ki hepsine hayran oldum.
Emre Mor, bir Messi olabilir mi deseler, ben olacak derim. Ama bir eksiği var. O da takım oyununa biraz kendisini alıştırması lazım.
Oğuzhan'ın müthiş asisti Emre Mor'un akıllı golü tribünleri ayağa kaldırdı. Ahmet Çalık'ın kendine güveniyle, özverili bir şekilde defansı bırakıp attığı gol takım oyununun eseridir. Ya Cengiz'e ne demeli...
Muhteşem bir gol attı. Türk futbolcular kendine inansın çok işler başarırız.
Çünkü bizim futbolcularımız daha yetenekli.
Fatih Terim, bundan önce de genç takımlar yaptı.
Ama sonrasında vazgeçti. Fatih hocam bu takıma sahip çık. Bu takımın arkasında dur, iki yıl sonra Avrupa'da final oynayarız.
Ben buradan milli ruhu yaşatan sahadaki futbolculara ve Eskişehir'deki taraftarlara minnet duygularımı iletiyorum. Maçı izlerken duygulandım.
Helal olsun sizlere...

MAÇIN EN iYiSi EMRE MOR
Genç yıldız dün gece resital sundu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ PAŞCENCO
Moldova kaleci gününde değildi.