Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 23 Mart 2017

Malatyaspor şampiyon gibi

TFF Birinci Lig'de sezonun bitmesine 9 hafta kala 'Yeni Malatya Şampi' başlığı atabildim.
Üç puanlı sistem ve sezon sonuna 9 hafta kalmasına rağmen bu başlığı rahat rahat yazabildim. Böyle giderse birkaç hafta sonra Yeni Malatyaspor Süper Lig'e çıkmayı garantileyen ilk takım olacaktır. Neden mi diyorsunuz.
Malatya ekibi, içerde ve dışarda maçlarını kazanarak yoluna devam ediyor. Hafta sonu oldukça zorlu geçeceği beklenen Manisaspor'u deplasmanda 2-0 yenip puanını 50'ye çıkardılar. Şehir, takım ve camia şampiyonluğa inanmış durumda.
Yeni Malatyaspor, üç dört maçını kazandıktan sonra yeni ligin hesaplarını yapacaktır.

SİVASSPOR YARA ALDI
Sivasspor'da son haftalarda yaşanan sıkıntılar belliydi ama fark ettirilmemeye çalışıyordu. Altınordu, Balıkesir beraberliği derken hafta sonu Şanlıurfaspor'a mağlup olunmasının ardından takım şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Mesut Bakkal, maç sonunda zehir zemberek açıklamalar yaparak görevinden istifa etti.
Gekas'ın sakatlanması ise onlar adına büyük kayıp. İlk yarıyı lider tamamlayan Göztepe'ye ikinci yarı hiç iyi gelmedi.
Okan hocanın istifasının ardından takımın başına Yılmaz Vural getirildi. Yılmaz Vural takımı bir an önce toparlarsa ilk ikiden Süper Lig'i zorlayacaklardır.

ESKİŞEHİR NİHAYET
Mustafa Denizli yönetimindeki Eskişehir, bir türlü patlamayı yapamıyordu. Sonunda Göztepe'yi 4-0 mağlup ederek kendisine geldi.
Eskişehirspor, ilk iki için en iddialı takım haline geldi. Süper Lig için iddialı bir takım olan Giresun, son üç haftadaki puan kayıplarına yanıyor. Ümraniye yenilgisi, Eskişehirspor beraberliği ve hafta sonunda Bolu'ye mağlup olan takım 8 puan birden bırakınca liderin 8 puan gerisine düştü.

ARAYI DEĞERLENDİREN KAZANIR
Milli maçlar nedeniyle liglere verilen ara takımlar için çok önemli.
Bu arayı iyi değerlendiren takımlar kazanacaktır. Gerek şampiyonluk yolundaki takımlar gerekse düşme hattındaki takımlarda inanılmaz sıkıntılar yaşanıyor. Bu ara onlara adeta ilaç gibi gelecektir.
Umarım tüm takımlarımız bu aray ı iyi değerlendirirler.
Çünkü bu aradan sonra artık ligin final bölümü başlayacaktır.

GÖZTEPE'Yİ AYAĞA KALDIRIR
Göztepe'de Okan Buruk'un yerine göreve gelmesi beklenen Yılmaz Vural'ın hocalığı ve kişiliğini artık ülkemizde herkes iyi biliyor. Göztepe'de ilk kez göreve geliyor. Yılmaz Vural takımı en kısa sürede toparlarsa tribünler onu çok sevecektir. Yılmaz Vural yönetiminde alınacak iki üç galibiyet İzmir ekibi Göztepe'nin o kötü günlerini mutlaka unutturacaktır.

ESKİŞEHİR'DE COŞKU ARTTI
Alpay Özalan'dan sonra Mustafa Denizli ile yeni hayallere çıkan Eskişehirspor'da alınan sonuçlar camiada büyük hayalkırıkları oluşturdu. Tüm camia Süper Lig'i istiyor fakat istenilen sonuçlar gelmiyordu.
Eskişehirspor ile Göztepe arasındaki maç o kadar kritik bir randevu haline geldi ki kazanan ilerisi için umutlanacak kaybedeni ise zor günler bekliyordu. Zorlu geçeceği beklenen maçı Es-Es, 4-0 gibi farklı bir skorla kazanınca ileriye umutlu bakan taraf oldu. Bu maç kaybedilse veya berabere bitseydi Eskişehir için Süper Lig hayal olacaktı. Eskişehirspor taraftarıyla ve kadrosuyla Süper Lig'i fazlasıyla hak eden bir takım.
Üstelik başlarında Mustafa Denizli gibi kurt bir hoca var.
Kırmızı Şimşekler'in kalan maçlarda bundan sonra kolay kolay hata yapmamaya çalışacak.
Onlarda bu potansiyeli fazlasıyla görüyorum.