Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 10 Aralık 2016

Zirveye Göztepe damga vuruyor

PTT Birinci Lig'de 13. haftanın en önemli maçı hiç şüphesiz Göztepe ile Yeni Malatyaspor arasındaki mücadele idi. Haftaya 26 puanla lider giren Yeni Malatya, Göztepe'yi deplasmanda yense altı puanlık denilen maçlardan bir tanesini kazancak şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden birisi olan Göztepe'yi de saf dışı bırakma imkanı bulacaktı. Böylesine önemli maçı kazanan Göztepe ise hem rakibini durdurdu hem de şampiyonluk yarışına tekrar ortak oldu. İki takım arasındaki maçtan önce oynanan ve ligde ikinci sırada bulunan Boluspor'un sahasında Balıkserispor'a yenilmesiyle Göztepe-Yeni Malatyaspor daha da önemli hale geldi. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta sahasında rakibini 2-0 yenen Göztepe, üç puan kazandı gibi gözükebilir ama aslında tam 9 puanı cebine koyarak ligde ikinci sıraya yükselip lider Yeni Malatyaspor ile puan farkını bire düşürdü. Bu maçı izlediğimde tabiki sahadaki futbolcuların hakkını yemek istemem ama Göztepe'yi bu yarışın içinde tutan birinci etkenin onların muhteşem taraftarı olduğunu belirtmek isterim. İki hafta önce deplasmanda Bandırmaspor'a mağlup olan Bolu ekibi, bu hafta da son dakika golüyle Balıkesirspor'a mağlup olunca şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Sezon başından beri birçok kesim tarafından şampiyonluk için favorisi gösterilen Eskişehirspor ve Sivasspor haftalar ilerledikçe yarışa ağırlığını koymaya başladı. Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu'nu 6-0 mağlup ederek 22 puana yükseldi. Deplasmanda Giresunspor'u mağlup eden Sivasspor'da 21 puana çıkarak şampiyonluk yarışının içinde olacağını herkese gösterdi. Bu ligin alt sıralarındaki takımlarda erken kopma olursa ligin heyecanı kaçar diyordum. Ümraniyespor'un üst üste kazanması, Bandırmaspor'un puanlar toplayarak düşme hattından çıkması, Manisaspor ve Şanlıurfaspor'un kazanmayı hatırlaması, Elazığspor'a 6 puanın iade edilmesi derken alt sıralar karıştı.

TARZAN NİHAYET GÜLDÜ
Manisaspor uzun bir aradan sonra aldığı galibiyetle birazcık rahatladı. Hafta sonunda Gaziantep Belediye'yi yenen takımın morali de üst seviyeye çıktı. Yönetim son zamanlarda ekonomik olarak futbolcularını da biraz rahatlatınca istenilen sonuç alındı. Takımın başına getirilen Sait Karafırtınalar, "Biz iyi bir takımız. Kadromuz iyi. Futbolcularla tam bir uyum içinndeyiz" dedi.

HOROZ, GAKKOŞ'U SUSTURDU
Denizlispor son yıllarda büyük bir ekonomik sıkıntı içersindeydi. Tabi bu durum takıma da yansıyor. Teknik direktör Ali Tandoğan ile bir hava yakalayan Horozlar, deplasmanda Elazığspor'u 3-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Üç puanları silinince alt sıralara yerleşen Ege ekibinde bu galibiyet adeta ilaç gibi oldu. Devre arasında takıma yapılacak bir kaç takviye ile sıkıntılı günler yaşamazlar.

ÜMRANİYE SÖZERİ İLE COŞTU
Ümraniyespor, teknik direktör Erkan Sözeri'nin göreve başlamasıyla yepyeni bir ruhla adeta şaha kalktı. Son 3 haftada önce Sivasspor'u ardından Mersin İdmanyurdu'nu ve bu hafta sonu da Samsunspor'u yenen takım topladığı 9 puanla düşme hattından uzaklaştı ve 9. sıraya kadar yükseldi. Seri galibiyetler devam ederse Ümraniyespor, play-off hesapları yapmaya başlar. Elde edilen bu başarıda en büyük pay sahibi ise kuşkusuz teknik direktör Erkan Sözeri'ye ait. Erkan hocayı futbolcuğundan itibaren tanırım. Kendisini yenileyen, başarıyı isteyen arzulayan, oyuncusu ile gerektiğinde hocadan çok bir abi gibi davranabilen bir tekink adam. Ümraniyespor ile de kimyası tuttu. Tam bir kolej havasına büründüler. İlerleyen haftalarda başarılı sonuçlar gelmeye devam edecek.