Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 7 Mayıs 2016

Savaşan kazanıyor

PTT Birinci Lig'de son iki haftaya girilirken hala Adanaspor'un ardından Süper Lig'e ikinci olarak yükselecek takım belli olmadı. Ligde ilk önce Adanaspor'un şampiyonluğu yaşadığını, sonrasında yılların Karşıyakası ve Kayseri Erciyes'in küme düştüğünü gördük. Son iki haftaya girilirken Karabükspor ve Alanyaspor'un Süper Lig mücadelesini izliyoruz.

KARABÜK ŞOK GEÇİRDİ
30. haftayı ikinci olarak kapatan Alanyaspor, 31. haftada sahasında Elazığspor ile berabere kalıp 54 puana yükselirken rakibi Kardemir Karabükspor'da Şanlıurfa'yı mağlup ederek puanını 55'e yükseltti. Bu sonuçla Süper Lig yolunda tüm ipler Kardemir Karabükspor'un eline geçmişti. Hani her zaman söylüyorum 'Bu ligde her şey son maçın son dakikalarında belli olur' diye. Yine aynısı olmaya devam ediyor. 32. haftada Süper Lig için büyük avantaja sahip Kardemir Karabükspor, Süper Lig yolunda rakibine çelme atan Elazığspor ile sahasında berabere kalınca adeta büyük şok yaşadı. Alanyaspor ise Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Adanaspor'u mağlup edince bu defa Süper Lig yolunda tüm avantaj Alanyaspor'da oldu. Kalan iki haftada eğer Alanyaspor maçlarını kaybetmezse Süper Lig'e yazdıran ikinci takım olur. Kalan iki maç bize gösteriyor ki hala bu lig çok sürprizlere gebe.

PLAY-OFF İÇİN SAVAŞ VAR
Süper Lig'e yükselecek iki takımın ardından oynanacak play-off'lar içinde 5-6 takım arasında amansız bir yarış devam ediyor. Adana Demirspor, Giresunspor, Balıkesirspor, Gaziantep Belediyespor, Samsunspor ve Elazığspor'dan dördü playoff'lardan Süper Lig şansını deneyecek. Kim olacak derseniz son maçın son düdüğündeki skorlara bakınız.

DENİZLİ LİGDE KALACAK MI
Denizlispor, her yıl olduğu gibi bu yıl da ligde sıkıntılı günler geçiriyor. Ege ekibi, Boluspor'u 3-1 mağlup etmesine rağmen son iki maça küme düşme korkusuyla giriyor. Ligde kalmak için savaşacaklar. Boluspor maçında Recep Niyaz oynadığı futbolla adından söz ettirdi. Genç futbolcu, bu sezon Denizlispor'un yükünü sırtlamaya devam ediyor. Bravo Recep Niyaz.... Devam!!!

ALANYA'YI AKBABA UÇURDU
Alanyaspor bu sezon şampiyonluk yarışında bu kadar iddialı ise en büyük pay sahiplerinden birisi Emre Akbaba'ya ait. Alanya ekibi, Emre'nin kritik golleri ile Süper Lig'e doğru uçuşa geçti. Alanyaspor'un Adanaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçta iki gol atan Emre Akbaba oyunu koparan isim oldu. Alanyaspor, kalan iki maç öncesinde Süper Lig yolunda dev bir adım attı.

GİRESUNSPOR BAŞKANLA BAŞARIR
Başkanların kavga ettiği, tribün terörünün had safhaya ulaştığı bu günlerde centilmenlik sesleri duyuran, hakemlere itiraz etmeyen, rakiple boğuşmayan, ekonomik sıkıntılara rağmen hep olumlu işlere imza atan bir Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ var. 16 milyonluk borcu, 4 milyona indirerek önemli bir başarıya imza attı. Giresunspor, onun herşeyi... Sporla yatan futbolla kalkan bir başkan. Teknik heyetin arkasında durup, taraftarlarıyla bütünleşip başarıyı el ele yakaladılar. İnanıyorum ki, son 2 maçta da gerekli puanları alıp önce Play-off'a sonra da Süper Lig'e çıkabilirler.