Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 13 Şubat 2016

6 puanlık maçlara dikkat!

PTT Birinci Lig'de ligin boyu kısaldıkça şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesinde heyecan artarak devam ediyor. Özellikle şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaşmak isteyen takımların şampiyonluğa oynayan ekiplerle oynadıkları maçları mutlaka kazanmaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şampiyon olmak istiyorsanız rakibinizi de mağlup etmek zorundasınız. Bir nevi 6 puanlık maçlar gibi gözüken bu karşılaşmaları kazanamayan takımların şampiyon olmaları zor gibi gözüküyor.

ZİRVE ÇOK KARIŞIK

Ligin 20. haftasına baktığımız zaman yukarıda yazdığım şampiyon olmak istiyorsanız özellikle şampiyonluk yolundaki rakiplerinizi de yenmeniz gerekir dediğim tarzda bir maçta 33 puanlı lider Karabük ile 31 puanlı 3. sıradaki Balıkesir karşılaştı. Ev sahibi, 6 puanlık maçı kazanarak şampiyonluk yolunda üç puan kazanmanın yanısıra rakibini de yarışın bir adım gerisine atmış oldu. Liderin en yakın takipçilerinden Elazığ kümede kalma mücadelesi veren Denizli'yi 3-1 ile geçerek zirve takibine devam etti. Zirvenin bir başka ortağı Adana da Giresun'u 1-0 ile geçerek 34 puana yükseldi. Alanya da evinde Malatya'yı 2-0 yenerek 32 puana çıktı ve son maça kadar şampiyonluktan kopmayacağı mesajını verdi. Şampiyonluk yarışının en büyük ortaklarından birisi olarak gösterilen A.Demir, deplasmanda Bolu'yu 1-0 yenilerek hiç beklemediği bir üç puan kaybetti. Bir hafta önce ligde ikinci sırada yer alan Adana ekibi, bu mağlubiyet sonrasında 32 puanda kaldı ve yarışta 5. sıraya kadar geriledi. Lider ile deplasmanda karşılaşan ve 3-0 mağlup olan Balıkesirspor da hem lider olma fırsatını kaçırdı hem de 31 puanla liderin 5 puan gerisine düştü.

KARABÜK'ÜN MİMARI İLDİZ
Karabükspor, sezon başından beri Süper Lig için en favori takımlardan birisi olarak görünüyordu. Takım sezon başından bu tarafa inişli çıkışlı bir grafik sergilese de zirvenin fazla uzağında kalmadan yoluna gidiyordu. Ancak takımda teknik direktör konusunda bir türlü istikrar sağlanamadı. Sezona Hüseyin Kalpar yönetiminde başlayan takım istenilen sonuçlar gelmeyince Levent Açıkgöz ile kısa süreliğine takımı çalıştırdı. Sonrasında Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Elvir Baliç dümene geçti. Fakat Baliç de başarısız birkaç sonrasında görevini bıraktı. Alt yapı hocası Levent Açıkgöz birkaç maç daha takımın başında görev yaptıktan sonra başkan Ferudun Tankut, 2009-2010 yılında beraber çalıştığı ve takımı Süper Lig'e taşıyan Yücel İldiz'i takımı emanet etti. İldiz yönetimindeki takım, iyi oyununu sürdürerek zirveye yükseldi.

KAF-KAF UMUTLANDI!
Türk futbolunun ve İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka, Samsunspor'u deplasmanda 2-1 yenerek umutlandı. Haftaya 13 puanla ve son sırada başlayan Kaf-Kaf için bu maç büyük hayati önem taşıyordu. Takımı ve camiayı çok iyi bilen Yusuf Şimşek, kalan haftalarda takımını daha da iyi motive edecektir.

FOLLY AYİTE ALANYA'YI SIRTLIYOR
Alanyaspor'u son haftalarda zirve yarışının içinde tutan kim diye sorarsanız ben golcü futbolcuları Folly Ayite derim. 2014-2015 sezonunda Alanyaspor'a transfer olan golcü oyuncu geçen yıl muhteşem bir performans sergiledi ve 18 golle PTT 1. Lig'in gol kralı olmuştu. Bu yılda aynı performansını sergileyen Ayite, 20. hafta sonunda 10 attı ve gol krallığı yarışında da 4. sırada yer alıyor.