Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 6 Şubat 2016

Heyecana kaldığı yerden devam

Futbolda sezon başındaki planlamadan dolayı liglere bir hafta kupa molası verilmiş gibi oldu. İlk yarının bitimiyle birlikte sadece bir hafta tatil yapan futbolcular ara dönemde de bu defa da Türkiye Kupası maçlarını oynamak zorunda kaldı. Futbol Federasyonu daha önceden 30-31 Ocak 2016 tarihlerini kupada son 16 takımlarının eleme turu maçlarını koyunca liglere zorunlu olarak bir hafta daha ara verildi. Bu ara döneminde takımlar transferin son günlerine doğru kadrolarını güçlendirdiler. Takımların transfer politikalarına kısaca göz attığımda hemen hemen her takım kendince eksik gördüğü yerlere gerekli oyuncuları almaya çalışmış. Tabi ki bazı takımların transfer yasağından sonra takviyeleri yapamaması da onların işlerini zorlaştırdı. Süper Lig yarışının oldukça çekişmeli geçeceği ikinci yarı öncesinde kadrosunda alternatifli oyuncular bulunduran takımlar şampiyonluk yarışında bir adım daha önde olacaktır.

SÜPER LİG İSTİYORSAN
İlk yarıda oynanan maçların telafisi olduğu için takımlar sezonun ilk yarısında oldukça bonkör davrandılar. Ancak ikinci yarının başlaması ile birlikte bonkörce puan dağıtma döneminin sona erdiğini geçen haftaki yazımda belirtmiştim. Artık her takım puan alabilmek için son dakikaya kadar mücadeleye devam ediyor. Kritik soru işte burada geliyor. Süper Lig'e çıkmak için ne yapmak gerekiyor. Sezon içinde genelde bu tür yazılarını birkaç defa yazıyorum. Aslında Süper Lig'e çıkmak hem çok basit hem çok zor. Aynen futbol takımında olduğu gibi takım gibi hareket eden camialar Süper Lig biletini cebine koymakta zorlanmazlar. Bu nedenle Süper Lig'i isteyen takımın futbolcusundan hocasına, yönetimine, şehrin insanlarına, basınına büyük işler düşecektir.

AMED'İN TARİHİ BAŞARISI
İkinci Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler takımını son günlerde iyice duymaya başladınız. Türkiye Kupası'nda büyük bir başarıya imza attılar. Deplasmanda Bursaspor'u kupanın dışına ittiler. Kendi liginde orta sıralarda yer alan takım, Bursa'yı elemesiyle gündeme geldi. Amed Sportif'ten neden bahsediyorum. Son günlerde Diyarbakır'da yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. O bölgenin insanı olduğum içinde o bölgeyi iyi biliyorum. Çoğu yazımda da bahsetmiştim. Özellikle G.Doğu'daki halkın en büyük eğlencelerinden birisi futboldur diye. Diyarbakır'ın Süper Lig'den düşmesinden sonra büyük bir boşluk oluşmuştu. Bölge halkının tek eğlencesi gibi gözüken futbolda bitmişti. Amed Sportif'in bu başarısından sonra gözler bir kez daha Diyarbakır'a çevrildi. Keşke bölge insanı el ele verse de bir takımı Süper Lig'e çıkarabilse...

DEMİRBAKAN ŞANSI!
Coşkun Demirbakan hocayı iyi tanırım. Şampiyonluk yarışında olmasına rağmen oldukça sıkıntılı bir süreç geçiren Elazığ'ın başına geldi. Takımın üzerinde bulunan olumsuz havayı dağıtmaya çalışıyor. Bunda da başarılı olmuş gibi gözüküyor. Yönetim takıma ekonomik sıkıntılar yaşatmazsa son haftaya kadar Süper Lig şansını kovalar.

KARŞIYAKA'NIN İŞİ ZOR
İzmir'in köklü takımlarından Karşıyaka, bu yıl sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Sezon başından beri bir türlü düzgün planlama yapılmadığı için gerek sezon başında gerekse ara transfer döneminde birçok oyuncu transfer edildi. 14 oyuncunun geldiğini ve 17 oyuncunun takımdan ayrıldığını biliyorum. Bu kadar hareketliliğin olduğu bir takımda başarı olabilir mi? Bence zor.