Tarihi 30 Mayıs 2017

İftihar sezonu

Gördük ki, Kartallar yüksek uçar. Gökyüzünden üçüncü yıldızı alıp formalara işlemek için. O yüzden Beşiktaş'ın görkemli şampiyonluğunu kutlayalım. Futbolcuları alın teri meydanında omuzlarda taşımayı gururlu taraftara bırakalım. Takımı kalbiyle ve bilgisiyle yöneten Şenol Güneş'i de tırnak içine alalım. Şampiyonluğa giden yolda asaleti şekillendirmek her teknik adamın harcı değilken, bu başarının tarihsel anlamı da büyük. Beşiktaşlı çocukların rüyalarına iki sezondur masal taşıyan adamın yeri omuzlardır. Bu iftihar sezonunda!
***
Gelelim ligin ikinci sihirli adamına. Marka değil takım yaratma uzmanına. Abdullah Avcı zarafeti ve duruşuyla ipiyle kuyuya inilecek adamların başında gelir. Futbol bilgisiyle de "hızlandırılmış takım yaratma kurslarının" ustası olarak parmakla gösterilir. Herkesin uyuduğu saatlerde çalışmasının karşılığını almıştır. O yüzden Başakşehir haftalar önce Fenerbahçe ve Galatasaray'a mesajını gönderdi. "Ben varken sizlerin Şampiyonlar Ligi'ne katılmanız ancak hayal ürünüdür!"
***
Futbolda çocukların gözlerinde kendilerini gösterecek ayna varsa. O ayna en asil biçimde Şenol Güneş ve Abdullah Avcı'yı gösterir. Çünkü onlar çocuklara yıldızların yolunu gösteriyor. Büyüklere de adamlığın yolunu.