Tarihi 6 Mayıs 2016

Değişim

Olağanüstü Kongre kararı alan AK Parti'de, görüş ayrılıklarının demokratik bir sistemde var olacağını kabul ediyoruz. Biri gider biri gelir. AK Parti içinde başbakanlık yapacak önemli isimler mevcut. Bir partinin kökleşmiş ve oturmuş halinin, koltukların el değiştirmesiyle, sekteye uğrayacağını düşünmek mümkün değil. Elbette ülkede yanlışlar da var. Ama bu partiye hiçbir zaman değerinin altında paha biçilmesine sebep değil.
***
AK Parti'nin parçalanmasını isteyen bir sistem var. Onlar sürekli tetikte. Derin devlet duygusunun bu topraklarda egemenliğini hiçbir zaman kaybetmediğini biliyoruz. Derinden çalışanların nasıl sinsi olduklarını bildiğimiz gibi.
***
Toplumsal infial yaratmak için gündemi değiştirmek isteyenler çıktı. Laikliği anayasadan kaldırmak gibi! Ülkede o kadar sorun varken, böyle bir konu nerden icabetti sanıyorsunuz? Şifreyi kırmak zor değil!
***
Tayyip Erdoğan'ın dış güçlerin hesaplarına uygun olmayan bir duruşun sahibi olduğunu da biliyoruz. Evet, Tayyip Erdoğan hırçın! Ama doğrusuyla yanlışıyla düşünceleri ortada. Anahtar sözcük; dik duruş!
***
Onun yerine göz dikenlerin ikiyüzlü resimlerini unutmadık. Mert biçimde ortaya çıkmayıp, meydan okuma gücünden yoksun olanların, karanlık platolarda çevirdikleri filmlerin başoyuncularını da tanıyoruz. Yeter ki politikadaki sinsi resimlere yürekli bakacak gözleriniz olsun. Bu ülke Genelkurmay başkanlarını bile hapse tıkan kanunsuzluklardan zor kurtuldu. Ve insanların ödedikleri ağır bedellerin izleri hala sürüyor.
***
AK Parti'nin bölünmesiyle sazı eline almak isteyenler var. Ama politika ağustos böceğiyle karıncanın masalına en güzel örnektir. Ülkenin saz çalan politikacılardan değil. Hamarat karıncalardan yana olduğunu kimse inkar etmesin. AK Parti'nin parçalanmasıyla, bu ülkenin ödeyeceği bedelleri de kimse inkar etmesin.
***
O yüzden bazen değişimler de kaçınılmazdır. Demokratik kurallar içinde!

Ucuz erkeklere (!)
Kadınları aşağılamayı "erkeklik" sayanların, bundan nasıl bir gurur duyduklarını merak ediyorum. Onlar için yazdığım bir dörtlük var, duvarlarına assınlar.
"Erkekçesi güzeldir ölümün bile
Kadınlar alınmasın
Ne kadınlar tanırım onur heykeli
Erkeklik bıyıkta sanılmasın."

Mutluluk Takvimi
* Görmeyen birinin kolundan tutma, o senin kolunu tutsun.
* Hapishaneye kitap gönder.
* Bir bebekle uyu.

Gözlerimde doğdu
Aşkın çocuğu
Onu damla damla
Sadece ben büyüttüm
Kızımın adı su
Sevdamın adı
Bebek kokusu

Bir aşka bundan güzel
Nasıl atılırdı bir imza
Yakışmadı ihanetle
Senin attığın imza

Kime nasipsen ona git
Acımasız yüreğin
Bir sevdayı mahvetti
Ne asalet ne cesaret
Ölümsüz bir hikaye
Çok sıradan bitti

Hakkı YALÇIN