Tarihi 11 Şubat 2016

Duygusal savaş

Amerika'nın PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklaması, aslında dünyadaki terörün kaynağının da işaretidir. Kendilerinden olanı koruyanlar. Bir gün onlardan korunmak gerektiğini öğrenir. Ama terörün sırtından geçinenler için, arada bir kendi vatandaşlarını harcamak bile su içmek kadar kolaydır.
***

Bizler çocukluğumuzdan beri Amerika'yı hiç sevmedik. Dünyanın başını döndüren Amerika'nın, aslında dünyayı parmağında çevirdiğini biliriz. O yüzden ne dostluğuna güveniriz Amerika'nın. Ne siyasetine!
***

Ortada kuyu var deyip, yolu Ortadoğu'dan geçen Amerika'nın, öldürülen çocukların yasını tutmadığını hepimiz görüyoruz. Ortadoğu'da yaratılan terör örgütlerinin, Amerika'nın izni olmadan kurulmuş olabilme ihtimalini yok sayıyoruz. O yüzden sabahları canlı doğan çocukların akşamı göremeden öldürüldüğü bir dünyanın patronuna zerre kadar saygı duymuyoruz.
***

Müslüman'ın Müslüman'a saldırdığı Ortadoğu'da, İsrail'in kılına zarar getirmeyen terör örgütlerinin, kimler tarafından kumanda edildiğini sorgulamaya gerek var mı? 50 yıl sonrasının hazine haritasını kendince düzenleyen Amerika'nın ve maşalarının dünyayı ne hale soktuğunu görüyor. Ve terörizmin sipariş listesini elden verenlerin, barış ve demokrasi ayaklarına yattığını gördüğümüz zaman, "bu siyasetin canı cehenneme" diyoruz. Amerika'nın ruhu, terörün özüdür. Kattığı baharatlar da insanları yanıltmanın ta kendisi.
***

Dünya bir daha huzuru bulamayacak. Çiçek kokmayacak şehirler. Korkunun sırtından geçinmenin, silah tüccarlığının ve katliamların önü açık olacak. Çünkü teröre doymayanlar, dünyayı barışa da doyuramaz. İnsanlığa da. Bunun adına yeni dünya düzeni deniyor. Bedeli de Amerika'nın aldığı ve almasına izin verdiği canlarla ödeniyor.
***

Bizler Amerika'yı hiçbir zaman sevmedik. Hiçbir zaman da güvenmedik. Her şeye rağmen. Kazanmamız mümkünmüş gibi, şeytanlarla hala sürdürüyoruz bu duygusal savaşımızı! Çünkü geride bıraktıklarımız.
Aslında hiç terk etmediklerimiz!

İthal et patlaması
Rekor seviyelere uzanan et satışlarına hükümetten sınırlama.
Buna göre kıymada tavan 32 lira.
Buna uymayacak olanlar bir yana, şu sıralar en çok dikkat edilmesi gereken, ithal et patlaması. Çünkü ne zaman fiyatlar artarsa, çürükler ortaya çıkar.
Kaçakçılık altın devrini yaşar.
O yüzden kıymanın tavan fiyatı için vereceğiniz kavgada, ucuz kıymanın başınıza açacağı dertleri de hesaba katın.

Mutluluk Takvimi
Sabah yürüyüşü yap.
Uyanık değil saygılı sürücü ol.
Çocukları bahis oyunlarından koru.

İsimsiz mektuplar
Gibi bakardık
Hatıra defteri
Hasretin dili
Aşka açılırdı
Bütün perdeler
İçinden ağlardı
Sevda mendili

Bir sevda treninden
Zamansız indik
Ömürlük şarkıların
Nağmesi bizdik
Maziyi özleyen
Aşk yolcuları
O trene binmek için
Neler vermezdik

Hakkı YALÇIN