Tarihi 9 Şubat 2016

Çocuklar için

Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'da 175 bin öğrenci okula gidemeyecek. Okul önlüklerini kendilerine kalkan yapan teröristler bunu kendilerine zafer sayabilir. Hastanelere, okullara bomba yağdıranlar bu gerçeklerle gurur duyabilir. Onlar devlete karşı kin duyması gereken çocuk üretiminden yanalar. Bizler değiliz. O yüzden o çocuklara haber saldım, hepsini bu sabah Ay'a götüreceğim. Terörden uzak tutmanın en güzel yanını göstermek için belki.
***

Dün geceden her şeyi hazırladık. Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkacağız. Sabah kahvaltısını bulutların üzerinde yapacağız. E.T ile tanıştıracağım onları. Gökyüzünde bisikletle dolaşmaları için bir sponsor bile buldum.
***

Geceyi yıldızlarda geçirmek istiyorlar. Bombalar içinde ölümle burun buruna yaşamaktan bıktıklarını biliyorum. Ay'a ayak basmanın heyecanı bile onları sevince boğmaya yetebilir. Hepsinin kocaman düşleri var. "Karanlık gecelerden çok korkuyorum" dedi biri. Aydede'nin, Türkiye'yi geceleri daha çok aydınlatmasını istedi. Bir diğeri, "bomba seslerini susturacak" bir şarkı bestelemesini istedi.
***

Çocuklardan biri, "Topladığım yıldızları cebime koysam Allah baba bana kızar mı?" dedi. "Kızmaz" dedim. Galiba torba getirecek, yıldızları doldurup arkadaşlarına dağıtmak için Öğle yemeğini E.T ısmarlayacak. Öyle konuştuk. "Sürprizim var" demişti, ben bile bilmiyorum ne yiyeceğimizi.
***

Bugün hiçbirini öğle uykusuna yatırmayacağım onların. Bütün kuralları hükümsüz kılacağım çocuk yüreklerinde. "Ayda tuvalet var mı" diyen ufaklığa, "istediği yere çişini etmesini" söylerken, yaptığım yanlışın farkındayım elbet. Ama aklının erdiği andan itibaren kuralların içine gömülen bir çocuğa, bir günlük saltanatı çok görmedi yüreğim. Masal kitapları getirdim onlara. Terörle hayatları zindan edilen çocukları bir günlük mutluluğa taşırken değmeyin keyfime. Beş çayında Venüs'e götüreceğim onları. Akşam yemeğinde Mars'tayız. Samanyolu'nda koşuşturacaklarını düşündükçe zevkten dört köşeyim.
***

Onlar şimdi en derin uykularında. Şimdi üstlerindeki yorganı ayaklarıyla iteklerken, düşlerinde bulutların üstünde. Bu sabah Ay'a gelecekler benimle. Uyanmak için horozların sesini bekliyorlar. Silah seslerine inat!

Politik sözler!
Almanya Başbakanı Merkel, "göçün dışında kalamayız" dedi. Kaldınız!
Bütün yükü bizim ülkemizin sırtına yükleyip, sizler kıyı şeridinde kaldınız.
Yasal yolla mülteci almak düşüncesi, gecikmiş bir boş vermişliğin tesellisidir.
Bugüne kadar yasal yolla da olsa neden mültecileri almadınız?
Schengen'i korumakla, insanlığı kaybetmek arasında nerde kaldığınızı
bir fark edin Sayın Merkel? Ve utanın!

Mutluluk Takvimi
Çocukların tarafını tut.
Mağazaların dekorunu izle.
Hoşgörülü ol.
Kapalı yerde ıslık çalma.

Biz gururla silerdik
Gözümüzdeki yaşı
Her akşam düşlerimiz
Yıldızlı dilek taşı

Kalbimizde yaşanan
Dilimizde şarkıydı
Aynı kızı sevsek de
Arkadaşımızın aşkıydı

Nerde ömrü çözüp çözüp
Bağladığımız geceler
Nerde o sırt sırta verip
Ağladığımız geceler

Gözyaşları boğarken
Sevdalı yastıkları
En güzel teselliydi
Arkadaş ıslıkları

Hakkı YALÇIN