İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 10 Aralık 2016

Kırılma anı penaltı

Dünkü maçın sonucuna etki eden en büyük faktör herhalde hakem Özgür Yankaya'dır. Bu hakemlerle lig nasıl biter gerçekten yanıtlanması çok zor bir soru. Maçın ikinci yarısında durum 1-1 iken Yankaya'nın Trabzonspor lehine verdiği penaltı ve Adanaspor'a çıkan kırmızı kart son derece haksız bir yorum. İşte maçın kırılma anı buydu.
Ersun Yanal'ın maça başlarken çıkardığı 11 için eleştirilerimiz var. Kendi sahanızdaki bir maça (hücumda sorunlarınız fazla, attığınız gol sayısı 8) dünkü orta saha ile çıkmak büyük bir yanlıştı.
Okay, Aytaç, Onazi üçlüsü savunma ağırlıklı ve ceza alanı içerisinde sezon başından beri oynadıkları maçlarda girdikleri pozisyonlar yok denecek kadar az. Adam eksiltme özellikleri yok, öne oynama düşünceleri de sınırlı.
Bir de sağ kenarın önünde Güray'ı oynatıp, sol bekte Mustafa Akbaş ya da Ibanez ile başlamak daha doğru olurdu.
İlk yarı Yusuf'la kazanılan gol Adanaspor savunmasının geri pasından oldu.
Ardından her maçta olduğu gibi duran toptan, savunmadaki yerleşme hatasından kaynaklı rakibin attığı gol var. İkinci yarı Aytaç'ın yerine Castillo'nun oyuna girmesinden sonra her iki kenardan da ilk yarıya göre rakibin üstüne daha fazla giden bir takım görüntüsündeydi bordo-mavililer. Fakat rakip alanda kaptırılan toplardan sonra geri dönüşlerde sorunlar yaşadığı anlarda Adana ikinci golü atma şansı yakalayan taraf oldu. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra bile oyunda üstünlüğü ele bir türlü alamadılar.
Yusuf ile kazanılan 3. golden sonra oyun disiplinini tamamen kaybeden rakipleri karşısında daha rahat oynayarak, farklı kazandılar.

MAÇIN EN iYiSi MEHMET EKİCİ
İki gol attı... Takımı çok iyi organize etti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ÖZGÜR YANKAYA
Maçın hakemi çok kötü bir yönetim sergiledi.