Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 24 Nisan 2017

Derbinin adı var, tadı yok

Ligdeki durumlarına bakıldığında iki takımın da alışık olmadığımız bir şekilde zirveden uzak, fazla amacı olmayan, sadece adı derbi olan mücadelesinde herkesin ortak kanısı berabere bitecek bir maçtı.
Bu derbide gördük ki Tudor ,bu defa oyuncuları dinlemiş ve eski düzene dönerek Sneijder, Podolski, Sabri, Carol, Tolga değişiklilkleriyle bu maça çıkmıştı.Ancak Fenerbahçe tipik bir anadolu takımı gibi sahasında bekleyen ve kontra ataklarla gol bulma düşüncesinde olan bir görüntüdeydi.İlk yarıda top Galatasaray'da gibi görünse de takım halinde savunma yapan rakibine karşı defansı aşamadığı için üretkenlik gösteremedi.
Bruma ve Yasin gereksiz yere fazlasıyla geriye gelince Sneijder ve Selçuk bu oyuncuları ileriye dönük olarak yeterince topla buluşturamadılar. Podolski iyi bir görüntü verdi uzun zaman sonra.

HAMLELER YANLIŞTI
Semih ve Ahmet çalık arasındaki uyumsuzluk göze batsa da Fenerbahçe bu bölgeyi zorlamadığı için tehlike yaratmadı.
İkinci yarının da etkili olan tarafı Galatasaray'dı. Ancak Tudorun ilk olarak Yasin yerine Bruma'yı çıkarması ve oyuna müdahaleleri yanlıştı. Selçuk gereken sorumluluğu bir türlü almayınca Sneijder tek başına kaldı.
Fenerbahçe maçın tek golünü atan taraf olup istediğini aldı.
İki takımın da oynadığı oyun ve gösterdiği performans derbiye maalesef hiç yakışmadı.Sahasında ezeli rakibine karşı aldığı bu mağlubiyet Galatasaray için zor günlerin habercisi.

MAÇIN EN iYiSi SABRi
Tecrübeli oyuncu hırsıyla dikkat çekti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜM SELÇUK
Takımının ataklarına destek veremedi.