Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 29 Temmuz 2017

Abdullah Gül milletin yüreğini yaktı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşı olduğunu söyledi.
Açıklamasını dikkatlice takip ettim. Yazılı halini özellikle okudum. Herhangi biri değil. Devletin en tepesinde, siyasetin her yerinde millet kendisine görev vermiş. Aynı zamanda akademisyen.
11. Cumhurbaşkanı sayın Gül, içtenlikle maruzatımı saygılarımla arz ediyorum.
Tabii ki herkes gibi siz de görüşlerinizi açıklamakta serbestsiniz ama madem bu hakkınızı kullandınız. Şimdi başta bu fakir olmak üzere, bu memleketteki bir çok insan sormaz mı?... Böyle bir açıklamanın ne anlama gelebileceğini bilmiyor musunuz? Hangi gazeteciden bahsediyorsunuz?
İşlediği iddia edilen suç ve bunlarla ilgili kanıtlara bakmaksızın nasıl böyle bir istek ifade edebilirsiniz? Sokaktaki sıradan vatandaş hukuk ve usul bilmeyebilir.
Ama siz akademik unvanı da olan bir eğitimcisiniz. Yıllarca aziz milletimiz size en şerefli görevleri verdi. Topyekun, gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşıyım denebilir mi? Yargılama dosyalarını incelediniz mi?

GAZETECİ YARGILAMADA VATANDAŞTAN AYRICALIKLI MI?
Örneğin; merhum, şehidimiz, Savcı Selim Kiraz'ı rehin eden eli kanlı katillerle, rehin edildiği esnada röportaj yapılmasını ve bu iğrençliğin de ertesi gün tam sayfa yayınlanmasını gazetecilik olarak mı görüyorsunuz?
Bunu yapan da gazeteci mi oluyor? Terör örgütlerinin propagandasını yapmak gazetecilik midir? Çünkü soruyu size soran, Cumhuriyet gazetesi yargılamaları hakkında ne düşünüyorsunuz diye sormuş... Bırakın bütün bunları...
Gazetecilik mesleği, yargılamada ayrıcalık sahibi olma hakkına sahip midir? Yani başkaları tutuklu yargılanabilir. Ancak gazeteciler tutuklu yargılanmasınlar...
Resmen bunu söylemiş gibi algılandınız...
Yakışmadı... Çirkin oldu... Hukuka açıkça aykırı bir tez savundunuz... Şunu deseydiniz hiç birimiz bu eleştirileri yapamazdık. "Ben yargılamaların tutuklu yapılmasına karşıyım. Herkes ve bütün mahkemelerde tutuksuz yargılansın..."Açıklamanızda "Geçmişte de bu fikri savunurdum" demişsiniz...
Geçmişinde Cumhurbaşkanlığı olan bir zat böyle mi konuşur? Ayırım yapmadan, hangi davadan söz ettiğini belirtmeden, deliller, kanıtlardan bahsetmeden külliyen gazeteciler tutuksuz yargılansın.
Öyle mi?... Bu arada eskiden beri sizi tanıyan, bilenlerin, hakkınızdaki eleştiri ve sözleriyle ilgili sitem ediyormuşsunuz.
Sayın Gül, bu gibi tuhaf yaklaşımlarınızla kendinizi kendiniz hedefe koyuyorsunuz.
Başkasına gerek kalmıyor ki!

DARBECİYE, TECAVÜZCÜYE, TERÖRİSTE İDAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idam ile ilgili olabilecek uygulamayı söyleyiverdi. Kendi tavrını zaten biliyorduk. Nasıl gerçekleşebileceği ile ilgili çağrıyı da daha önce yapmıştı.
Meclis çözmez ise ya da çözemezse bir referandum da bunun için... Milletin çoğunluğu idam gelsin ve uygulansın istiyor. Uzun lafa gerek yok. Milletin her an arasındayım. Hadisenin çerçevesini, tanımını bile söylüyorlar bana...
Darbeciye, tecavüzcüye, teröriste ve bunlara yardım ve yataklık yapanlara, destekleyenlere idam...