Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 14 Eylül 2018

Büyük transfer

TÜRKİYE'DE herkes haklı olarak bir gözüyle merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken diğer gözüyle de döviz kurunun ne olacağını takip etmekte. Doğal...
Günlük hayatın içinde yapılması gereken temel hareketlerden oldu artık. Sonuçta PARA hayatın merkezinde... Burada alınacak ya da verilecek kararlarla çok ilgilenmiyorum.
Burayı kimin nasıl ve ne şekilde etkileyeceği merak ettiğim nokta.
Bunun için de yapılması gereken PARA'ya hükmedenleri takip etmek ve aralarındaki savaştan haberdar olmak. Cephelerden taze bilgi toplamak.
Bunları alt alta koyduğunuz zaman PARA'nın rotasını navigasyon kesinliğinde çıkartırsınız... Bizde anlaşılmayan PARA'nın siyasetin emrinde olduğu gerçeği. Ekonomik enstrüman da olsa SİYASET ne derse PARA onu yapar! Çok örnek var! Ama konumuz bu değil...
Biz yine SAVAŞANLARIN hamlelerine bakalım...
Savaşı kazanacak komutanların adımlarına, kararlarına ve ittifaklarına dikkat kesilelim...
Soru şu!
Pentagon, nasıl bir finans hamlesi yaparsa Rothschild ailesi endişelenir? İmkansız gibi görülen bir adım atması ve bunun karşılık bulması halinde Rothschild için yeni bir plan gerekir. AİLE bu durumda sendeler! İşte tam da bu tanıma uyan bir hamle geldi! PENTAGON'dan! Biz göremedik, ıskaladık! Haziran ayında PENTAGON büyük bir hamlede bulundu. Akışı değiştirecek cinsten... Zürih Gölü manzaralı bir otelde çok önemli bir görüşme vardı. Pentagon tarafından organize edilen görüşmede masanın bir tarafında Lockheed Martin Başkanı Marillyn Hewson, karşı tarafında ise Rothschild ailesinin 50 yıldır kesintisiz güvendiği George Soros vardı. Zürih, ailenin en güçlü olduğu kentlerden biriydi. Paranın Avrupa'daki merkeziydi ve görüşme için de burası seçiliyordu.
Çok ilginç değil mi!
Aileye yakın isimler de bu görüşmeden haberdar ediliyordu.
Ancak bu görüşmeyi aileye yansıtan kişiler Pentagon'a yakın isimlerdi.
Yani açık savaş ilanından sonraki en güçlü gösteriydi. Marillyn Hewson ile George Soros'un saatler süren görüşmesinde anlaşma gerçekleşti.
50 yıldır süren evliliği bitiren Soros, Pentagon üniforması giyiyordu.
Bu tarihin akışını değiştirecek bir adımdı. Soros'un köşeye sıkıştırılma operasyonu ise Macaristan'dan başlamıştı. Açık Toplum Vakfı'nın tüm şubelerinin kapatılması, Soros'un ülkeye girişinin yasaklanması önemli adımlardı.
Macaristan siyaseti SOROS'u Pentagon'a iten bütün hamleleri yapıyordu... Sonuçta büyük transfer gerçekleşiyordu.
Soros da bu operasyonlar sonrası Zürih'teki görüşmeyi kabul etmek zorunda kalmıştı.
Şimdi Pentagon, Rothschild'in attığı her adımı bilen, taktiklerini süzen ve öngörüleri çok güçlü olan bir finans oyuncusunu transfer ediyordu.
Yeni transfer boş durmuyordu. İlk yaptığı işlerden biri İSRAİL'e gitmek oldu. Soros, Netanyahu'yu Pentagon'a çekti.
Aile için zor günler başlıyordu.
Ailenin var olduğu İsrail'de de zemin kayıyordu. AİLEYE YAKIN İSİMLER "Rothschild için İsrail hayal olabilir artık" yorumunu yapıyordu.
Avrupa'daki para operasyonlarının yönünü belirleyen Soros, Pentagon'a tüm sırları veriyordu. Hem de gizli kasada bulunan sırlar... Aile, Soros'un Pentagon'u yemlediğini ve kısa süre içinde eski rotasına gireceğini düşünüyordu. Belki de buna inanmak istiyordu. Bilemeyiz.
Ancak gerçek böyle değildi. Soros, ABD'deki yatırımlarına karşı Pentagon'un taktiğini hazırladı.
Başta FED olmak üzere ailenin tüm operasyonel gücü zayıflamaya başladı. Donald Trump'a olan kızgınlığının da geçici olmadığı, aslında Soros'un Pentagon'un askeri olarak konuştuğu artık biliniyordu.
Trump'ın başlarda PENTAGON'a uzak olmadığını en iyi bilen SOROS'tu. Ancak SOROS, Trump'ın ailenin sözünden çıkamayacağını da biliyordu. Bu nedenle PENTAGON'a TRUMP'la ilgili ne yapılması gerektiğini tek tek anlattı. Peş peşe gelen kitaplar bile SOROS'un aklıydı. Bir BAŞKAN için haftada üç kitap mı çıkardı!
Çıkıyordu! Pentagon'un Trump'ı sarmalamasının arkasındaki akıllardan biri SOROS'tu! Belki de en önemlisi...
Trump'ın Çin'e karşı vergi açıklamalarının merkezinde, Soros'un verdiği bilgiler vardı.
Elbette Trump bunun böyle olduğunu bilmeden açıklamalar yapıyordu ve kararlar alıyordu.
Çin'e yapılan her hamle AİLENİN elinin zayıflaması anlamına geliyordu.
Bugün artık bir gerçek var ki o da Lockheed Martin Başkanı Marillyn Hewson'ın Soros'a fahri general unvanı vermesi.
Şimdi Soros'un taraf değiştirmesi, güç dengesinin de değişmesi anlamına geliyor. Bu güç dengesinin Pentagon lehine değişmesinin elbette yıkıcı sonuçları olacak.
Bu nedenle Rothschild ailesinin dolara karşı operasyon yapmak istemesi son derece doğal. Burada kullanacağı tek argüman Euro.
Ancak EURO'nun gücü dolarla mücadele edecek halde değil.
Rothschild ailesinin tek umudu, 2008-2009 ekonomik krizine benzer bir sorunla karşı karşıya kalan Amerika... Pentagon da bunun önlemini alıyor ve trilyonlarca doları ülkeye çağırıyor.
Bakın; DOLAR'ın ABD'ye gittiğini Avrupa'dan da "EURO ile ticaret yapalım" çıkışlarını görürsünüz...
2008'de FED'in dolar basmasıyla güçlenen ailenin artık bir krizde de güçlenme ihtimali yok gibi.
Çünkü öyle bir durumda, ABD'ye getirilen trilyonlarca dolar piyasada yaşanacak krizi azaltacak. O nedenle aile, birkaç yıl sonra değil, birkaç ay sonra ABD'nin krize girmesi için adımlar atıyor.
Burada da tek güvendikleri yer elbette FED. FED bu konuda adımlar atsa da Amerikan Hazine Bakanlığı'na yapılan baskılar FED'in rahat hareket etmesini engelliyor.
AMA ASLA VE KAT'A BOŞ DURMAYACAKLAR. BÜYÜK AKIL, ONLAR DA GEREKENİ YAPACAKLAR. İKİ BÜYÜK, İKİ SINIRSIZ GÜÇ ÇATIŞIYOR SONUÇTA...
Amerikan iç savaşının etkilerinin Avrupa'yı da vuracağı doğru.
Aile, güçlü bir Avrupa istiyor. En azından ABD ile yapılan savaşta.
Ancak Avrupa'nın da kırılgan yapısını unutmamak gerekiyor.
Dışa bağımlı bir Avrupa var. Bunun azaltılması da kısa sürede oldukça zor. Pentagon'un finans adımlarının merkezinde yer alan Soros'un çok mutlu açıklamalarını izleyince maçın istedikleri gibi gittiğini düşünüyorsunuz! Düşündürüyorlar!
AİLENİN kesinlikle bir hamlesi, bir planı, bir saldırısı olacaktır. Belki bugün, belki yarın. Ama şu an önde olan PENTAGON ve SOROS'un EKİBİ... Durum böyle olursa burada da FAİZ ve DÖVİZ yukarı doğru seyreder. Aile öne geçerse iniş başlar. Tersi olur. Aslında olay bizim de MERKEZ BANKASI'nın da çok dışında...
Sonuçta kazanan gelip bizimle masaya oturacak.
FİNANSAL olarak zayıflatılan TÜRKİYE oyuna dahil edilecek.
Ama PASTADAN büyük pay alamadan.
Pentagon bunu istiyor. Bunun bilinmesinde fayda var...
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI'nın en önemli cephelerinden biri TÜRKİYE.
Burada PENTAGON ile AİLE kıyasıya çatışıyor... DOLAR ile EURO ile FAİZ ile FÜZELERİN yapamadığı yapılıyor. Yapılmak isteniyor. Savaşa böyle bakın...
ŞÖVALYELERİ İYİ TAKİP EDİN...
ANLAMAK İÇİN...