Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 31 Ağustos 2017

Referandum oyunu

ASIL sorun PENTAGON'un içinde. İki ayrı fikir çatışma halinde. İPEK YOLU için ne yapacaklarına tam olarak karar verebilmiş değiller. Özelikle İNGİLİZ AKLI'nın, ABD içinde nasıl bir hamle yapacağını kestirmekte zorlanıyorlar... Ama PENTAGON durmuyor tabii...
Birçok bölgede operasyon yapıyor. Hepsi askeri olmasa da silahın namlusunu her yerde görmek mümkün. Bu namlu şu anda bir gölge gibi Kuzey Irak'ta.
Kuzey Irak'ta eylül ayında yapılacak referandum için yaklaşık 1 milyon 800 bin kişinin oy kullanacağı sanılıyordu. Ancak bu rakamın 2 milyon 200 bini aştığı ortaya çıktı.
Pentagon, yaklaşık 400 bin kişinin nüfus kaydını Kuzey Irak'a çekti. Pentagon'un 3 ay önce yaptırdığı son ankette, referandumda "HAYIR" oyları öndeydi.
Yüzde 54 HAYIR, yüzde 46 EVET'i görünce hemen düğmeye bastılar.
Barzani'nin Bağdat merkezden ayrılması, Pentagon'un planladığı YPG dönüşümünü tamamlayacak. Çünkü YPG ile Barzani mutlak surette bir masada buluşturulacak. Barzani, Bağdat merkezden koparılamazsa bu birleşme mümkün görünmüyor. Türkiye'den de birçok kişi, Kuzey Irak'ta oy kullanacak. Hatta Amerika, bu kişilerin rahat bir şekilde oy kullanması için bazı adımlar da attı...
Barzani, Kuzey Irak'ın lideri olarak bağımsızlığını ilan ettikten sonra Pentagon onu da koltuğundan edecek. Ancak Pentagon, Barzani olmadan Kuzey Irak'ın Bağdat'tan kopuşunun kolay olmayacağını biliyor. ABD, 2 yıl önce Barzani'nin fişini çekmişti. Çünkü Türkiye ile olan yakınlık, ABD'yi tedirgin etti. Hazırlanan raporda Barzani'nin bölgede çok güçlü olması nedeniyle, Türkiye ile yakınlığına ses çıkartılmaması gerektiği vurgulandı!
Referandum sonrası, eğer 'Evet' oyu fazla çıkarsa, Barzani'nin son kullanma tarihi de bitmiş olacak. PENTAGON'un aklında bunlar var! Planı böyle...
Barzani de Pentagon'un kendisini bitireceğini biliyor.
Ancak referandumu yapmadığı takdirde yaşama şansı da fazla yok! Bunu bilecek kadar ABD'yi tanıyor. Barzani, hiçbir zaman açık şekilde ifade etmese de 'hayır' oylarının yüksek çıkmasını istiyor.
Çünkü bu sonuçla birlikte Barzani, bir süre için rahat nefes alacak. Türkiye bu referanduma pek sıcak bakmıyor. ABD'nin etrafımızı çevrelemeye çalıştığı SIR değil!
Ama onların da unuttuğu buralarda bizim sözümüzün geçtiği... Barzani'nin YPG ile masaya oturduktan sonra görevi bırakmak zorunda kalacağını çok kişi anladı. Yerine gelecek kişi (Yine Barzani ailesinden önemli biri) YPG ile birlikte büyük bir güce imza atacak. Pentagon, bu plana tam destek veriyor. O da görevini yerine getirmek için referandum sonucunu bekliyor. Masanın bir ucunda YPG bir ucunda Barzani ya da ailesinden başka biri... Pentagon'un planı böyle... REFERANDUM tarihi 25 EYLÜL... Bu tarih ORTADOĞU'nun değişim tarihi olacak. HAYIR da çıksa EVET de çıksa değişim kaçınılmaz...
Her yer, herkes etkilenecek...
Kuzey Irak, Barzani ve YPG'den devam ederek uzaklara gidelim...
Pentagon'daki bir AKIM "Eğer 2017 içinde ÇİN'i bitirmezsek 2018'de ABD asla ve kat'a süper güç olarak kalamaz..." diyor. Sıkıntı burada başlıyor. Karşı ekip de "Çin'i bırakıp İPEK YOLU üzerindeki etkili ülkeleri hedef alalım..." diyerek direniyor... Amerika Birleşik Devletleri, Trump'la birlikte değişti. Londra'nın, Obama üzerindeki etkisini bilmeyen yok.
Washington-Londra ortaklığı, belki 50 yıl önce geçerliydi. Ancak günümüzde bu modelin sürdürülebilir olması imkansız.
Britanya, Kraliçe'nin son dönemlerini yaşadığı günümüzde ABD ile ortaklığı kenara bıraktı. Çünkü Kraliçe II.
Elizabeth'ten sonra Britanya'nın eski gücünü dünyaya hissettirme şansı yok.
Rothschild ailesi de bu gerçeği biliyor!
Kraliçe'den sonra BUCKINGHAM'ın dünyayı yönetmesi için öncelikli olarak Çin'in çok güçlü kalması şart. Aile de Kraliçe de bunun farkında!
Güçlü bir Çin, Yeni İpek Yolu'nu hayata geçirecek ve ABD'nin pimini çekecek.
Yeni İpek Yolu ile Britanya merkezli Yeni Dünya Düzeni'ni göreceğiz. Rothschild ailesi, önümüzdeki 2 yılda operasyonu tamamlamak istiyor... Çünkü Yeni İpek Yolu, Avrupa'nın da tamamen Britanya'ya bağlanmasını sağlayacak. Eğer Yeni İpek Yolu Projesi planlandığı gibi yüzde 100 başarı ile hayata geçerse, Orta Asya ve Afrika da Londra'dan yönetilecek.
Peki bu gücün karşısındaki Pentagon'un hamleleri nasıl olacak? Ya da olabilecek mi?
Trump'ın Beyaz Saray'a adım atmasını sağlayan güç Pentagon. Yani Trump Pentagon'un emrinden çıkamaz. Ancak Çin konusunda Trump'ın farklı bir fikri var.
O da Yeni İpek Yolu'nu hayata geçiren Çin'e şimdilik darbe vurulmasını istemiyor.
Trump, Yeni İpek Yolu'nun stratejik bölgeleri Afganistan, Körfez ülkeleri, Türkiye ve İtalya'yı Amerikan ortaklığı içine aldığı takdirde, Britanya'nın planını Washington'a bağlayacağına inanıyor.
Aslında Trump bu düşüncesinde haklı.
Çünkü bu 4 bölgeye hakim olan ülkenin patronu, Yeni İpek Yolu'nun da CEO'su olacak.
Pentagon'daki bir ekip ise, Yeni İpek Yolu'na egemen olamama ihtimalini de göz önünde bulundurduğu için Çin'e operasyonun hemen yapılmasını istiyor.
Pentagon, Çin operasyonunun ardından Yeni İpek Yolu projesini aynı rota ile kontrolüne alacağını düşünüyor. ABD'deki bu iki farklı görüş, göz önünde yaşanmasa da içeride rahatsızlığa neden oluyor.
Dünya yeni rotasına girmek için sancılı bir dönem yaşıyor. Silahın mı paranın mı etkili olacağını yakında göreceğiz.
ABD, kredi derecelendirme kuruluşlarının markajına girdi. Not düşürme başladığı anda, Amerikan ekonomisi düşüş trendine girer. O andan itibaren silahın en önemli gücü halk desteği, ABD'de olmaz.
Trump aradığı desteği bulamaz. Yeni bir 11 Eylül tiyatrosu da silahın gücünü göstermesi için etkili bir seçenek olarak görülmez. Bu nedenle Pentagon BASKIN PLANLARINI her şeye rağmen diri tutuyor! Afganistan için askeri yığınak yapıldı. Hiç kuşkusuz Afganistan'daki en büyük güç ABD... Pentagon, İtalya'da da artık çok etkin. Trump ve ekibi, aslında ekonomik baskınlar sonucu İtalya'yı Amerikan müttefiki yaptı. Türkiye için de adımlar atıldı. Özellikle Türkiye sınırındaki YPG, şu anda dünyada az bulunan teknolojik silahlara sahip. İnsan gücü yeterli ama onların tecrübesizliği, Amerika'nın yumuşak karnı. Bunu da eski Amerikan askerleri ile kapatmayı planlıyorlar.
Pentagon, YPG'yi, Türkiye'nin bölgede aktif ve güçlü olmasını engelleyebilecek tek güç olarak görüyor. O nedenle Pentagon için tek çıkar yol YPG'nin güçlenmesi.
Körfez ülkeleri de Yeni İpek Yolu için çok önemli. Katar'a uygulanan abluka, tamamen Yeni İpek Yolu'nun geleceğiyle ilgili. Katar'a yapılacak operasyonlar, Türkiye'yi hatta İngiltere'yi bile etkileyebilir.
O nedenle ABD'nin KATAR ile sürtüşmesi hiç bitmeyecek! Çünkü Beyaz Saray çok iyi biliyor ki; dünyada herkes Washington ile ortaklık yapar KATAR asla!
Tabi İngiltere'nin de İtalya ve Afganistan üzerinde bazı planları var. İtalya'yı asla kaybetmek istemeyen İngiltere, ekonomik saldırı ile bütün İTALYAN BANKALARINI batırabilir!
Krizle boğuşan İTALYA kararlarını gözden geçirmek zorunda kalabilir!
Aynı şekilde en özel İNGİLİZ birlikleri Afganistan'da NATO üssünün yakınlarına yerleşti. İngiltere, yurt dışında Amerika'nın etkin olduğu noktalara özel birimlerini kaydırarak güç gösterisi yapıyor. İki ülkenin birbirleriyle yaptıkları güç gösterisi, 1 yıldır farklı ülkeler üzerinden oluyordu. Ancak bugün itibariyle artık iki güç birbirine çok yaklaştı. Hiç umulmayan bir anda iki ülke birbirlerine askeri anlamda zarar verebilecek bir saldırı düzenleyebilir. Ardından özür de gelebilir! Eğer bu durum yaşanırsa ki, yaşanacak. O andan itibaren 3. Dünya Savaşı için gerekli zemin rayına oturmuş demektir. O andan sonra her ülke kendi geleceğini korumak için sahaya inmek zorunda kalacak...
Bunları ben söylemiyorum...
Dünyada büyük güçlerin olduğunu bilen ve onların kararlarını yakından takip eden çok akıllı insanlar söylüyor...
Durum bu! Her yerde mücadele tüm hızıyla sürüyor. Hiçbir savaş tüm dünyaya yayılmamıştı. Şimdi başka!