Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 1 Ağustos 2017

Akıl oyunu

Yazmadığım günlerde olan bitene uzaktan baktım.
'Kim ne yapıyor?' diye merakla izledim. İsimlere girmem!
Ancak çok kişi ait olduğu kampın gereğini yapıyor. Yapacak da... Kavga böylesine büyük ve derin. Atılan tartışmalı manşetler, yazılanlar, polemikler, sosyal medya üzerinden hesaplaşmalar hepsi hesaba dahil... Bilerek ya da bilmeyerek...
Ama çok kişi kendi mahallesinden sallıyor... Türkiye böyle bir yer...
Bilirsiniz kolay kolay isim yazmam.
Gereği yoktur çünkü. SOROS dünyanın her yerinde bilinir, saygı görür ve önem verilir.
Ama AİLE yani ROTHSCHILDLER olmasa ne sihirbazlığı kalır ne önemi... Bu nedenle AİLE'dir önemli olan.
Ama bizde isimlere yaslanmak hiç eskimeyen modadır. Durum böyle olunca tartışmalar, polemikler, yazılar diz boyunu geçmiyor!
Oysa KÜRESEL SAVAŞI BAŞLATANLAR büyük stratejik akıllar!
Neyse açalım biraz...
Türkiye'de PARAYI küresel anlamda takip eden isim yok denecek kadar az. PARANIN hareketlerini bilmeden ne savaşın boyutlarını ne de tarafları anlama şansımız var. Böylesine büyük denge dururken içeride dünyada karşılığı olmayan isimler üzerinde tartışmak gerçekten ilginç! GARİP!
Dünya savaşını PARA ile SİLAH yapmakta! Parayı elinde tutan merkez tek bir koordinattan dünyayı yönetmek istiyor! Bu net!
Rockefeller, Rothschild ailesiyle hiç savaşmadı. Hep de ortaktı. Zaten bu iki ailenin ortak hareket etmesi, diğer ailelerin de seçim yapmasını kolaylaştırıyordu. Rothschild'in bir talebi, diğer aileler tarafından onaylanıyordu. Her aile belli ülkelerden sorumludur. Rothschild ailesi, dünyayı yönetirken akıllı, sadakat duygusu zirvede olan insanı tercih eder. Mesela Türkiye'de zengin işadamlarının kararlarını kendilerinin verdiğini mi düşünüyorsunuz? YOK ÖYLE BİR ŞEY! Talep yukarıdan gelir, uygulanır! Sistem budur!
Kararlar tek merkezden alınır.
Dönem dönem yeni zenginler çıkar. Sisteme dahil olur. Eğer ayrı bir rotayı tercih ederse de batar. Türkiye'de de son 30 yıla baktığınızda, birkaç aile dışında hepsinin varoluş sürecinin hızlı olduğunu görürsünüz! Garip olan şudur ki; çöküş dönemi de çıkış gibi hızlıdır! Bakın, isimleri hatırlayın!
Bildiğiniz aileler... Gidenler...
AİLE yani ROTHSCHILDLER BAY BOGLE'a hayrandır. Gerçek sihirbaz budur! Parayı kimse BOGLE gibi yönetmemiştir. Buffett, Fink, Soros ve Rothenberg de diğer oyunculardır. Aile bu para sihirbazları olarak adlandırılan kişilere yatırım yapacağı alanı söyler.
Onlar da milyarlarca doları bu alana yönlendirir. Para her zaman parayı
çeker. Büyük karlar peşinden gelir.
Kazanan aslında aileler olur. Ancak Buffett, Fink, Soros ve Rothenberg ile Bay Bogle asla rekabet içinde olmaz. SİSTEM BU ŞEKİLDE ÇALIŞIR!
New York Stock Exchange yani New York Borsası'nda 2 bin 500'e yakın şirket var. 2 bin 300'ü emirleri Rothschild ailesinden alır.
Gücü düşünün! New York Stock Exchange'te şirketlerin değeri 25 trilyon dolar olarak açıklanır.
Aslında 10 trilyon dolardır. Para güçtür, onu daha da büyük gösterirseniz gücünüz o oranda artar. Aile bunu bilir, gereğini yapar.
Ve bizlerin PAS geçtiği gerçek de buradadır!
Burada AİLE dışında PENTAGON'dan emir alan şirketler vardır. KAVGA da budur!
Bizler tarih okurken ANALİZ yapmayı ihmal ediyoruz. Öğretilmiyor çocuklara zaten! ABD ile İngiltere belki 200 yıldır savaşta! Ama 1945'ten sonra bu tavan yaptı! Şimdi ise daha önce gelinmeyen bir noktada!
200 yıldır açıklanmayan savaş artık gizlenemez halde!
Pentagon, Wall Street'in gücünü kırarak ABD'yi tekrar sahiplenmek istiyor. Bu kolay değil.
Çünkü Bill Clinton ve Obama dönemlerinde Pentagon çok ağır darbe aldı. Bunun üzerine TRUMP getirildi. Trump, PENTAGON'un son şansı! Bizler etrafımızdaki olayları içeriden anlamaya çalışıyoruz. ANLAYAMAYIZ !
Mümkün değil! Bakın; Pentagon PARAYI KORKUTACAK TEK ENSTRÜMAN OLAN SİLAHI DEVREYE SOKACAK YAKINDA!
Bunu nereden biliyorum!
BASİT!
Amerikan silah şirketlerinin günde 1440 dakika çalıştığı bir dönem olmadı. Yani tam gün. Amerikan tarihinde bu hiç yaşanmadı. Şimdi tam gün çalışıyorlar! Sizce neyin hazırlığı bu! Kime karşı? Neden?
Düşünün bakalım...
Biz bu ülkenin çocukları olarak tabii ki ülkemiz açısından olaylara bakacağız. Türkiye Amerika-İngiltere savaşını yıllardır yaşıyor. Yazmaktan yoruldum artık... Devlette görev alan koca koca insanlar bu kavgayı bilmiyor ve görmüyordu!
Şaşkınlığım o kadar çok ki!
Neyse...
Bu kadar silah üretilmesi hayra alamet değil! Ya büyük bir savaş çıkacak ya da bunun korkusuyla pasta tekrar paylaşılacak. Göreceğiz!
Türkiye yıllarca iktidarları ABDİngiliz dengesi gözeterek kurdu. Buna da mecburdu! İki taraftan baskı ve şiddet görmemek için!
Ama darbeleri önleyemedi! Bazen CIA, bazen de MI6 gelip darbeleri yaptı. Biz daha çok CIA'yı gördük!
Kabul etmek gerekir ki İngiliz aklı daha iyi!
ABD darbelerle ANKARA'yı yanında tutmak istedi! Bize söylenmeyen gerçeklerden biri de şuydu: ANKARA, PENTAGON İÇİN EN AZ WASHINGTON KADAR ÖNEMLİDİR. Ankara
gittiği zaman Pentagon'un Ortadoğu, Avrasya ve Afrika'da olma şansı SIFIR! Pentagon'da çok etkili isimler bunu bilir! Yazılı olmayan kuraldır bu!
İŞTE bu kurala bağlı olanlar GÜLEN'i Türkiye'ye vermek için büyük çaba harcıyor.
Ama DARBEYE KARIŞAN Pentagon'un diğer kanadı ise vermemek için ellerinden geleni yapıyor! GÜLEN, Ankara'yı Washington'a bağlayacaktı! Şimdi koparan isim! Hayat böyledir bazen!
Her senaryo yerine oturmaz! Akıl oyunu bozar!
İkiz Kule saldırıları CIA'nın ve Pentagon'un operasyonuydu!
Saldırılardan sonra Afganistan ve Irak'a girildi. İPEK YOLU "SIR" değildi. NSA dünyayı dinler, bir tek çakıl taşını bile görmezden gelmezdi. Herkesi yıllardır dinliyorlar.
Bilmedikleri pek bir şey yok. İPEK YOLU'nu kontrol etmek en büyük amaçlarıydı.
GÜLEN bu nedenle var edildi.
Bakın FETÖ'nün operasyonlarına!
Hep ORTA ASYA'yı görürsünüz.
Şu anda bölgedeki pek çok devletin önemli gücü onların okullarından mezun! Çin'in önünü kesmek, İPEK YOLU'nu PENTAGON'a bağlı kılmak için büyütüldüler...
Kırgızistan'da, Kazakistan'da, Türkmenistan'da, Azerbaycan'da ne arıyorlardı sanıyorsunuz...
O okullar neden açıldı?
Devam...
İPEK YOLU'nun en kritik ülkelerinden biri İTALYA!
Türkiye gibi...
İTALYA, Rothschild'in hedefindedir! Ülkenin en büyük iki bankası batmak üzere. İtalya devleti, bu iki bankayı kurtarmak için milyarlarca euro kaynak açtı.
Ancak İtalyanlar'ın geri ödenmeyen kredi borcu 300 milyar euro'yu aştı.
Korkunç bir durum. Tam bu arada Pentagon da harekete geçti. İtalya'ya ciddi bir destek verildi. Bu çok gizli bir operasyondu. İtalya da artık tercih yapmak zorunda kaldığını biliyordu.
Tercihini gizlice Pentagon'dan yana kullandı.
İtalya, tarih boyunca Rothschild ailesiyle savaştı. ABD ile daha yakın oldu. Bir dönem Rothschild ailesi, İtalya'ya para ile girdi ve bankaları etkili kullandı. Şimdi de güçlü.
Pentagon'un amacı, İtalya'daki Rothschild ailesine bağlı bankaları bitirmek, İtalyan devlet bankalarını zirveye çıkarmak. Bunu başardıkları takdirde Rothschild ailesi, büyük bir yara alacak! Tabii başarabilirlerse!
Çünkü İtalya, Yeni İpek Yolu için çok önemli. İpek Yolu, dünya var olduğu sürece önemli olacak.
Bu projede güçlü olanların etkin olduğu bir dünya düzenine doğru ilerliyoruz.
Kavga böylesine KÜRESEL boyut taşırken buyurun siz içeride küçük isimler üzerinden tartışın!
Türkiye muazzam bir dengenin üzerinde! Ülkemizin kazanması için doğru yerde, doğru şekilde durmak zorundayız...
SİLAHI elinde tutanlar kapımızı çalacaklar! İtalya'yı para ile bizi silahla yanlarına almak isteyecekler...
Konu ne kadar karmaşık olsa da TÜRKİYE hep başrolde...
Yani bir süre daha rahat yok bize!
Bunu bilerek yürümeliyiz...