Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 4 Mayıs 2016

Oyun hızlandı

İÇERİDE her gün yeni ve sürpriz bir gelişme ile güne başlıyoruz. Terör hayatta kalmaya çalışırken, PKK'ya yakın durmakta direnenler tasfiye olmak üzereyken, yıllarca oyun kuran medya havlu atıyorken, muhalefet sallanıyorken, Avrupa'ya vizeler kalkıyorken, İstanbul sermayesi kazandığı halde şikayet ediyorken TÜRKİYE nereye gidiyor?
İçeride KİŞİLERİN ismiyle girişilen bir çok tartışma var. Benim ilgi alanım bu değil. İyi ya da kötü içerideki kişilere hiç bakmam! Sadece ULUSLARARASI kimlik taşıyanlara, dışarısıyla ilişkili olanlara dikkat kesilirim. Gerisi boş!
Türkiye'de bu vasıflarda isimler var.
Ankara'da da, İstanbul'da da var!
Peki neden yabancılar bu kadar rahat operasyon yapıyor? Daha doğrusu yaptı? Galiba üzerinde durmadığımız nokta bu! Ama cevap kesin ve basit: "DERİN DEVLETİMİZ YOK"
Ama OSMANLI'da kocaman bir DERİN DEVLETİMİZ vardı.
Erdoğan'la birlikte bu da oluyor gibi. İşaretler fazlasıyla var. Eğer bir ülkede derin bir akıl oturup istikameti belirlemezse YABANCILAR İÇERİDEKİLERLE gelir ve rotayı kendileri için belirler. Bırakın derini devletimiz olmadığı için bu kadar gol yedik. Düne kadar!
Gelin biraz açılalım...
Abdülhamid Han'dan sonra daha doğrusu ondan kurtulmayı kafasına koyanlar, Balkanlar üzerinden geldi. Ayrıştırarak, ayırarak... Sadece Hıristiyan topraklardakiler değil, Araplar da ayırılıyordu. İki güçten biri olan Almanlarla yan yanaydık ve birlikte kaybediyorduk. Karşımızda olan İngilizler ise kazanıyordu. Savaştan sonra gelip fabrika ayarlarımızla oynamaları doğaldı. Biz de olsak aynısını yapardık. Burada önemli olan, onların yaptıkları değil 1853 KIRIM HARBİ'nden beri oyunu anlamakta zorlanmamız...
Mağlubiyetle birlikte, istedikleri şekilde yaşamaya mecburduk.
Ne BATILI'ydık, ne DOĞULU...
Gücümüz neydi, nereye gidiyorduk, ne amaçla yürüyorduk bilen yoktu! Bakın iş başına gelenlere. Ya da darbe ile ülkeyi düze çıkaracaklarını sananlara.
Hepsi hayal kırıklığı. Hiç oyunu anlamadılar. Oyunu anlamadıkları gibi halkı da anlamadılar. Değişim için GÖRMEK gerekiyordu!
Ama kimse burnunun ucunu görecek halde değildi. GÜÇ MERKEZLERİNİN ne tasarladığı ve bize nasıl bir elbise biçtiğini anlayan yoktu. Anlayan olmadığı için değiştirme amacıyla çabalayan da bulunmuyordu! Erdoğan'a kadar! Sevseniz de sevmeseniz de gerçek bu! Okullarımızdaki ders programından bankacılık sistemine, Dışişleri'nden cemaat yapılanmalarına, medyadan üniversitelerimize kadar her şey BATILI daha doğrusu AVRUPALIYDI! HUKUK
SİSTEMİ Avrupa karmasıydı!
Bir güç bizi kimseye bırakmıyordu!
Bu başta İNGİLİZLER olmak üzere AVRUPA'ydı. Yani Almanya ve Fransa... Abdülhamid Han döneminde de bu sorun vardı, Atatürk döneminde de... İsmet Paşa döneminde de, Kenan Paşa döneminde de... Ticaret de enerji de geçiş yolları da AVRUPA'nın elindeydi.
Daha sonra Amerika çıkıp geldi.
Kavga başladı ve hiç bitmedi. Hala devam ediyor! Öyle böyle değil üstelik. Bunu AK PARTİ içinde de MHP'de de CHP'de de görmek çok kolay! Bakın TRUMP'a!
Geçtiğimiz günlerde Trump, DC'deki Mayflower Hotel'de her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi. Ancak yüzünde garip bir gülümseme vardı. Bunun nedeni AİLESİYDİ! Parayı elinde tutan AİLELER Trump'ı, ailesiyle tehdit etti. Çünkü rakiplerini tek tek safdışı bırakıyordu...
Cumhuriyetçiler, Trump'ı istemiyor, ancak Trump, Cumhuriyetçiler'i çok seviyordu. Trump, "Ortada bir aptallık varsa, mantık aramam" diyen biri. Beyaz Saray'da alınan birçok kararın aptalca olduğunu düşünüyor.
Obama'ya hiç kızmıyor, arkasındaki destekçileri hedef seçiyor.
Hillary'den daha çok arkasındaki gücü eleştiriyor. Trump, Iowa'daki ilk ön seçimde sadece 10 koruma ile dolaşırken, Kaliforniya mitingi öncesi bu rakam 40'a çıktı. Kendisi koruma ordusuyla dolaşırken aileden kimse tek başına su içmeye bile gidemiyordu!
TRUMP SERMAYE için daha doğrusu Hillary'nin arkasındaki ROTHSCHILDLER için tehlike.
Çünkü aday olursa seçilme şansı fazla. Bu nedenle ADAY OLMADAN
DURDURMAK istiyorlar! Trump içeriden aldığı bir güçle BÜYÜK ANLAŞMANIN
ÜSTÜNE ÜSTÜNE gidiyor!
Bilderberg'lerde uzun yılardır paranın tek bir merkezde toplanması konuşuluyor, ancak hayata geçirilemiyordu.
BARONLARIN istediği sonuçta oldu. NEVADA merkez seçildi.
2013 yılındaki Bilderberg toplantısı çok özeldi. İspanya Devlet Başkan Yardımcısı Soraya Saenz (İspanya'nın perde gerisindeki en güçlü isim), Rothschild ailesinin İngiltere'deki devlet işlerini yöneten İngiliz vekil Nick Boles ve Adalet Bakanı Kenneth Clarke, yine Rothschild'in Amerika'da en güvendiği aile olan Kerry ailesinden John Kerry de toplantıda yer aldı.
David Petraeus ve Richard Perle de davetliler arasındaki diğer özel kişilerdi. 2 yıl önce (2011) ortaya atılan, "Para tek merkezde toplansın" önerisi, 2013'teki toplantının en temel konusu oldu.
Ancak bazı engeller vardı... Şimdi anlaşılamayan bir şekilde 2016'da hayata geçti. Nevada Reno'ya gelmeye başlayan paralar için Rothschild ailesi Pentagon'a yakın elitlerle anlaştı. Hala bu anlaşmanın içeriğini biz bilmiyoruz! NEVADA, 2013'teki Bilderberg toplantısında kararlaştırıldı. Katılanlara ve kararlara bakınca IŞİD'i, YPG'yi ve PYD'yi daha rahat anlıyoruz.
PARA tek merkezde olacaksa, ORTADOĞU kesinlikle ve kesinlikle kontrol edilmeliydi...
ÖYLE DE OLACAKTI!
Hem DOLAR rezerv para olarak yaşayacaktı, hem Avrupa zayıflayacaktı, hem Rusya dersini alacaktı, hem Çin kontrollü ve sınırlı rakip olacaktı hem de TÜRKİYE'deki AVRUPALILAR gidecekti! İçeriğini bilmediğimiz bu anlaşma en az İKİ DÜNYA SAVAŞI kadar önemliydi... NEVADA'ya parayı getirenler yerin altında 100 milyonlarca DOLARLIK sığınak yaptırıyorlardı!
NEDEN? Kimse bilmiyor! Neyse...
Para NEVADA'ya gelirken, Trump bunun karşısında. Kendisi de ailesi de tehlike altında... Trump'u devirmeye ve önlemeye çalışanlar özünde AVRUPALILAR! Abdülhamid Han'ı yıkanlar, Osmanlı'yı parçalayanlar, Ortadoğu'yu bizden alanlar, bizi içeri hapsedenler... Uzak gibi dursa da değil. Her şey yan yana ve iç içe... Hillary ile Trump arasındaki çekişmenin bir benzeri AK Parti'de, MHP'de, CHP'de de var! Görünmez sadece! Ama var!
İsimlere girmem! Devlet Bey, kulvar değiştirdiği için siyaseten saldırı altında. Koordinat değişikliği nedeniyle zorda! Kendisi de tehlikenin farkında! Ama DEVLET de Devlet Bey'in yanında! Dünya üzerinde bir anlamı ve önemi olan bütün ülkeler ve oluşumlar bu iki güç tarafından paylaşılmak istenir! Biri Amerikan devleti, diğeri ise paranın sahipleri...
KAVGA edenler şimdi ELİTLER ÜZERİNDEN AMERİKA
İLE ANLAŞTI! Pentagon işin içinde!
IŞİD'i kuran David Petraeus da tabii! Ne anlaştılar ne konuştular bilmiyoruz! Ama Avrupa'yı ve Rusya'yı hedefe koydukları artık kesin gibi. Eğer böyle ise bizim BÜYÜK OLMAMIZ ONLARIN
TEK ÇARESİ! Eğer bizi de hedefe koymaya kalkarlarsa saldırdıkları ÜÇ GÜÇ BİRLEŞİR ve çıkmaza girerler!
Nevada'ya götürdükleri paralarla sakız bile alamazlar. Akıllı olalım. Ankara'nın son hamleleri, fazlasıyla AKILLI OLDUĞUNU ortaya koyuyor! Avrupa, Rusya ve Türkiye aynı anda açılacak cephe değil. AKIL DIŞI! Bizi onlara itmemek adına fazlasıyla cömert olmaları gerekiyor! OLACAKLAR da! Oyun çok ama çok hızlandı...
İyi izleyin!