Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 20 Nisan 2013

Aynı masal

Bizim Emre ile birkaç ay önce konuşuyorduk. Sanırım Kasım'ın sonuydu. Bir haftalığına Amerika'ya gitmek niyetindeydi. Ama New York'ta ne yapacağını tam olarak bilemiyordu. Plan yapmamıştı. Ben de "Git şehri gez, biraz kafanı dağıt. Ama Seymour Hersh'le görüşmeden gelme!" dedim...
Emre de eşiyle birlikte New York'un tadını çıkarırken, kafasına esip New Yorker Dergisi'ne dalmış! Türkiye'den geldiğini söylemiş. Seymour Hersh daha önce TAKVİM'de haberlerinin çıktığını bildiği için Emre'yi hemen odasına alıp ağırlamış.
Pulitzer ödüllü usta gazeteci, birkaç saat boyunca hem Türkiye hem de Ortadoğu hakkında çok duyulmayan bilgiler paylaşmış... Ve dolabındaki klasörleri çıkartıp, "Bakın bunlar, sizin gazetede benim ağzımdan yazılanlar! Hergün kesinlikle TAKVİM'e bakarım!.. (Sarışın güzel asistanını göstererek) Çeviri işini de bu hallediyor" demiş...
Boston Maratonu'nu kana bulayan saldırılar ile meşgul olurken, ardından Teksas'taki bir fabrika havaya uçtu! Amerika bir anda patlamalarla sarsıldı. Olayların arkasında kimin olduğu belli değildi. Ama ülke büyük bir gerilim içindeydi.
11 Eylül unutulmamıştı!
Çok kişi için kabus geri dönmüştü!
Takip edenler bilir; bir-iki gün önce "KÜRESEL KAPIŞMANIN DIŞAVURUMU" diye yazdım. Mücadelenin Ortadoğu'daki paylaşım nedeniyle olduğunu, asıl kavga edenin Amerika'nın bir kanadıyla, İngiltere olduğunu da ekledim! Sık sık altını çizdiğim gibi Obama'nın temsil ettiği Amerika hem içerideki Musevi sermayesi hem de Londra ile çarpışıyordu!
İngilizler, 1948'de İsrail'i kurarak temelli girdikleri Ortadoğu'dan çıkmak istemiyordu!
Amerika'nın ulusal kanadı da PARA babaları ile köprüleri atmış, bölgeyi eski sahibine yani Türkiye'ye verme niyetindeydi!
Tabii bizi çok sevdikleri için değil!
Londra'nın başını çektiği PATRONLAR KOALİSYONU ile dünyanın her yerinde mücadele edebilmek için! Eğer Ortadoğu'da Türkiye'siz iş yapmaya kalktıkları an çökeceklerini biliyorlardı! Onlar için daha büyük BELA Londra'ydı!
Bu nedenle Türkiye'nin büyümesi en iyi seçenekti! Başka türlü rakiplerini alt etme şansları yoktu! OSMANLI ayak oyunlarıyla gitmiş, ancak şimdi 75 milyonluk bir dev olarak geri geliyordu!
Neyse...
Amerika'daki patlamalarla ilgilenirken, Emre yan odadan seslendi. Gittiğimde Seymour Hersh'le internetten görüşüyordu.
Dünyanın en iyi gazetecileri arasında gösterilen sayısız ödül sahibi "Sorularınızı bekliyorum" diye açık çek verince, bu şansı kaçırmak istemedik.
Güzel bir sohbet ortaya çıktı!
İşte o sohbet...
Boston saldırıları için ne düşünüyorsunuz?
Boston'daki saldırı asla ve asla El Kaide, Taliban veya başka bir terör örgütünün işi değil. Bundan eminim!
Nasıl emin oluyorsunuz?
Belliydi! Obama'nın seçilmesi birçok işaret verdi! Son 5 yıldır Obama dönemiyle ilgili rahatsızlık duyan çok. Barack Obama'nın ikinci kez seçilmesi bu işin habercisiydi!
Biraz açma şansınız var mı?
Amerika iki kanat arasındaki mücadeleye sahne oluyor! Bir taraf Obama'dan hiç hazzetmiyor. Tamamen karşısındalar.
Obama'nın Başkan olarak aldığı hiçbir karar onaylanmıyor! Hep önüne engel çıkarılıyor.
Peki kim bunlar?
Açık söylemesem daha iyi...
Peki Ortadoğu için neler söylersiniz?
Şu anda dünyada 8 ülke birbirlerini test ediyor. ABD, İngiltere, Rusya, Çin, Hindistan, Türkiye, Almanya ve Fransa... Ortadoğu şimdi de gelecekte de çok ama çok önemli...
Peki Türkiye?
Kısa bir süre önce BOR ile çalışan bir otomobil yapıldı. Bu araç 110 dolarlık bir avuç BOR ile 19 bin kilometre gitti. Türkiye'nin birçok açıdan önemi belli. Ama BOR konusunda hiç bilmediğiniz kadar şanslısınız! Çünkü Türkiye BOR cenneti! Zaten devletiniz de 2 yıl önce bütün BOR madenlerini kamulaştırdı! Hiçbir şirketin gelip el atmasına izin vermedi! Bu çok sıkıntılı ama bir o kadar da önemli bir karardı! Hükümet baskılara rağmen geri adım atmadı. Açıkçası şaşırdım.
Eğer topraklarınızın değerini bilirseniz BEYZBOL SOPASI HEP ELİNİZDE OLUR! Unutmadan eklemek istiyorum.
Başbakan Erdoğan'ın Washington'a yapacağı ziyaret çok ama çok önemli...
Beki bölgedeki dengeleri nasıl yorumlarsınız?
Rusya'nın elinde iki kozu kaldı. Biri Esad diğeri Maliki...
Son birkaç aya kadar sürekli görüştüğüm Esad'ın Şam'daki sarayında günleri sayılı. PKK kartını oynamak istedi ama olmadı. Daha da kötüsü aldığım bilgilere göre bölgedeki PKK'lıların hepsi, muhaliflerden ayrı bir şekilde Esad'a karşı savaşıyor.
Maliki?
İlk seçimde gideceğini biliyor. O nedenle seçimleri sürekli erteliyor. İlk seçimde Sünni bir lider başa geçecek. Yüksek ihtimalle bu kişi Allavi. Rusya ve İran bu konuda çok katı.
Asla izin vermeyecek gibi. Allavi, birçok kez suikasttan kurtuldu.
Türk istihbaratı da Allavi'nin yanında.
Her şey petrol için değil mi?
Elbette! Unutmamak gerekir ki petrol hem bölge için hem dünya için çok önemli...
O bölgeye hakim olan DÜNYA KARARLARINI alır! Bu gerçek şimdiye kadar değişmedi! Değişecek gibi de durmuyor! Türkiye çok şanslı...
Hersh'in sorularımıza verdiği kısa cevaplar bunlardı...
Hep dediğim gibi bölgeye ve dünyaya Ankara'dan bakmamak gerekir! Nasıl Amerika kendi içinde iki güçten oluşuyor ve bunların mücadelesi dünyayı etkiliyorsa, Türkiye de yıllardır iki güç arasındaki savaşın sonucuna göre rotasını belirliyor! Bundan kaçma ve korunma şansınız yok! Bu bilinen fakat söylenmeyen bir GERÇEK! "Avrupa" dediğiniz vakit Fransa ve İngiltere üzerinden Amerika'nın YAHUDİ sermayesine bağlanmak anlamına gelir! Ki ne kadar etkili ve büyük bir güçtür bu! "Obama" dediğinizde ise paradan para kazanmayıp, spekülasyon yapmayıp üreten dev şirketleri ve Pentagon'u ifade etmiş olursunuz!
Bölgenin karışması, Öcalan'ın aktör olarak öne çıkması, PKK'nın dağdan inmek için ikna edilmesi, enerji kartlarının yeniden dağıtılması, birilerinin devrilip yeni güçlerin meydana çıkmasının nedeni bu BÜYÜK SAVAŞTIR!
Türkiye ilk kez aklını kullanıp tarafını belli ederek yürüyor!
Büyük plana, kendi çıkarlarını koruyarak ve rötuşlar yaparak büyük destek veriyor!
Savaşı kazanmak isteyenlerin ihtiyaç duyduğu tek faktör Ankara!
Bu nedenle muhalefet, Erdoğan karşısında hırçınlaşacak, Obama'ya yapıldığı gibi her konuda iktidara karşı çıkılacak, ideolojileri farklı da olsa Erdoğan karşıtı cephe genişleyecek!
Dünyada yaşanan mücadele içeride net olarak görülecek! Şimdilik iki taraf da KÜRT kartı üzerinden ilerliyor! Herkes "barış ve kardeşlik" diyor! Ama sandıklar meydana geldiğinde asıl amaçlar ortaya çıkacak! Saflar netleşecek! Ve ayrı kanatlarda gördüğünüz insanlar çok kişiyi şaşırtacak!
Ankara bu nedenle, Londra'dan, Washington'dan ya da Moskova'dan uzak ve ayrı değil!
Mücadelenin Türkçe'sini biz Ankara'da görüyoruz!
Unutmayın İKİ KANAT!
Yakında HD kalitesinde göreceksiniz!
Ben gördüm de...

NOT: Boston'daki bombacıların ÇEÇEN olduğu anlaşıldı. Kardeşlerden birinin adı CAHAR (Ailesinin Dudayev hayranı olduğu belli) diğeri ise TİMURLENK...
Büyük olan Timurlenk'in Türkiye'de 10 gün kaldığı ve Amerika'ya uçtuğu açıklandı! Bunun birçok yorumu var. En kısa olanı şu: Obama'yı BAŞKAN yapan gücün Ortadoğu hesapları bozulmalıydı! Bu da MÜSLÜMAN birinin Amerikalılar'ı öldürmesiyle olabilirdi!
Obama'ya olan halk desteğinin kaybolması için böyle bir eylem şarttı!
Ulusal Amerika'yı köşeye sıkıştıran güç, sahibi olduğu gazete ve televizyonlardan "Siz ismi HÜSEYİN olan birini getirip Başkan yaptınız! Amacınız Ortadoğu'yu değiştirmekti. Gördünüz mü Müslümanlar'a destek veren başkanınızın düştüğü hali!" diyerek politikaları değiştirmeye zorluyor! Zaten bombacıları seçen de onlar! Garip ama Amerikan halkı bu masalı yutar!
Bombacının Türkiye'den geçmiş olması Obama'nın Ankara'ya olan desteğini geri çekmesi için yapılan bir şantaj! Timurlenk öldürüldü! İster misiniz küçük kardeş Cahar da konuşamadan öldürülsün! Fatura Müslümanlar'a çıksın!