BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Mayıs 2017

‘Obama gibi olma’ mesajı

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ile yeni ABD Başkanı Trump arasındaki ilk yüz yüze görüşme başlarken, Trump "Zorlu bir görüşme olacak" demişti. Öyle oldu. 16 Mayıs gününe Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, Trump'ın gözünün içine bakarak yaptığı derin vurgulamalar damga vurdu.
Cumhurbaşkanımızın konuşmasındaki her vurgulamanın farklı hedefleri var. Bana göre Erdoğan'ın en net, en dikkat çeken, derinliği yüksek mesajı şudur:
"OBAMA GİBİ OLMA !"
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın "TRUMP GİBİ GELDİN, ÖYLE DEVAM ET" mealindeki vurgulamalı sözleri şöyle:
"Sayın Trump, seçimlerde elde ettiğin zafer için sizi tebrik ediyorum. Seçim zaferiniz Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede yeni beklentilerin doğmasına, umutların filizlenmesine yol açmıştır. Biz yeni ABD yönetiminin bu umutları boşa çıkarmayacağına inanıyoruz. Bilhassa Suriye rejiminin son kimyasal saldırısı sonrası takınılan kararlı tutumu oldukça yerinde buluyoruz. Terör örgütleriyle ilkeli ve kararlı mücadele konusunda GEÇMİŞTE YAŞANAN HATALARI TELAFİ EDECEK adımların devamının geleceğini ümit ediyoruz." Trump'ın 120 günlük başkanlığına bakınca görünen tablo şöyle: "Nerede başkan olmadan önce net ve açık konuşan, müesses nizama karşı çıkan Trump! Başkan oldu, etrafı sarıldı.
Bir taraftan küresel para baronları Rockefeller-Rotschilds, diğer taraftan derin Amerika Pentagon-CIA, Trump'ı öğütmektedir. Obama'ya çevirme tezgâhlarına girmişlerdir. 'Tak-Tak yapacak' denen Trump'ın kanatlarını kırmaktalar." Aynı sıkıntıyı Erdoğan da yaşamıştı.
Erdoğan 2002 yılında iktidar olmuş, Başbakan olarak göreve başlamış, ancak askeri ve bürokratik oligarklar yüzünden 2007'lere kadar, MUKTEDİR OLAMAMIŞTI. GERÇEKTEN 2011 GENEL SEÇİMLERİNDEN SONRA MUKTEDİR OLMUŞTU. Trump da iktidar oldu, ama muktedir değil.
Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN'IN diğer vurgulamalarını bu BAŞLIK üzerinden okuyunuz...
YPG/PYD VURUŞU : Bu mesajın arka planı var. Trump göreve gelmeden önce Obama- Biden-Kerry üçlüsünün Amerikan müesses nizamı ile parelel aldıkları kararlar, Trump'ın önüne getiriliyor. PKK -YPG'ye kol kanat geren, silah ve eğitim veren derin Amerika'ydı. Trump da eski kararlara uygun davranmak zorunda bırakılmaktadır. NATO-FETÖ-CIA : Kukla Fetullah'ı götüren Derin Amerika- NATO-CIA 'dır. FETÖ'ye 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe teşebbüslerini yaptıran da Amerikan müesses nizamı-NATO'dur. Trump'ın yanındaki güçlü bakanları, danışmanları eski askerlerdir. Derin Amerika'nın askerleridir. Müslüman kanı akıtanlar ne yazık ki Trump'ın yanındadır. Bunlar Neo- Con ruhludur. Türkiye'ye hasmane adamlardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu gerçeği biliyor ve onun için Trump'a "Muktedir Ol" diyerek yardım ediyor. Ve onu şu mesajlarla uyarıyor:
1) Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/ PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması, bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir.
2) Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz. Suriye, Irak, Yemen ve Libya'daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedeceklerdir.

SONUÇ: Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın derin vurgulamaları, çok yönlü mesajları, Trump'ın görev yapacağı 2020 yılına kadar önemli dersler içeriyor. TRUMP, ERDOĞAN KRİTERLERİNİN ANLAM VE DERİNLİĞİNİ KAVRARSA gerçekten 16 Mayıs Türk-Amerikan ilişkilerinde bir milat olmaya adaydır.