BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Nisan 2017

Derin CHP’nin iki planı

"Derin CHP yeni bir Gandi arıyor" başlıklı yazım üzerine siyasetin dar koridorlarındaki gelişmeleri yakından takip eden dostlarımdan önemli yeni bilgiler geldi. Yeni bilgilerin birisi gerçekten çok dikkati çekici: "Derin CHP, 2019 seçimlerine yönelik 2 plan üzerinde çalışıyor." Kemal Kılıçdaroğlu, adliye koridorlarını gezerken, DERİN CHP kapalı kapılar ardında 2019 PLANI hazırlıyor.
Şöyle ki:
1) CHP Genel Başkanlığı'na, bildik isimlerden birisini, Deniz Baykal, Muharrem İnce, Özgür Özel, Selin Sayek Böke'yi getirmek. Cumhurbaşkanı adayı olarak da parti dışında bir başka isme yönelmek. 2019 yılında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına, (bulabilirlerse) hem devlet/hem özel sektör/hem Avrupa-Amerika network'lu, Kürt seçmenlere de seslenecek bir isimi, 2'NCİ TUR'DA SEÇTİRMEK.
2) 2019 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la mücadele edebilecek kıratta bir ismi GENEL BAŞKAN YAPMAK VE CUMHURBAŞKANI adayı olarak çıkarmak. 2'nci Tur'da seçtirmek.
Bir gerçeği tekrar görelim. CHP'nin iki yüzü var. 1) Görünmeyen yüz, partinin kodlarını belirleyen Derin CHP'dir.
Esas güç budur. 2) Görünen yüzü...
Olağan/olağanüstü kurultaylarla parti yönetimine getirilen isimlerden oluşan vitrindir. CHP'nin görünen yüzüne bakarak değerlendirmeler yapılıyor, pozisyonlar alınıyorsa da esas olan CHP'nin arka planı daha önemli.
Partinin kodlarını belirleyen güç odağını takip edersek, arka plana ışık tutabiliriz.
Bu güç odağı, Amerika-Avrupa'dan Türkiye içlerine kadar uzanan kılcal damarlardan oluşan bir network'u ifade ediyor.
"Kemal Derviş-IMF/Alan Makovsky- Henry Barkey-CIA-Morton Abramowitz- Edelman/Almanya- Axel Springer Medya ve Derin Avrupa Siyasi bileşenleri/ Doğan Medya-Hürriyet/ Büyük Sermaye-TÜSİAD/ BOĞAZİÇİ YALILARI-Hüsamettin Özkan-Beykoz Konakları Konsorsiyumu." Amerika örneğiyle, CHP'nin 2 yüzüne detay kazandıralım. İki Amerika vardır.
Birinci Amerika, gördüğümüz Başkan, Kongre üyeleri, aktif olan Savunma ve Dışişleri Bakanları, Cumhuriyetçi Parti, Demokrat Parti'yi yönlendiren kilit isimlerdir. İkinci Amerika, Derin Amerika'dır. Pentagon, CIA, Dış İlişkiler Konseyi, silah, petrol baronlarıdır.
Derin Amerika'nın belirlediği planlar doğrultusunda, Cumhuriyetçi Parti veya Demokrat Parti'ye yön verilir. Derin Amerika emrindeki medya, Hollywood, etkili stratejik kumpanyalar (Stratfor, Rand gibi) kamuoyu oluşturur. Derin CHP'nin özellikle 2010 yılından bu yana kurguladığı planlara göz atarsak 2019 planlarını daha net görebiliriz: Derin CHP (güç), 2010 yılında Deniz Baykal'ı kasetle götürdü. Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdi. Doğan Medya, Gandi Kemal kampanyalarıyla, parlattı. Kılıçdaroğlu, 2013 yılında Amerika'ya götürüldü.
Türkiye düşmanları büyükelçiler Edelman-Abramowitz, meşhur CIA ajanları graham Fuller, Henry Barkey'le buluşturuldu. 2014 yılında Ekmeleddin İhsanoğlu ortak aday yaptırıldı. 2016 -15 Temmuz direnişi "Kontrollü darbe" safsatalarıyla darbelere karşı gerçekleşen Milli Direniş küçültülmeye çalışıldı. 16 Nisan referandumunu reddettirmek için Kemal Kılıçdaroğlu'na, stratejik ve taktik hamleler yaptırıldı. Referandumun Meclis'te görülmesinde, ŞAHİN TAKTİKLERLE, yıkıcı-korkutucu hamleler yaptırıldı. Kılıçdaroğlu, 'Kan akar' dedi.

SONUÇ: Üst AKIL-Derin CHP, kafalarında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde İKİNCİ TUR tezgâhları şimdiden hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, büyük lider, tecrübeli lider, ÜST AKIL derin hazırlıklarını anında okuyarak, "2019 seçimlerine topyekûn hazırlanma" talimatını 16 Nisan gecesi vermiştir. DURMAK YOK... 2019 MÜCADELESİ ŞİMDİDEN BAŞLAMIŞTIR.