BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Mart 2017

Devletin bekası için EVET

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi'ni milliyetçi-muhafazakâr-demokrat omurga üzerine kurmuştu.
Alperenler aktif ve dinamik bir kadroydu. Aldığı oylar az olsa bile siyasetin kılcal damarlarında özgül ağırlığı olan BBP'NİN 16 Nisan referandum kararını dikkatle takip eden, merakla bekleyenlerin başında Doğan Medya ve CHP vardı.
"Hayır"cı cepheye Büyük Birlik Partisi'nin katılmasını dört gözle bekleyen o kadar çok mahfil vardı ki. "Hayır" cephesine, CHP-HDP-PKK- Marksist Komünistbeynini Batı'ya kiralamış adamların ve örgütlerin cephesine, Büyük Birlik Partisi de katılsa nasıl sevineceklerdi. BBP lideri Mustafa Destici, EVET kararlarını açıklayınca, Eski Türkiyeciler'in heveslerini kursaklarında bıraktı. Buna rağmen, CNNTÜRK gibi psikolojik harekât tekniklerini iyi bilen beyinlere sahip yayın kuruluşuna Mustafa Destici çağrıldı. "CNNTÜRK'ÜN Mustafa Destici'yi TV'ye çıkarmasının arkasında ne olabilir?" diye düşündüm.
Çünkü CNNTÜRK ve Doğan Medya'nın Büyük Birlik Partisi'ni, büyük insan Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Mustafa Destici'yi sevdiklerine pek tanık olmamıştım.
Destici'nin CNNTÜRK'e çıkarılması, büyük ihtimalle, "Evet" dediği için zor duruma düşürülmek olabilirdi. Bu tehlikeyi gören Mustafa Destici, tuzaklara düşmedi.
Verdiği "EVET" kararından dolayı pişman edilemedi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi iki kere tebrik ediyorum. Birincisi CNNTÜRK'te katıldığı programda 16 Nisan'da "Neden EVET dememiz" gerektiğini net ve açık anlattı. Psikolojik harekât tekniklerini ustaca boşa çıkardığından dolayı tebrik ediyorum. İkincisi, yaş olarak kendisinden büyüğüm... Ağabeyi, yakın dönem siyaset oyunlarını, siyasetin dar koridorlarını, sisli bulvarlarını takip eden bir tecrübeli bir gazeteci olarak, EVET kararının ardındaki Büyük Türkiye hedeflerini açıkça koymasından dolayı tebrik ediyorum.
Siyasette özgül ağırlığı olan BBP'nin lideri Mustafa Destici'nin "EVET" kararının Büyük Türkiye paradigmalarına işaret eden açıklamaları, etkiliydi, aydınlatıcıydı, vurucuydu:
"Devletin bekası, ülkenin birliği, milletin istiklali ve istikbali için 'Evet' diyoruz. Yeni sistem, darbecilerin bıraktığı ve enkaza dönüşen köhnemiş düzeni ortadan kaldıracak. Millet de gerçekten muktedir olacak. Türkiye'de halk birilerini yönetime getiriyordu ama hep başkaları yönetiyordu. Esas muktedir olan güçler başkaları oluyordu. Hep vesayet oluyordu.
Bu vesayetlerin ortadan kalkması, milletin muktedir iktidarının gerçekleşmesi adına hareket ediyoruz. Yönetimde istikrarı, temsilde adaleti, demokrasimizi ve parlamentomuzu güçlendirecek adımları destekliyoruz. Türk-İslam coğrafyasındaki kesimlerle istişarelerde bulunduk. En doğru kararın 'Evet' olacağına kanaat getirdik. Milletimize ve seçmenimize ısrarla "EVET"i tavsiye ediyorum. Ya bu mevcut darbe anayasası ve yasalarıyla bir enkaza dönüşmüş bir sistemle devam edeceğiz. Ya da Türkiye yepyeni, kendisini ileriye taşıyacak bir sisteme kavuşacak"... AKLIN YOLU BİR.

SONUÇ: NE DİYOR İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF: BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM. HÜR YAŞARIM. HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM. KÜKREMİŞ SEL GİBİYİM. BENDİMİ ÇİĞNER AŞARIM. YIRTARIM DAĞLARI ENGİNLERE SIĞMAM TAŞARIM. İŞTE BÜYÜK TÜRKİYE BUDUR. AZİZ TÜRK MİLLETİ'NİN 16 NİSAN REFERANDUMU'NDAN ÇIKACAK "EVET"LERİ BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜNÜ HIZLANDIRACAKTIR.