BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 31 Ağustos 2016

NATO-FETÖ-Gladyo

FETÖ 64 yıllık bir örgüt. Neden 64 yıllık? NATO-FETÖ-Gladyo üçgeninde değerlendirme yaparsak 64 yıllık bir enstrüman ile karşılaşırız.
15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a sahip çıkarak tarih yazan aziz milletimiz sadece kanlı bir darbeyi değil, sonu belirsiz bir iç savaşı engellediği gibi 64 yıl önce temeli atılmış kirli bir örgütlenmeyi de açığa çıkarttı.
Böyle bir derin yapının planladığı bir darbeden kurtulurken, ne kadar büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğümüzü, 15 Temmuz'da aziz milletin Anadolu işgaline engel olduğunu iyice anlarız. Her çıkan belge, konuşmalar, itiraflar, FETÖ'nün basit bir operasyon örgütü olmadığını gösteriyor.
Temeli 1952'lerde atılan soğuk savaş dönemindeki Gladyo örgütlenmesinin 21. Yüzyıl'da Derin Amerika-Pentagon- CIA tarafından kullanılmasına kadar gelişen pozisyonlar, FETÖ'NÜN İzmir Kestanepazarı'ndan fışkırarak, CIA kollarında küresel bir enstrüman oluşunun tesadüf olmadığını işaret etmektedir.
Kestanepazarı: Kestanepazarıİzmir, hem Sabetay Sevi'cilerin hem de FETÖ'nün hayat bulduğu yer olunca, bu iki derin yapının büyütülmesinigelişmesini- küresel dinamik haline getirilmesini anlamak kolaylaşır.
TARİH 31 MAYIS 1665: 1626 yılında Sabetay Sevi, İzmir'de doğdu. "Mesih" olduğunu iddia eden ve bir mezhep kuran Sabetay Sevi, Osmanlı Devleti'nde Saray'da muhakeme edilmişti... Sabetay Sevi, idam edileceğini anlayınca "güya" Müslüman olmuş ve "Yahudi şapkasını" yere atmıştı. İzmir'de değişik Sabetay grupları var, bunlar dünya çapında güçlüler.
TARİH 2016: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "FETÖ örgütünün elebaşı 'din âlimi' ya da 'hocaefendi' olarak kabul edilemez.
Ona, atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz... FETÖ/PDY hareketi sahte bir mehdi hareketidir..." FETÖ, 1961 yılında askere gitti.
Acemiliğini Özel Harp Dairesi'nde yaptı. Orada istihbaratı öğrendi.
Görevlendirildiği İskenderun'da asker hoca olarak meşhur oldu.
Yaşar Tunagür anlatıyor:
"Edirne'de müftülük yapıyordum.
İzmir Kestanepazarı Derneği Başkanı Ali Rıza Gürel aradı, 'Hocam, Kestanepazarı'nın başına birini arıyoruz, seni münasip gördük, müftülüğü bırak senin tayinini çıkartalım, İzmir'e gel' dedi.
İzmir'e gittim, Kestanepazarı Derneği'nin Müdürü oldum. 300-400 talebe var. Bu talebeler içinde şimdi hayatta olanlar içinde İlhan İşbilen ki
(Eski milletvekili-tutuklu) o zaman derneğin berberi idi.
40'ın üzerinde profesör ve doçent yetişti o dönemden. FETÖ, terhis olmuş, Trakya'da vaizliğe devam ediyordu.
YIL 1965: Adalet Partisi iktidar oldu, (Başbakan Süleyman Demirel) Diyanet Reisi arıyorlar. Dosyama baktılar ki benim Diyanet İşleri Başkanı olacak ehliyetim yok. Tam yetkiyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı yapmaya karar verdiler. Yerime, FETÖ'yü getirdim.
İzmir'de Kestanepazarı'nda eşraftan Hacı Kemal Bey'le tanıştırdım. 400 küsür talebe var. Tuzcu Cahit var, bantları çoğaltıyor. 4-5 ay sonra Gülen, kendi isteği ile istifa etti. Ve vaazlara Bornova'da devam etti. Yamanlar'ı kurdu."

Tunagür Hoca Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olunca Ankara'da arkadaşları arasında 'Korkut Özal, Ali Demirel ve daha bir çok siyasette tanınan isim vardır. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, Tunagür'e "Ankara'da bir mektep açalım" diyor. Sonra, "Ben Yükseliş Koleji diye bir kolejin yarı hissesini satın aldım" dedi. Yükseliş'in temelini Yaşar Hoca atıyor. Kolejin altında yapılan mescitte de Tunagür Hoca 5 seneye yakın hutbe okuyup cuma namazı kıldırıyor...