BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Temmuz 2016

The Economist’in kapağı



15
Temmuz Derin Amerika-İngiltere- FETÖ darbesinin bir şifresi daha netleşiyor.
ŞİFRE İNGİLİZ THE ECONOMİST'İN 2016 DÜNYA KAPAĞI. Derin İngiltere'nin (dünyanın en etkili İstihbarat Servisi MI6) yönlendirdiği The Economist'in '2016 yılında dünya" adlı kapağında tüm liderler vardı.
Ancak dergi, Yeni Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına yer vermemişti.
2016'nın yeni dünyasında Türkiye'ye bir anlamda 'yer yok' diyen The Economist'in kapağında, Fethullah Gülen'in papaz kıyafetiyle yer aldığına benzetilen bir fotoğraf vardı. İngiliz The Economist dergisinin geleneksel olarak her yıl başında yayınladığı ve o yılla ilgili öngörülerini sıraladığı özel ekinde şifreli semboller kullanılarak 2016'ya ait gizli mesajlar verilmişti. Derin Economist'in kapağında 14 erkek ve 10 kadın bulunuyordu. En ön sıralarda 3 kadın lider yer alıyordu.
Derginin yayhınlandığı zaman Amerikan Başkan adayı Hilary Clinton'un durumu meçhuldü, ama resimde önde yer almıştı.
Hillary Clinton'ın altın rengindeki küpesi asilliği simgelerken, Başkanlık sinyalleri veriliyordu. Yanında Merkel. Almanya Başbakanı'nın uluslarası barışın gayrı resmi lideri olduğu yorumu yapılırken, Zümrüt yeşili kolyesi güvenilirliliği ve tutarlılığını, kırmızı ceketi kararlılığına işaret ediyordu.
Ve Paranın Patronu-Baronu kadın Janet Yellen, FED tarihinin ilk kadın başkanı 3 Şubat 2018 tarihine kadar başkanlık yapacak. Bugün bu kadınlar, çok etkili işler yapıyor. ABD Başkanı Obama SİYAH.
2016 Kasım'da yok olacak. Yeşil kravatıyla Müslüman köklerine ve (yeşil kravat para figürünü simgeliyerek) ABD ekonomisinin yükseleceğine işaret ediyordu. Cameron siyah. Bugün yok. Nereden biliyorlar?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile simetrik olarak karşı karşıya konumlandırılmıştı.
İki ülkenin politik ve ekonomik çıkarları kesişmiyordu. Benzer olaylar oluyor. Son NATO toplantısı örneğin. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD'liler arasında sıkışmış olarak konumlandırılmıştı.
Amerika ve Rusya arasında sıkışıyor.
Dünya haritası, Asya yüzü çevrilmiş biçimde resmedilmiş. ASYA'NIN ÖNEMİ vurgulanıyordu. Aynen öyle oldu. Çin Devlet Başkanı Jinping'in fotoğrafının hemen altına geleneksel yemekleri erişte (noodle) yerleştirilmiş. Eriştenin bulunduğu tabağın dışı ise savaş gemilerinin cirit attığı Asya haritası şeklinde. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile simetrik olarak karşı karşıya konumlandırılmıştı. İki ülkenin rekabet içinde. 2016'da da devam ediyor.
Ekonomik büyümesi yüzde 8.5 olan Hindistan, Çin'in biraz önüne geçti.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın taktığı mor kravat sıkıntılı dönemlerin habercisiydi.. Mor rengin ülke tarihinde zor dönemlerde takıldığı ifade ediliyordu. Derin Amerika-CIA operasyonlarıyla Fransa karıştı. Aynen kapak gibi. Fransa'da ırkçı ve aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin başkanı Marine Le Pen'in yükselişinin süreceğine işaret ediliyor, ilginçtir öyle oluyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe sarı renkte kravat takmıştı. Sarı renk liderliği simgeliyordu.
Aynen öyle oldu. Japonya, askeri harcamalarını artırarak bölgedeki gücünü sağlamlaştırdı. İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Nicola Sturgeon'un, ellerini kenetlemiş olması, İskoçya'nın tekrar bağımsızlık referandumuna gidebileceği işaret ediyordu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, karikatürize olarak resmedilmiş. Liderler arasında karikatür olarak çizilmiş tek isimdi.

SONUÇ: Derin Amerika-İngiltere,The Economist'in 2016 kapağına Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı koymayarak, 15 Temmuz Darbesinin arkasında yer alacaklarının şifresini vermişler. BUNDAN DAHA AÇIK BELGE OLABİLİR Mİ? SUÇLU HAÇLILAR AYAĞA KALKINIZ.