BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Şubat 2016

Antalya coşkusu

Kırım'ı topraklarına katan Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye turizm ambargosu uygulayacağını sanıyor. Üzülmedik, kendimize geldik. Çok anlamlı atasözümüz var: "Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez." İnsan gerçekten bunalınca, umulmadık yerden yardım görmesi mümkündür.
Sıkıntıda olan, dara düşen ve kendisine inanan insanları Yüce Allah darda koymaz. Onlara en sıkışık anlarında yardım eder.
Yeter ki o kullar kötü yola sapmadan sabrederek yollarına devam etsinler. Türkiye turizm başarısını Rusya'ya borçlu değil. Rusya olmazsa, Türk turizmi iflas etmeyecek. Her şeyin bir çaresi var.
Türk-İslam medeniyeti kodlarıyla aziz milletimiz yine ayağa kalktı. Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'la beraber yürüdüğümüz 2023 hedefine kilitlenmiş mümtaz Anadolu evlatları çareler bulmaya başladı.
İşte EXPO-Antalya. Hızır gibi yetişiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel heyecanlı.
Bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın takip ettiği, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen "Dünya Botanik EXPO"su Antalya'da "Çiçek ve Çocuk" temasıyla ülkemize can katıyor. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı da EXPO 2016 Antalya etkinlikleri içinde yer alacak.
6 aylık süreçte en az 20 bin sosyal/ kültürel aktivite gerçekleştirilecek. EXPO Antalya'yı 8 milyon kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Bu rakamın içinde 5 milyon yabancının EXPO Antalya'yı keşfedeceği ve 3 milyonunun sadece EXPO Antalya'yı ziyaret etmek için bölgeye geleceği düşünülüyor. Tüm dünya ülkelerinin evsahibi olabilmek adına büyük uğraş verdikleri EXPO için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Menderes Türel'e verdiği talimatlar doğrultusunda, zengin tarihi ve 640 km'lik sahili ile Antalya'nın EXPO için neden doğru nokta olduğu anlaşılacak. EXPO 2016 Antalya için 90 hektarlık bir alanda, 100 ülke ve 30 büyük kuruluş yerini hazırladı.
Güçlü ekonomisi, 500 bin yatak kapasitesi ve 240 adet beş yıldızlı oteli kapsayan muazzam turizm potansiyeli ile Antalya'nın EXPO düzenlenmek için en ideal coğrafyalardan birisi olduğu tescillenecek.
EXPO alanı organizasyondan sonra da yaşatılacak, bünyesinde barındırdığı ülke bahçeleri, EXPO Göleti, EXPO Ormanı, EXPO Tepesi, Tarım Müzesi, Seyir Kulesi, Çocuk Adası, Anfi Tiyatrosu ile 2016 sonrasında bir çekim merkezi olarak ilimizin ve ülkemizin turizm faaliyetlerine katkıda bulunacak.
Bir Hızır da Serik-Belek'e yetişti.
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri büyükelçileri ve acenteleri, Hızır gibi yetiştiler. Çok heyecanlandıran anlaşmalar yapıldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Mena rüzgârının estiğini açıkladı.
Belek'te Müslüman ülkeler acentebüyükelçileriyle 10 bin görüşme oldu.
Kontaklar kuruldu.
Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar'lı işadamları, "İslami otel" yatırımları için ön anlaşmalar yaptı. Belek-Boğaz Kent'te yat limanını Tunus'lular ve Katar'lılar kurmak için yarışıyor. Suudi Prens, sağlık turizmi için oteller almaya karar verdi.
1-4 Nisan'da 2 bin İran'lı gazeteci geliyor. Nisan ortasında, Norveç-İsveç- Danimarkalı acenteler ve yatırımcılar, Nisan sonunda, HİNDİSTAN acenteleri, uçak şirketleri ve yatırımcıları Belek'e ön anlaşma yapmak üzere geliyorlar.

SONUÇ:
Yıllar önce, Kıbrıs Barış Harekatı yapan Türkiyemiz'e Amerika silah ambargosu uyguladı. Birileri "ezildik, çöktük" diye karalar bağlarken, aziz milletimiz ayağa kalktı. Savunma sanayimizi kurmaya, MİLLİ yatırımları sadece rızıklarımızla gerçekleştirdik.
İyi ki ambargo uygulandı da kendimize geldik. BÜYÜK MİLLET BAŞINI EĞMEZ. AZİZ TÜRKİYE VE MİLLET ÇARE BULUR.