BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Kasım 2015

İskenderun- Lazkiye-Magosa hattı

Türkiyemiz , bölgesel güç konumuyla gizli planlara, perde gerisinde çizilen haritalara akıllı hamlelerle müdahale ediyor. Batı Suriye ve Doğu Akdeniz'de tarih yazılıyor. 21'inci yüzyılın haritası yeniden çiziliyor.
Küresel güçlerin Ortadoğu'da 2 inci paylaşım savaşı derinlik kazanıyor. Yakın coğrafyamızda hergün tırmanan olaylar, birbirinden çok farklı gibi görünse de, hepsi şaşırtıcı biçimde aynı adrese çıkıyor. Olanları iyi anlamak için BÜYÜK RESMİ ortaya koymak zorundayız. Küçük resimler anlamlıdır ama gerçeği tam olarak göstermez.
Büyük resimde yer aldıklarında, ne olduğunu apaçık görebiliriz.
ABD-İngiltere ve Rusya klasik "ordo ab chao" stratejisini iyi kullanmaktalar.
Yani "istediğin düzeni kurmak için önce kaos yarat!" Amerika -İngiltere/ Rusya, paçavraya dönen Sykes-Picot yerine yeni bir Ortadoğu haritası koyuyor. İsrail ve Akdeniz'e uzanan Irak merkezli Kürt devleti, KOÇBAŞI olarak planlanmış görünüyor. Büyük Resim içinde yer alan olayları kısaca sıralayalım:
BİR) Katil Esed ve Rusya Bayır-Bucak Türklerinin stratejik bölgesine neden saldırıyor? Rusya saldırıları artarken, Amerika neden acele etmiyor?
İKİ) Irak merkezli Kürt Federe Devleti'nin, Akdeniz' e açılması projesinde kimler, nasıl rol oynuyor?
ÜÇ) Mısır'da ikinci Süveyş kanalı neden açıldı?
DÖRT) İsrail'in(Amerika-İngiltere), Akdeniz'i Ölü Deniz'e ve Kızıldeniz'e bağlama projesi nasıl yürütüyorlar?
BEŞ)
Mısır darbesini Batı neden yaptırdı?İsrail-Mısır-Kıbrıs Rum kesimi arasındaki doğu Akdeniz petrol-gaz ortak projelerinin hedefi ne?
ALTI) Kıbrıs'ın paylaşımında, Amerika-İngiltere-Rusya-Almanya'nın (Avrupa) uzun vadeli planları...
Dikkatle bakınız. Yukarıdaki tüm olay ve operasyonların çıktığı 2 adres var.
Birincisi; Büyük Türkiye'nin önüne kesmek... Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak... İkincisi; ABD ve Rusya'nın (Avrupa ve Çin'i kenarda tutmaya yönelik) 21. yüzyıl ikinci paylaşım haritasını tamamlamak.
BÜYÜK RESİM ANALİZİ: Cemi Ertem, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı... Çok dikkati çekici bir makale yazdı (Milliyet.24 Kasım): "Kıbrıs-Lazkiye-İskenderun limanları Doğu Akdeniz'in ekonomik ve ticari yolunun merkezleridir. Bu bölgeye -yani Lazkiye-Hatay arasındaki bölgeye- Esed rejimi, Rusya ve İran birlikte saldırıyorlar.
Neden? Suriye savaşı bir ekonomik paylaşım savaşıdır. Lazkiye'den başlayan ve doğuya doğru İdlip, Halep, Gaziantep ticari-ekonomik aksının, batıya doğru ise, Lazkiye, İskenderun, Hatay aksının bu savaşın temel hedef alanlarından olduğunu gösteriyor.
Türkiye, Gaziantep'teki sanayi bölgelerini tünellerle İskenderun limanına bağlıyor.
Suriye'de demokratik bir yönetimin işbaşına gelmesiyle Lazkiye, İskenderun ve Hatay aksıyla birleşecektir"
DOĞU AKDENİZ 'DE DERİN İSRAİL DANSI: SÜVEYŞ KANALI'NIN ikincisini Amerikaİngiltere destekli General Sisi tarafından önceki ay açıldı. İsrail (Amerika-İngiltere), Akdeniz'i Ölü deniz'e ve Kızıldeniz'e bağlama projesi yürüyor. Projenin nihai hedefine ulaşınca Mısır'ın Sina bölgesi stratejik özellik kazanacak. Mısır'ın İsrail'e ucuza doğalgaz verdiği boru hatları Sina'dan geçiyor. Sina Yarımadası, Gazze'yle sınır. İsrail'in nefessiz bıraktığı Gazze'ye yardımların sızdırıldığı tek nokta Sina'daki tüneller... Sınırın iki yakası da akraba... Kafayı Müslüman Kardeşler'le bozan Sisi, tünellere su basıyor.

SONUÇ:
Sina Yarımadası'yla birlikte Sina ve Gazze, İsrail'in hayalini kurduğu, BÜYÜK İSRAİL demek. Yan, Tevrat'taki, Vaat edilmiş topraklar... İsrail, Doğu Akdeniz Petrol/gaz yataklarını Mısır ve Rumlarla işletiyor. Mısır ve Kıbrıs Rum bölgesine rafineri kuruyor. Dertleri imanları, Türkiye'yi dışta bırakmak...