BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 31 Mart 2015

İsrail'in Nil planı

Önceki yazılarımda, Derin Amerika-Avrupa Aklı'nı koordine eden İsrail ve Yahudi beyin takımının, Yeni Türkiye'nin önünü kesmek için kurguladığı derin planlardan bahsetmiştim. Bu yazımda, SİYONİ ZMİN VE YAHUDİ BEYİN TAKIMININ SU STRATEJİSİNİ detaylandırıyorum. TEVRAT: "O gün Rab Abramla ahdedip dedi: Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar, bu diyarı senin zürriyetine verdim." (Tekvin Bölümü) Abdülhamit Han tarafından terslenen Siyonist lider Theodor Herzl: "Sınırlarımız kuzeyde Kapadokya'daki (Orta Anadolu) dağlara, güneyde de Süveyş Kanalı'na kadar dayanıyor..." İsrail'in ilk Başbakanı Ben Gurion, Büyük İsrail Planı'nı 1955'lerde hazırlıyordu. İSMİ, ORTADOĞU'DA SUYUN KONTROLÜ. Kuzeyden, Türkiye'deki Fırat-Dicle kaynaklarının kontrolü ile güneyden, başta Etiyopya olmak üzere Sudan üzerinden MISIR'IN kontrolü hedefleniyordu.
Sudan, 2011 yılında ikiye bölündü. Peki neden? İSRAİL (Derin ABD-İngiltere) NİL'E HÂKİM OLMAK İÇİN. Sudan, Kızıldeniz'i, Süveyş'i ve Nil Nehri'ni kontrol eder. Nil Nehri'nin kontrolü, Mısır'ın kontrol edilmesi demektir. Nil Nehri'nin kontrolü, Güney Sudan'a geçmiş bulunuyor. Kızıldeniz'in kontrol edilmesi, Hint Okyanusu ve Basra körfezinin de kontrol edilmesini kolaylaştırır. Yeni kurulan Güney Sudan, petrol zengini bir ülkedir. İsrail, Güney Sudan'da iki ayrı ilde birer hava üssü, Yahudi ortaklı Amerikan şirketleri Namoli kentinde bir elektrik santrali inşa etti. İsrail, savaş uçağı pilotlarını Sudan'da inşa ettiği hava üslerinde eğitiyor. Güney Sudan; doğudan Etiyopya'ya (934 km) sınırı var.
Nil'in doğduğu ülke, Afrika'nın en büyük İsrail üssü Etiyopya'dır. Ne tesadüftür, Etiyopya'da, İsrail'in Afrika kıtasındaki MERKE Z ÜSSÜ'DÜR. Etiyopya'daki baraj projesini, İsrail'in Nil'in suyunu istediği anda kesebilmek üzere, Yahudi Sermayeli Amerikan-İngiliz şirketi kurdu.

İsrail-Fırat-GAP

Türkiye'de, Aşağı Fırat Havzası ve Dicle Havzası'ndan ne şekilde faydalanılacağı açıklık kazandı ve 1977 yılında bu iki havza projesi "Güneydoğu Anadolu Projesi" şeklinde adlandırıldı. DİKKAT BUYURUN, Abdullah Öcalan, PKK'yı Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde, Kasım 1978'de kurma kararı aldı.
PKK'nın kuruluş aşamasında MOSSAD'ın (İsrail istihbarat servisi) çok büyük destek oldu. Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad, GAP'ın kurulmasını istemiyordu. Öcalan, 1979'da Türkiye'den ayrıldı, Esad'ın Suriye'sine geçti. PKK eylemlerini başlattı.
Yahudi sermayesi de boş durmuyordu, Dünya Bankası ve Avrupa Bankaları tarafından GAP'ın finanse edilmesini engelliyordu. Merkezi Washington'da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi, durup dururken, 'Ortadoğu'nun Su Sorunu' başlıklı bir rapor yayınladı. Bir de kehanette bulundu. Nil, Ürdün ve Fırat...
Ortadoğu'da, gelecekteki bir savaş, mutlaka bu üç nehrin sularının paylaşılmasından çıkacak... Devreye Yahudi Aklı girdi.
İsrail Başkanı Şimon Peres: Suyu üretmek için imkân oluşturmazsak, bu kez su için savaşacağız." (1991)
İsrail Tarım Bakanı Rafael Eitan: Ortadoğu'da su, saatli bombadır. ( 1991) (İsrail'in en ünlü casusu Rafael Eitan 1968'de İsrail İstihbarat Örgütü 'LAKAM'ın başındaydı. İsrail ordusu Genelkurmay Başkanı da oldu...) İsrail Başbakanı İzak Rabin "Umarım ki Ortadoğu'da su sorunu silahla çözülmez" (1992) derken, CIA İstasyon şefi Graham Fuller ve Ünlü CIA ajanı Paul Henze de "turistik" (!) gezilerle Güneydoğu'da uzun süre dolaşıyordu.

SONUÇ: İsrail, Fırat sularını kontrol etmek için Türkiye'yle ve GAP'la ilgileniyor.
Bu GAP ilgisinin bir de Kürt meselesini tahrik boyutu içermesi, İsrail'in Türkiye'yi bölme planlarını apaçık gösteriyor. İsrail'in "kutsal" olarak gördüğü toprakları ele geçirme idealinden hiç vazgeçemeyeceğini unutmamalıyız. FIRAT-DİCLE'YE HÂKİM OLMAK, KIZILDENİZ'DE DOLAŞMAK, BÜYÜK TÜRKİYE OLMAKTAN GEÇER. ATALARIMIZA KULAK VERİNİZ : HAZIR OL CENGE, İSTER İSEN SULHU SALAH...