BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 5 Mart 2015

2023 sözleşmesi

"Yeni Türkiye'yi beraber inşa edelim. 'Yeni anayasayı bu sefer birlikte yazacağız' diye söz verelim. Şimdi gelin bütün partiler birbirine taahhütte bulunsun, şöyle bir kavram geliştirelim: '2023 Sözleşmesi' diye. Bunun içinde MHP'nin kaygısı da HDP'nin özlemi de olsun, CHP'linin düşüncesi neyse hayat tarzını korumak anlamında o da olsun... AK Parti'nin kuşatıcı felsefesinin unsurları da olsun.
Başörtülünün hakları da olsun, başı açıkların hakları da olsun. Herkesin kendisini güvende ve özgür hissedeceği yeni bir Türkiye'yi birlikte inşa ederiz. Hep beraber çağdaş bir anayasa yazalım..." Bu sözler, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun ATV-aHaber TV ortak yayınında altını çizdiği cümleydi. Boşu boşuna söylenmemiş, düşünülmüş, derinliğine inanılmış sözlerdi. Kim bu sözlere imza atmaz? Türkiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına emin adımlarla yürüyor. Büyük Türkiye olmanın heyecanını içinde duymayan tek bir vatandaşımız yoktur.
Aziz milletin 2023 sözleşmesinin en büyük hedefi: Birlik ve beraberlikten güç doğacağına inanmışlıktır. HEP BERABER, HERŞEYİN TÜRKİYE İÇİN yapılacağına karar vermektir.
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 2023 SÖZLEŞMESİ bağlamında 77 milyonu kucaklayan, samimi duygularının arka planına dikkatle bakmalıyız.

Davutoğlu vizyonu

Prof. Dr. Davutoğlu'nun Başbakan olmasının üzerinden neredeyse 6 ay geçti. Davutoğlu çok güçlü bir liderin arkasından partide oluşan büyük boşluğu kendi özgül ağırlığıyla ve kendine özgü tarzıyla doldurmayı başardı. Sadece başarılı bir akademisyen değil başarılı da bir siyasetçi olduğunu ispatladı. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, danışmanlığından başlayarak Yeni Türkiye Yönetiminde adım adım yükselirken dünya siyasetini, doğusuyla batısıyla, tarihiyle kültürüyle derinliğini okuyan bir profil çiziyordu.
Dışişleri bakanı olduğunda özellikleri daha çok ortaya çıkıyordu. Komşularımızla birlik, Ermenistan açılımı, Irak-Suriye ile AB modelli işbirliği, yakınlaşması, Yunanistan'a uzattğı zeytin dalları göze batıyordu. Başbakan olduğunda, vurguladığı "restorasyon" ifadesi başlıbaşına, Yeni Türkiye'nin geçirmekte olduğu evrimi açıklıyordu. Çok önceleri yazdığı, Stratejik Derinlik'in kapağında şöyle diyordu: "Tarihi birikimi etkin bir açılıma temel sağlayacak toplumların öne çıkacağı bir süreçte, Türkiye tarihi derinliği ile stratejik derinliği arasında yeni ve anlamlı bir bütün oluşturma ve bu bütünü coğrafi derinlik içinde hayata geçirme sorumluluğu ile karşı karşıyadır." "Restorasyon", "Stratejik derinlik" Yeni Türkiye'nin özgüvenini, geçmişle gelecek arasında yeniden dokunmakta olan enerjinin ismi değil midir?...

SONUÇ:
Dünyada, YENİ DÜZEN -YENİ DENKLEM- YENİ TÜRKİYE gerçeğine dikkatle bakmalıyız. Avrasya dünyanın kalpgahı. Doğu Avrupa-Türkiye-Kafkasya-Ortadoğu-Ortaasya hattında Türkiyemiz Avrasya'nın tam ortasında. Yeni büyük güç denklemi içinde Türkiye mutlaka var Böyle bir dünyada, Yeni Türkiye'nin cihanşumul olma- liderlik yapma mecburiyeti var. İşte, büyük hedefin çerçevesinde 2023'ün yeri bir bambaşka olacak. Böyle bir hedefin etrafında,tüm partilerimizin,tüm insanlarımızın buluşmasından daha büyük bir proje olabilir mi? Şimdi hep beraber düşünelim. 2023 sözleşmesi 77 milyonun bir ve beraber olması,Yeni Türkiye'nin 21 inci yüzyıl STRATEJİK HAMLESİ olacaktır.

YARIN: MUSUL HAREKATI MİSAK-I MİLLİ'NİN GÜNCELLENMESİ