BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Şubat 2015

Demirtaş'a akıl veren gazeteci

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim barajı üzerinden yaptığı sörfler gözden kaçmıyor. Sadece İmralı ve Kandil'e bakmadığı, bir elinin Amerika'da diğer elinin Avrupa'da dolaşmasının derin bir anlamı olmalı...
Herhalde Derin Amerika ve Avrupa, Demirtaş'a kara gözleri için ilgi göstermiyor.
HDP'nin barajı aşması veya aşamaması sonrasına yönelik kumpaslar kurmamış olmaları düşünülemez.
HDP üzerine kurulan tezgâhlara göz gezdirelim.
Geçen hafta Selahattin Demirtaş, iki enteresan görüşmenin kahramanı oldu. İSTİNYE BALIKÇISI: 18 Ocak'ta İstinye'de bir balık lokantasında HÜRRİYET-FETHULLAH GÜLEN MEDYA KARMASI gazetecilerle yemek yedi.
Yemeğe katılan gazetecilerin siyasi eğilimleri ve derinlikleri vardı. "Sedat Ergin, Aslı Aydıntaşbaş, Kadir Gürsel, Fatih Çekirge, Ahmet Hakan, Mehmet Altan, Nuray Mert, Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar..." Güneş yazarı Talat Atilla, ismini vermediği bir gazetecinin yemekteki garip konuşmalarını yazdı: PROVOKATÖRLÜĞÜN ZİRVESİ: Orta yaşı bir hayli geçmiş bayan gazeteci, Demirtaş'a 'Selahattin Bey siz bu hükümetin barış sürecinde samimi olduğuna inanmıyorsunuz değil mi?' sorusunu yöneltir. Demirtaş başıyla onaylar.

Bu mu gazetecilik?

Bayan gazeteci, 'Kandil olmasa hükümet sizi yutmuştu! Öcalan sallanıyor! Kandille aranızı bozmayın!' der. Demirtaş bu sözü de kafasıyla onaylar"
Herkesin "Silahlar Sussun, İnsanlar Konuşsun" derken bir gazetecinin böyle konuşarak, bir milletin kaderiyle oynaması, terör unsurlarını devlete/hükümete karşı kullanmaya yeltenmesinin adının asla gazetecilik olmadığı ortadadır.
Kimdir acaba bu gazeteci? AVRUPA BİRLİĞİ BÜYÜKELÇİLERİNİN DEMİRTAŞ İLGİSİ: HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği büyükelçileriyle de bir yemek yedi. Hürriyet'in bu haberi 'HDP'nin hesabı: 72 Milletvekili' başlığıyla vermesi dikkati çekiyordu.
Demirtaş'ın ilginç Amerika gezisi ve ardından yaşanan 6/7 Ekim olayları unutulmadan AB elçileri durup dururken mi Demirtaş'la buluştu!
Yıllardır, PKK'yı koruyup kollayan, silah-mayın veren Avrupa devletlerinin büyükelçilerinin Demirtaş merakının altında acaba ne yatıyordu?
Demirtaş'a PARTİ OLARAK GİRİN taktikleri vermiş olabilirler mi? AMERİKA ORİJİNLİ ANALİZ:
HDP'nin barajı aşamaması halinde ne olacağına ilişkin önceki haftalarda Amerika'da da çalışmış bir gazetecinin yazdığı analizini, yukarıdaki gelişmeler parantezinde okuyalım:

Seçim provokasyonu

"27 KASIM 2014. Aslı Aydıntaşbaş. Milliyet: Kürt hareketinin yüzde 10 barajıyla seçime girdiğini düşünün... Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 9.5'in üzerine çıkıp gümbür gümbür Meclis'e girecek. Ya da yüzde 8-9 gibi bir rakamla barajın altında kalacak. Peki, o zaman ne olur? KAOS... Bir itiş kakıştır başlar.
Özetle...6-7 Ekim olayları, seçim sonrası 6-7 aya yayılır" SON SORULAR: İstinye balık lokantasında Demirtaş'a 'Kandil'le iyi geçinin' diyen gazeteci kim? Kim?
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN (DOĞALDIR HDP) BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAKSA EN GEÇ 10 ŞUBAT'TA BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR. ÖCALAN VE KANDİL SON KARARI BİR KAÇ GÜN İÇİNDE NASIL VERECEK?

YARIN: Çözüm sürecini baltalamak için Kandil Çetesiyle iş tutan Derin Amerika-Avrupa ve istihbarat servislerinin, HDP'nin barajı aşması veya aşamaması planları nedir?