Eliz Sakuçoğlu

ELİZ SAKUÇOĞLU

Tarihi 2 Temmuz 2016

Ama dünya yine de dönüyor!..

"Bazen gezegenimiz acaba evrenin tımarhanesi mi diye düşünmeden edemiyorum" demiş Goethe... Tüm dünyada olup bitenlere, yaşanan trajedilere, teröre kurban giden masum yüreklere baktığımda ben de kendimi bir tımarhanede yaşıyormuş gibi hissetmeden edemiyorum...
Güzel ülkemde artan terör saldırılarının ardından yarınların adı artık 'umutsuzluk' olmuş.
Çevremde umutsuz bekleyişler, gözlerde acı, öfke ve korku dolu bakışlar... Terörün gölgesinde bir hayat yaşıyoruz, daha doğrusu artık yaşayamıyoruz.
Bu saldırıların amacı, beynimizin asla algılamadığı bir nedenden ötürü, içimizdeki çaresizlikten doğan ve beslenen dehşet korkusunu yaratmak ve yaşatmak. Özgürlüğümüzü, yaşam hakkımızı elimizden almak istiyorlar. Gün geçtikçe bunu başarıyorlar ya da başarmak için daha çok saldırılar planlıyorlar. Maalesef artık dünyanın hiçbir yeri güvenli değil... En güvenilir bildiğimiz Avrupa'nın kalbinin attığı ülkelere bile saldırılar düzenleniyor.
Bu bedensel ve ruhsal teröre, bu vahşete 'dur' demeliyiz… Hayatlarını yitiren masum insanlar adına hayatta kalarak mücadelenin parçası olmalıyız.
Yaşananları unutmayalım, unutturmayalım ama bizi köşeye kıstırmalarına da izin vermeyelim. Gün; hayatta kalmak için çabalamanın bile önemli olduğu, tüm dünyanın bir olmak zorunda olduğu gün. El ele, kol kola birlik ve beraberlik içerisinde olup kendimize ve ileriki nesillere güvenli bir gelecek inşaa edebileceğimize yeniden inanmalıyız. Ve buna inandığımızda, geleceği birlikte yaratabileceğimize inancımız tam olduğunda, kendimize bu yolda bir yön belirlemeliyiz.
Bu yolda bize umudumuz önderlik etmeli; çünkü umut, bulaşıcı bir şey. İçimizdeki umut büyüdükçe, ümit ettiklerimizde gerçekleşir.
Karamsarlığa kapılarak kendi cehennemizi yaratmayalım, tüm cesaretimizi toparlayıp içimizdeki umuda sımsıkı sarılıp karartmaya çalıştıkları dünyamızı yeniden aydınlatalım. Korkunun bizi ele geçirmesine izin vermeyelim, yoksa kaybederiz.
Ve bizimle beraber tüm dünya kaybeder.



SEVGİ DUASI!
Dara düştüğümde bir kitap alıp niyetimle rastgele bir sayfa açarım ve bana verdiği mesaja sığınırım...
Başucu kitaplarımdan Don Miguel Ruiz'in 'Ustaca Sevmek' kitabını seçtim...
Her şeyin mümkün olduğu bir cennet düşü yaratma gücümüzün bilincinde olalım.
Yaşamımızın düşüne rehberlik etmesi için düş gücümüze, yaradılışımızın sihrine yardım et. Yardım et, korkusuz, öfkesiz, kıskançlık ve haset olmaksızın yaşayalım.
Bize izleyeceğimiz bir ışık ver.
Bugünü sevgi ve mutluluk arayışımızın sona erdiği gün kıl.
Bugün yaşamımızı sonsuza dek değiştirecek olağanüstü bir şey olsun.
Yaptığımız ve söylediğimiz her şey, yüreğimizin her zaman sevgiye dayalı güzelliğinin bir ifadesi olsun.
Olduğun gibi olmamıza, sevdiğin gibi sevmemize, paylaştığın gibi paylaşmamıza, bütün yaratılanların güzellik ve sevginin başyapıtları olduğu gibi bizim de güzellik ve sevgi başyapıtı yaratmamıza yardım et.
Bugünden başlayıp zaman içinde çoğalarak arttır sevgimizin gücünü. Arttır ki bir başyapıt yaratabilelim; kendi yaşamımızı. Bugün, yaratan ve bize yaşam veren sana şükran ve sevgimizi sunuyoruz.