Tarihi 25 Mayıs 2016

Pinokyo için can atanlar

Adamın burnu uzadı. Bugün gelinen noktada Pinokyo'ya döndü. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner'den bahsediyorum. Defalarca medya önüne çıkıp "PKK terörist örgüt ama Suriye'deki YPG ile aynı değil" demişti.
Amerikan Kongresi'nde kurulan komisyonda hesap veren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise soğuk terler dökmüştü.
PKK ile YPG'nin aynı olduğunu itiraf etmek zorunda kalmıştı. Çünkü o komisyon, tersini söyleseydi Savunma Bakanı'nın yüzüne Ankara'dan aldığı belgeleri çarpacaktı.
Savunma Bakanı komisyonda belge olduğu haberini almış, ileride "YALAN" söylemekten mahkemelerde sürünmemek için tarihi itirafı yapmak zorunda kalmıştı. Peki Dışişleri sözcü yardımcısı mark Toner'in hali ne olacak? Elli defa medya mensuplarının gözünün içine bakarak "YALAN" söylediği belgelendiğine göre uzayan burnunu törpüleyecek mi?
Yani özür dileyip utanacak mı? Hayır... Bu adamda utanma nedir yok maalesef. Dün yine meydana çıktı ve "Suriye'deki YPG ile işbirliğimiz sürecek" dedi. ABD resmen PKK'yı terör örgütü ilan etti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter "PKK ile Suriye'deki YPG aynıdır" diyor.
Matematik ve mantık kuralları bu durumda "YPG de terör örgütüdür" diyor. O halde ABD Dışişleri Sözcü yardımcısı Mark Toner "YPG ile işbirliğimiz sürecek" diyerek aslında tüm dünyaya bir TERÖR ÖRGÜTÜ ile beraber çalışacaklarını açık bir şekilde İLAN etmiş olmuyor mu? Toner'a bir gazeteci "Bölgedeki en büyük müttefikiniz Türkiye'yi uzaklaştırmak pahasına mı bu işbirliği" diye soruyor. Güzel bir soru. Ancak ben asıl sorunun atlandığını düşünüyorum. "Savunma Bakanınız PKK ile YPG aynı dedi kongrede. PKK da sizin terörist listenizde. Şimdi ülkenizin güvenliğinden sorumlu BAKAN, PKK ile YPG'yi eşitlediğine göre, Amerika teröre destek veren ülke olarak açık bir şekilde tarihe geçmiş olmuyor mu?" diye sorulmalıydı. "Teröristle işbirliğini kendi BAKANINIZ itiraf ettiğine göre bu nasıl bir duygu? Siz her defasında PKK ile YPG ayrı diyerek PiNOKYOYA dönmüş oluyorsunuz bu durumda. Kendinizi ve burnunuzu nasıl hissediyorsunuz?" diye de devam edilmeliydi. Dün TAKVİM'de ilginç bir haber vardı. Irak'ta Amerikan ordusunda görev yapan CIA ajanı Samantha Johnston üç çocuğunu bırakıp Suriye'ye koşmuş, YPG'ye katılmış. "Çocuklarımı özledim ama görevi tamamlamadan dönmem" diyor. Peki görevi ne? Bu sorunun cevabını bilemiyoruz. CIA bilir... Ancak kadın harita mühendisi... Kürtler öne sürülüp ölüyor, o arkada harita çiziyor belli ki! Önceki gün işadamları ile sohbet ediyorduk bir mekanda.
Masaya işadamlarından birinin tanıdığı HDP'li bir belediye başkanı geldi. Ona Amerika'nın Irak işgalini, ölen milyonları ve öfkeden doğurtulan DAEŞ'i anlattım. "ÖFKE" dedim.
Bugün Amerika'nın Suriye'de kullandığı 30 bin YPG'li Halep'te, her yerde Esad ile savaşan Araplara saldırıyor. Bizde ve Arap ülkelerinde 7-8 milyon Esad'dan kaçan Arap var. İçeride de bir o kadar Esad ile savaşan. Sen 30 bin YPG'li onları arkadan vurursan, yarın barış olduğunda ortaya ne çıkar? "ÖFKE"... Milyonlarca Arap, sokaklarda o 30 bin YPG'liyi kovalar. HDP'li başkana bunu anlattığımda gözleri faltaşı gibi açıldı. "Bunu hiç düşünmemiştik" dedi. Amerika'nın Suriye'deki Kürtleri nasıl kullandığını, asıl hedefin Rakka olduğunu söyledim. "Sürecekler terörist YPG'yi Rakka'ya, CIA'nın kurduğu terörist DAEŞ ile savaştırıp öldürtecekler yarısını. Rakka düştüğünde ABD hava atacak ama siz sanıyor musunuz ki, o şehir size kalacak. Bir milyon Arap'ın yaşadığı şehri, 30 bin kişi ile nasıl yöneteceksiniz? Öfke, sizi kovalayacak sokaklarda Halep'e yaptığınız saldırılardan dolayı" diye ekledim. Başkanın kafası karıştı. "Sen tuhaf ama önemli şeyler söylüyorsun" dedi.
Ve finali yaptım; "Size verilen hayaller uğuruna mezarlıklarda yer alıp, çukurlara CANLARINIZI atıyorsunuz." ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner da dün resmen açıkladı; "Şu da bir gerçek ki, YPG'li güçler gerçekten etkili güçler ve DAEŞ'i ele geçirdiği yerlerden silmeye CAN ATIYORLAR." Evet can atıyorlar... Daha doğrusu CANLARINI atıyorlar... Pinokyo'nun ülkesinden gelen Samantha'nın, teröristin teröristi kırarak harita çizdiği yerlerde açılan mezar çukurlarına!