Tarihi 10 Şubat 2016

10 kat büyüyeceğiz!

HZ. Rabia-tül Adeviyye... Peygamber Efendimiz (SAV) ve arkadaşları Eshab-ı Kiram'dan sonra gelen nesil içinde yaşayan ilk kadın evliyalardan biridir. Gece gündüz ibadet ederdi. Namazını daima yanında taşıdığı KEFENİNİN üzerinde kılardı. Oruçlu olduğu günlerden birinde bir hafta yiyecek bulamadı.
Sekizinci günde kapısı çalındı, gelen kişi bir tabak yemek getirdi. Mum almaya gitti, döndüğünde kedinin yemeğini döktüğünü gördü.
Çaresizdi, su ile oruç açmak istedi. Su almaya gittiğinde mum söndü, ev karanlığa gömüldü, bir yerlere çarptı.
Bardak elinden düştü ve kırıldı, su yerlere döküldü. "Ya Rabbi, bu zavallı kulunu imtihan ediyorsun fakat acizliğimden sabredemiyorum" diyerek ah çekti. Bir ses duyuldu; "Ey Rabia, istersen dünya nimetlerini üstüne saçayım fakat gamımı alayım. Çünkü benim gamım ile dünya bir arada bulunmaz." Hemen dua etti; "Ya Rabbi, beni seninle meşgul eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma!" Bu menkıbe sürekli aklıma geliyor son günlerde...
Suriye'de bombalardan kaçan insanlar, haftalarca, aylarca aç halde kilometrelerce yol yürüyerek Türkiye'ye koşuyor. Halep'te kuşatma altındaki Müslümanlar'ın kıtlıkla mücadele ettiği, arazilerde açlıktan ölmek üzere olan insanların yattığı haberleri geliyor.
İçlerinde kadınlar, çocuklar, bebeler var.
İnsanın yüreği parçalanıyor. Başbakan Davutoğlu, 70 bin kadar sivilin Türkiye'ye doğru yürüdüğünü açıkladı. 5 milyona yakın kişi savaştan kaçtı, bunların 2.5 milyonuna Türkiye kucak açtı. 6.5 MİLYON KİŞİ Suriye içinde yerlerinden olmuş şekilde canını kurtarmak için dolaşıyor. 600 bin kişilik yeni göç dalgası her an kapımızda. Avrupa'ya sadece ve sadece 800 bin kişi, ölüm botlarına binerek kaçabildi. Şimdi Avusturya üzerinden geri gönderiliyorlar. Brookings Enstitüsü'nden Robert McKenzie, ABD'de 30 EYALETİN VALİSİNİN Suriyeli sığınmacılara kapılarını kapatacaklarını gururla duyurduğunu hatırlattı. "Ben SÜPER GÜCÜM" diye dünyaya hava atan ABD sadece ve sadece 2 bin 500 Suriyeli Mülteciyi alabildi. Koskoca Michigan eyaleti sadece 250 Suriyeli sığınmacı kabul ederek "HAVA" atıyor. Sığınmacılar sorunu hemen çözülemeyecek bir kabus olarak GELİŞMİŞ, PARAYA BOĞULAN BATI'nın uykularını kaçırıyor. Türkiye mülteciler için sürekli GÜVENLİ BÖLGE istedi, şiddetle karşı çıktılar. Şimdi "Neden sığınmacılar için Suriye'de güvenli bölge kurmadık" diyerek dövünenler fışkırmaya başladı.
Brookings Enstitüsü uzmanı Williams Galston; "Uluslararası toplum, çatışmalardan kaçan sığınmacılar için Suriye tarafında güvenli bölge oluşturmamanın bedelini pahalıya ödüyor" dedi. Rusya'nın hava saldırılarında köyleri yıkması ve bölgede son 3 senenin en büyük rejim taarruzlarına destek vermesi, sivillerin hayatını zehir etti. Ruslar Avrupa'ya mülteci akını olması için çırpınıyor.
Almanya'dan Ukrayna'da devirdikleri Moskova yanlısı Devlet Başkanı'nın intikamını alıyor.
Macaristan sınırına elektrikli tellerden duvar ördü. Makedonya, Yunanistan sınırını dikenli tellerle çevirdi, Avrupa'dan alkış yağdı. Kapıdan girebileni kovmak için kendilerini yırtıyor, çareler arıyorlar.
Aynı Avrupa'nın liderleri "Aman Suriyeli mültecilere kapılarını kapatma, al" diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yalvarıyor. Avrupa Birliği sırf bunun için liderleri Merkel'i İKİ AYDA DÖRT KEZ Ankara'ya gönderiyor.
Türkiye mazlumların dünyadaki tek hamisi...
Tüm bu manzaraya bakınca Hz.Rabia-tül Adeviyye'nin bir menkıbesi daha aklıma geliyor. Bir gün evine misafirler geliyor.
Evinde ikram edebileceği sadece bir ekmeği var. Tam misafirlere ekmek ikram edecekken kapı bir kez daha çalıyor. Açtığında yaşlı bir adam "Allah Rızası için bir ekmek" diyor.
Tek ekmeği yaşlı adama veriyor. On dakika sonra kapı tekrar çalınıyor. Bir adam "Ben aracıyım... Bunları size arka sokaktaki komşu gönderdi" diyerek nar gibi kızarmış sekiz ekmek uzatıyor. Hz.Rabia-tül Adeviyye sekiz ekmeği alıyor, "Diğer ikisi nerede?" diyor. Adam utanarak koltuk altına kendisi için sakladığı iki ekmeği uzatıp, kaçıyor. Misafirler şaşırıyor, "Ya Rabia nereden biliyordun iki ekmeği sakladığını" diye soruyor. "Bilmiyordum. Sadece Allah'ın vaadi var. Bir verene on veririm diye. Yüce Allah vaadinden dönmez" cevabı geliyor.
Türk'üyle, Laz'ıyla, Kürt'üyle, Roman'ıyla, Çerkez'i, Boşnak'ı ile MİLLET olarak ekmeğimizi kapımıza gelenlerle paylaşıyoruz. Ekmeğimizle oynayanlar kaybedecek. Türkiye 10 KAT BÜYÜYECEK...