Tarihi 1 Ocak 2016

Mutlu yıllar

Türkiye istikrarsız bir bölgede büyük bir istikrar adası... Olağanüstü büyüklükte ticari ve askeri bir GÜÇ... Ankara'ya bakıldığında ortaya BÜYÜK BİR OYUNCU GÜÇ çıkıyor. Amerika'nın bu güce DİRENEREK hamle yapması artık mümkün görünmüyor. ABD ekonomik ve askeri güç açısından dünyanın en büyüğü. Çin büyümenin sınırlarına ulaştı. Rusya ise ÇÖKECEK. Önümüzdeki 40 yıl içinde yeni güçler ortaya çıkacak. Mükemmel ekonomiye sahip Japonya bunlardan biri. Almanya ve Fransa dinamizmini kaybettiği anda Avrupa'da yeni güç Polonya olacak. Bir diğer yeni güç istemese bile TÜRKİYE... Osmanlı İmparatorluğuna bakın ne dediğimi anlarsınız. Türkiye her yöne genişliyor ve etrafında çok zayıf güçler var. Ankara'nın genişlemesini engelleyemiyorlar. Evet şimdi bazıları bu yazdıklarıma bakıp "Seni yandaş seni...
Amma da atıyorsun ha
" diyordur. Kıs kıs GÜLENL ER bile vardır. Ancak dünyayı okuyamayan bu kıs kısçı GÜLEN tayfaya bir sürprizim var. Yukarıdaki iddialar 2012 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yayınlandı. Bana ait değil yani; )) İddialı sözlerin sahibi George Freidman. ABD'nin en büyük think-thank kuruluşlarından Stratfor'un kurucusu beyefendi. Bu açıklamaları 2012'de Türkiye'de gazeteci topluluğunun önünde yapıyor. Hatta sonunda ekliyor; "Burada konuştuğum bütün gazeteciler bana güldüler.
Türkiye'nin bu kadar güçlü olacağı fikri onlara komik geldi. Ancak ben bunları Türkiye dışında söylediğimde bana KİMSE gülmüyor
." Stratfor, ABD'de gölge CIA ve "Küresel İstihbarat örgütü" olarak tanınıyor. Öngörüleri ile neredeyse daima nokta atışı yapıyor.
İçinde emekli CIA ajanları çalışıyor, sürekli raporlar hazırlıyor. Amerikan yönetiminin ciddiye aldığı kurumların en başında geliyor. Kurucusu George Freidman'ın anlattığı, bizim gazetecilerin de güldüğü o açıklamaların ardından 4 yıl geçiyor.
Ve Stratfor önceki gün yeni bir raporla harita yayınlıyor. Haritada 2040 yılında Türkiye'nin söz sahibi ve etkin olduğu alanlar gösteriliyor. Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'nun neredeyse tamamına, Orta Asya'ya kadar uzanan AY-YILDIZLI bir harita bu. Rapor ise "Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da izlenmesi gereken EN ÖNEMLİ OYUNCU" diye başlıyor. "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliği altında siyasi olarak güçlü hükümete sahip Türkiye, sınırları dışında 2016'da daha aktif olacak" diye devam ediyor. Rapor Türkiye'nin GÜÇ merkezi olduğunu uzun uzun anlatarak devam ediyor.
Kurucusu George Freidman dört yıl önce "Türkiye büyük güç olacak" dediğinde gülenler vardı bu memlekette. Hatta "Rusya çökecek" dediğinde kahkaha atanlar bile olmuştur. Bugün Avrupa'nın ambargo uyguladığı, ABD'nin petrol fiyatlarını düşürerek belini kırdığı Rusya'yı 2016'da ekonomik ÇÖKÜNTÜ bekliyor. Avrupa ise Ortadoğu'dan gelen mültecilerin botlarını batırarak, camilere ve Müslümanlara saldırıp, hakaretler yağdırarak Afrika ve Ortadoğu'da kendi bacağına sıkıyor, nefret tohumları oluşturuyor. Rusya, bölgede sevilmeyen ve nefret edilen Tahran-BağdatŞam yönetimleri ile ittifak kurarak, bölge halklarından gelen ÖFKEYLE yıkanıyor farkında değil. Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı bir kanala verdiği "Putin bizi Tahran-Şam-Bağdat ittifakına çağırdı ama reddettik" açıklamasının önemini okuyacak muhalefet yok Türkiye'de. Evrensel değerleri öne çıkararak, mültecileri kucaklayan, mazlumların yanında olan, "Dünya 5'ten büyüktür" diye haykırarak sömürgecilere karşı tek SES haline gelen Türkiye, tüm dünyaya "Her şey ÇIKAR değildir" mesajını veriyor.
Bu yaklaşım Afrika'dan Ortadoğu'ya zulüm altında inleyen ve sömürülen bölgedeki tüm HALKLAR arasında büyük karşılık buluyor. Onun için bu coğrafyada Türkiye ve Erdoğan sevgisi katlanarak artıyor.
İçerideki dünyayı okuyamayan bazıları onun için kışı kıs gülüyor. Onun için dışarıdaki bazıları, mazlum halklar arasında çığ gibi büyüyen Türkiye SEVGİSİNİ ve ETKİSİNİ taşeron PKK ile kırabilmek için seferber oluyor. Ne diyor George Freidman; "Bana Türk gazeteciler güldü..AMA DIŞARIDA ANLATTIĞIMDA KİMSE GÜLMÜYOR!" Ne diyor onun kurucusu olduğu Stratfor; "2016 TÜRKİYE YILI OLACAK." Evet 2016 bizim yılımız olacak. Mutlu Yıllar... Tüm maşalara rağmen bunu hakkediyoruz...