Tarihi 2 Temmuz 2015

Ölüm orucu

ÇİN... Müslümanlar'ın yaşadığı Uygur bölgesinde oruç tutanlar öldürülüyor.
Çin, binlerce Türk'e "Sizi inançlarınızı daha rahat yaşayacağınız bir yere yerleştiriyoruz" diyerek alıyor, Suriye'ye getirip IŞİD'e asker yapmaya çalışıyor. IŞİD'in öldürdüğü Kürtler'in Türkiye'deki partisi HDP de Çin'e sevgi ve saygı ziyaretine gidiyor. IRAK... Kuzeyde, güneyde, doğuda, batıda herkes herkesi öldürüyor.
İran da binlerce milisi Irak'a sokarak onlara eşlik ediyor.
Haziran'da ölü sayısı 1500 olarak açıklandı. SUUDİ ARABİSTAN... Yemen'i bombalıyor. İran da Arap koalisyonunun bombalarına maruz kalanlara silah ve asker yağdırıyor. Herkes herkesi boğazlıyor. Suudi Arabistan'ın elindeki silah stokları erimek üzere. Yeni siparişler yolda. TUNUS... Suudi Arabistan'dan getirilen Seyfettin, uyuşturucunun etkisiyle sürekli kahkahalar atarak plajda Ramazan mübarek günde 39 kişiyi öldürdü. Tunus Fransa'ya milyarlarca dolarlık silah ve helikopter siparişi verdi. MISIR... Tezgaha gelen darbecinin ülkesi iç savaşın eşiğinde.
Nitekim dün Sina'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda en az 30 kişi öldü, Mısır askerleri ve zırhlı araçları kaçırıldı.
Darbeyi alkışlayan tezgahtarlar, taşeronlar aracılığıyla bölme peşinde. YEMEN... Ülke bölündü. Sadece Saada'da yapılan son saldırılarda 15'i çocuk 59 sivil Müslümanın öldüğü açıklandı dün. İran'a bağlı Husular dün bir hapishaneye baskın düzenledi.
Çoğunluğu El-Kaide üyesi 1200 mahkum serbest kaldı. Onların kafa kesme törenlerine katılması bekleniyor. SURİYE... Durumu hepinizin malumu... ABD havadan silah ve bomba atıyor, şu anda Kürtler ABD adına CIA'nın kurduğu IŞİD'i, IŞİD de Kürtleri öldürüyor. Wikileaks belgelerine göre İran ESAD'a "PKK'yı destekle" diye talimat vermiş. Zaten aynı ESAD tek mermi atmadığı IŞİD'e de büyük destek veriyor. Sadece bir günde Humus'ta 550 TÜRK öldürülürken, Türkiye'de MİT TIRLARI'na operasyon yapılıyor. Suriye paramparça ve KAN GÖLÜ. SUDAN... Zengin ve dokunulmamış yeraltı kaynaklarına sahip ülkede silahlar susmuyor.
İki milyon kişi göç etti. Çok sayıda Müslüman kız ve kadının kaçırılarak tecavüz edildiği ve diri diri yakıldığı açıklandı dün. RAKKA... IŞİD'in başkent ilan ettiği şehir. Dün o şehirden "Filistin'de ve Gazze'de Hamas'la El Fetih'i yok edeceğiz" açıklaması geldi.
Tel-Aviv "Hurra" çekti. AFGANİSTAN... ABD El Kaide'ye saldırıyor, IŞİD güçleniyor.
Nitekim IŞİD de, El-Kaide'ye operasyonlara başladı, kafa kesip internette fotoğraf yayınlıyor. PAKİSTAN...200 milyon nüfusu var. 8 milyon kişinin yaşadığı Belucistan eyaleti ülke topraklarının neredeyse yarısına sahip. En zengin yeraltı kaynakları burada bulunuyor. İki gün önce iki taraf arasında çıkan çatışmalarda 13 kişi öldü. Pakistan'ı bölmek isteyen AKIL, bağımsızlık isteyen Belucistan militanlarını da ikiye böldü. Aralarında çıkan çatışmada 20 kişi öldü. 46 milyar dolar değerinde Çin-
Pakistan ekonomik koridoru için bu eyalette Gwadar limanını merkezi ÜS ilan edersen gelip seni bölüp öldürtürler. AFRİKA... Boko Haram önüne geleni öldürüyor, her yerde Müslüman katliamları sürüyor. Libya malum iç savaşta ve paramparça. Evet İslam dünyası KAN REVAN içinde. Peki masada harita çizenler ve petrol kuyularını paylaşanlar ne yapıyor? İSRAİL... Suriye'de sınırımıza 3 bin MOSSAD ajanı yerleştirdi. İNGİLTERE.... London School of Economics Uluslararası İlişkiler profesörü Fawaz Gerges başarılı operasyona son noktayı DÜN koydu; "Suriye'yi tekrar birbirine yapıştırmak oldukça zor olacak; sosyal bağlar artık çözüldü." dedi. ABD... Son bir yılda 66.3 milyar dolarlık silah satışıyla dünya şampiyonu oldu. Bir yılda satışları ÜÇ'e katlandı. Mısır'a F-16 ve Harpoon füzeleri satacak. Dört yılda 90 milyar dolarlık silah sattığı Arabistan'la yeni satışlar için anlaştı. ABD'li diplomat Peter Van Burden "Irak için ürettiğimiz uçaklar sayesinde Seattle´da birçok insana İŞ İMKANI sağladık. Ohio'da M1 tanklarının yapıldığı üretim hattı KAPANACAKTI. Bu tankları satmamız gerekiyordu ve Irak'a sattık. Böylece hem sanayiimizin zarar görmesini, hem de birçok insanın İŞSİZ kalmasını önledik." dedi. Murdoch'un ortağı olduğu Vice News "ABD Irak'a silah ve araç satıyor. Bunları IŞİD ele geçiriyor.
Sonra ABD tekrar satış yaparak bu açığı kapatıyor
" diye haber yaptı. Oh oh çok iyi... AÇIK kapanıyormuş. Daha daha...
Ramazan'da İslam coğrafyasında ÖLÜM ORUCU ve iftarlık silah satışları...Manzara bu! NOT: Türkiye'yi yazamadım. Çünkü mazlumların hamisi meşgul. Koalisyonla uğraştırılıyor!