ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 28 Temmuz 2010

İşin içinde Levent Üzümcü varsa!

Üç gündür ortada bir cep telefonu, bizimki de başında, sürekli masaj atıyor. Mesajlar, bu günlerde televizyon ekranlarda tanıtımı yapılan ev-araba çekilişine gidiyormuş! Kampanyanın reklam yüzü ise Levent Üzümcü. (Tabii evlenmeden önce aklıma, "Hayatım sen şu cep mesajlarıyla, evaraba çekilişlerine meraklı mısındır?" sorusu gelmediği için bana da müstahak.) Bizimkinin atladığı tek nokta, sadece tek bir mesajla bütün bunlara kavuşacağını sanması. Bu yüzden 'Kısmet' (ya da ona benzer bir şey işte) yazıp, dört haneli numaraya ilk mesajı atmış. Ama 'Çekilişe hak kazandınız' cevabı yerine bakın neler gelmiş müesseseden.

Şimdi üşenmiyor ve tek tek ama kısaltarak yazıyorum. (Tabii okuyacağınız her gelen mesaja bizim haneden de azimle cevap verildiğini unutmayın lütfen.) "BMW talihlisi kim?
Kısmet yazıp gönder, belki de sensin! Ne dersin biraz gaza basman gerekmez mi?"
"Özel Duyuru! Katıldığınız tel numaranız ile şu an Kısmet yazıp göndermeniz durumunda..." "Kendini bu mesajı yanıtlayarak kazandığın lüks evde hayal edebilir misin? Ev yaz, gönder. Durma!" "1500 TL'mi, BMW'mi yoksa 1 daire mi istersin? Yoksaaa hepsini mi? Hepsi için ev yaz gönder!" "100 çekiliş hakkı! Anahtar elinde ama hangi kapıyı açacak? BMW'nin mi, yoksa Lüks Dairenin mi? Kısmet yaz yolla!" "Önemli Fırsat! Katılımınla öne çıktığın için filanca cep numaran Bonus 10 çekiliş hakkıyla ödüllendirildi. Kısmet yazıp yollarsan senin olacak!" "Sürpriz duyuru! En iyi katılımcılar gurubuna girdin.
Kısmet yaz yolla, kendini rüyalarının otomobili BMW'nin direksiyonunda hayal etmeye başla!"
"Sadece çok az kişinin seninki kadar katılımı var! Şimdi Kısmet yaz..." "Tebrikler! Numaran elit kullanıcılar arasına girdi. Kısmet yazıp malum numaraya gönderdiğinde..." "1 kişi Daire, 9 kişi 2010 BMW kazanacak. Ev yaz filanca no'ya yolla. Bu talihlilerden biri ol." "Bir daire, 9 adet BMW ve 70 adet 1.500 TL çekilişi için nasıl seçilebileceğini öğrenmek için Ev yaz filanca numaraya..." "Süper! BMW parmaklarının ucunda. Kısmet yaz yolla BMW ile ayakların yerden kesilsin!" "Artık otobüse binmeyi unut. İşine, evine kendine ait son model BMW ile gitmek için kısmet yaz..." "Bu günkü katılımınla öne çıktığın için numaran Bonus hakkıyla ödüllendirildi. Kısmet yaz şeye yollarsan senin olacak!" "En iyi katılımcılar arasından senin numarana Bonus 10 çekiliş hakkı kazandı. Hemen Kısmet yazıp yollarsan senin olacak! ACELE ET SÜRE BAŞLADI. "0532..... numaralı kullanıcı bir mesajla hayatın değişebilir. Seni İstanbul'da lüks daire sahibi yapmak istiyoruz. 'Kısmet' yazıp..."

Not: Olaya el koymasam kim bilir daha ne kadar mesajlaşacaktı bunlar. Ricam, bu ayki telefon faturasını sevgili Levent Üzümcü ödesin. Bu işi biraz da o açtı başıma.

* * *

İÇİMİ SIKAN İÇ ÇAMAŞIRI MUHABBETİ!
Nihal Bengusu Karaca, son kuşak kadın köşe yazarlarının arasında düşünceleriyle, birikimi ve yaşama bakışıyla ilgi ile izlenmesi gereken bir kalem.
Ayrıca malum, 'örtülü kadın' imajını yıkıp, ezberi bozanlardan.
Ama gelin görün ki medyamızın yeni yetmeleri, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar. Karaca ile Anneyiz Biz sitesinde bir röportaj yapılmış. Baştan aşağıya amatörce tuzak kokan sorular. Yazar muhafazakar ya, sorular da tümüyle belden aşağı. "Evde gizli gizli hangi müziği dinlersiniz" "Akşam saat 23:00'den sonra ne yaparsınız?" gibi alıştırmalarla başlıyor, "Bir hemcinsinizle romantik bir randevuya çıkmak zorundasınız.
Kimi seçersiniz?"
diye sona yaklaşıyor. Karaca buna, "Bu soruyu 'Erkek olsaydınız kimle romantik bir randevuya çıkardınız' diye alıyorum ve yanıtımı Deniz Ülke Arıboğan diye cevaplıyorum." diyor kibarca. Ama son soru tam pespayelik; "Şu anda giydiğiniz iç çamaşırınızı biraz tarif eder misiniz?"
Ben olsam, "Aç abla, biz de seninkini görelim" derdim ama Nihal hanım kibar tabii, "Bu bir telefon sapığı sorusu" diyor.
Röportajı yapan Mehtap Erel isimli arkadaş da aynen yayınlamak durumunda kalıyor.
Bu aslında, telefon sapığı sorusu değil, doğrudan soruyu sorduran yöneticinin sapıklığı...