A.Latif Öztürk

A.LATİF ÖZTÜRK

Tarihi 1 Temmuz 2016

Bina da zina da artar

Cinsellik, insanoğlunun beslenme, barınma gibi en temel ihtiyaçları arasındadır. Erkek ve dişinin, dönem dönem zirveye çıkan bazı güdüleri vardır. Bu istekler, helal yolla karşılanmalıdır.
Ancak ne yazık ki bu kadar önemli bir konu bile geleneklerin de baskısıyla birçok çevrede halen ayıp sayılmaktadır. Gençler, ergenlikle birlikte beliren istek ve ihtiyaçları konusunda cahil bırakılmaktadır.
Ortaya çıkan boşluğu ise mahremiyet sınırlarını zorlayan, teşhirci ve müstehcen yayınlar doldurmaktadır.
Cinsel sorunlar, evlilik, aile, hamilelik ve doğum, bebek bakımı, ruh sağlığı, toplumda kadın erkek ilişkileri, helaller-haramlar, müstehcenlik... Bütün bunlar, mü'minlerin de bilmesi ve çocuklarına öğretmesi gereken konu başlıklarıdır.
İlahi emre kulak verin:
"Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." (Rum-21) Hal böyleyken, hala cinselliği ayıp-günah kavramları ile baskılamak işgüzarlıktır. Madem ki insanlarda cinsel arzular yaratılmıştır. Kadın erkeğe, erkek de kadına muhtaçtır.
O halde bu tür ihtiyaçlar ailenin ve toplumun DNA'sını bozmayacak şekilde, meşru yolla karşılanmalıdır. Aksi takdirde, Allah muhafaza, bina da zina da artar. İş, çığırından çıkar... Aldatmalar çoğalır.
Homoseksüellik başta olmak üzere garip garip sapkınlıklar yayılır.
CİNSEL EĞİTİM AİLENİN GÖREVİDİR.

BİSMİLLAH DE GERİSİNİ DÜŞÜNME
Beş vakit namazını cemaatle kılmak isteyen genç adam camiye gelirken zorlanıyordu. Evi, nehrin öbür tarafında olduğu için günde tam 5 kez salla kürek çekip yol alıyordu. Bir gün, vaaz dikkatini çekti. Kulaklarını dikti.
Dikkatle hocayı dinledi:
"Allah'a öyle inanıp öyle dayanacaksın, öyle güveneceksin ki her işin kolaylıkla hallolsun... Bismillah de gir suya! Yürü git..." Bunu duyunca sevindi.
- Oh! dedi. Kurtuldum artık saldan, vakit kayıplarından... Yorulmaktan...
Bismillah der geçerim karşıya...
Hocaya da biraz bozuktu, "Neden şimdiye kadar söylemedin" diye, ama renk vermedi. Yine de onun dediğini yaptı. Camiden çıktı. Koşa koşa nehrin kıyısına vardı. "Bismillah" dedi, yürüdü geçti...
Artık çok mutluydu. Yorulmadan suyu geçip ibadetine gidiyordu. Bir gün eşi dedi ki;
- "Yarın o hocayı da getir yemeğe!
Bak o kadar iyiliği dokundu..." "Olur" dedi. Ertesi gün de namazdan sonra eşinin teklifini iletti.
Hoca, "Bir sal bulalım!" deyince irkildi.
"Ne salı hocam? Sen demedin mi 'Bismillah de yürü git!' Ben o günden beri öyle yapıyorum. Hadi geçelim nehri..." Hoca şoktaydı, güçlükle ağzını açtı.
Mırıldandı:
- Ah! dedi. Bende anlatacak dil var ama onu yapacak yürek de sende...

BİR AYET
Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh, o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir. (KADİR SURESİ)

BİR HADİS
Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır. (BUHARİ , MÜSLİM, EBU DAVUT, TİRMİZİ, NESAİ , İBNİ MACE)

DİN DERSİ

ŞU 5 KİŞİYLE ASLA ARKADAŞLIK ETME

FASIK: Allah-ü Teala'nın emirlerine uymayan kimse. Çünkü o seni bir lokma yemeğe, belki de bundan daha az bir menfaate satar.
CİMRİ: O, en çok muhtaç olduğun bir zamanda, kendi malını korumak için seninle bütün ilişkisin kesiverir.
YALANCI: Serap gibidir; yakın olanı sana uzak gösterir.
AHMAK: Dostun ahmak olanı sana faydalı olmak isterken dahi zarar verir.
SILA-I rahmi kesen, yakın akrabalarıyla görüşmeyen kişi. Kur'an, tam üç yerde böyle kişilere lanet eder. (İmam Muhammed Bakır)

FETVA MAKAMI


BEDDUA EDEREK ALACAĞINI TAHSİL ETTİ
Dini yanlış anlatan kişi hakkında konuşmak göstermek günah mıdır?
Hayır,
bilakis sevaptır. Hata ile de olsa dinde tahribatı engellemek görevimizdir.

Kötülük gören kişi, beddua etse hakkını almış olur mu?

Miktar
olarak denk geliyorsa hakkını almış sayılır. Hatta bir miktar fazla beddua etmişse bu kez diğer taraf alacaklı olur.

Helallik almak için her şeyi itiraf etmek şart mı? Genel ifadeler helalleşmeyi sağlamaya yetmez mi?
Asıl
olan, olayları tek tek sıralayıp helallik dilemektir. Şayet fitne çıkacaksa, kalb kırılacaksa, yeni dargınlıklara yol açılacaksa genel helalleşme tercih edilebilir. Özel ve mahreme konunal açılmasa da olur.

Bu sayfadaki bilgiler Diyanet ve Ehl-i Sünnet kaynaklarından alınmıştır. Soru ve uyarılarınız için takvim@takvim.com.tr