Böbrekleri temizleyen bitkisel karışım tarifleri! Böbrekleri temizleyen bitkiler nelerdir? Böbreklere ne iyi gelir?

Böbrekleri temizlemek için doğal tedavi yöntemlerini denediniz mi? Böbrekleri temizlemek için evde bitkisel çözüm arayanlara; böbrekleri temizleyen bitkisel karışımlar ve vücuttaki toksinleri atmanızı sağlayan mucizevi tarifler...

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2018, 12:59
Böbrekleri temizleyen bitkisel karışım tarifleri! Böbrekleri temizleyen bitkiler nelerdir? Böbreklere ne iyi gelir?

İÇİNDEKİLER



Vücudun en önemli organlarından birisi olan böbrekle, hormon üretimi ve kanın kimyasal dengesinden sorumlu başlıca organlar arasında yer alıyor. Herhangi bir zarar görmesi halinde vücudun tüm mekanizmasını bozabilecek böbrekleri korumak ve temizlemek için evde yapabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

BÖBREKLERİ TEMİZLEYEN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

1- MAYDANOZ

Böbreklerinizi temizlemek için yaklaşık bir hafta boyunca bir bardak maydanoz çayı için. Çayı yapmak için bir bardak kaynamış suya bir yemek kaşığı ezilmiş taze maydanoz katın. Suyun ağzını kapatın, 5 dakika beklettikten sonra süzerek için.

Alternatif olarak, yarım bardak suya çeyrek fincan maydanoz suyu, biraz bal ve limon suyu karıştırarak içecek hazırlayabilirsiniz. Bunu birkaç hafta boyunca günde iki kez içebilirsiniz.

Ayrıca maydanozu salatalarınıza ve yemeklerinize katabilirsiniz.

NOT: Hamileyseniz doktorunuza danışmadan maydanoz tüketmeyiniz.

2- LİMON SUYU


2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile 4 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın, için. Yarım saat sonra kalan limon suyunu,1 yemek kaşığı elma sirkesini ve 2 bardak içme suyunu karıştırıp için. Bu karışım böbrek taşının neden olduğu semptomların etkisini azaltmasının yanı sıra böbrek taşını eritiyor. Faydasını görünceye kadar bu karışımı düzenli aralıklarla tüketebilirsiniz.

3- ISIRGANOTU ÇAYI


2 su bardağı suyu kaynatın, ocaktan alın ve içine 1 yemek kaşığı ısırgan otunu ilave edin. Böbrek iltihabına iyi gelen bu karışımı sabah ve akşamları birer bardak olmak üzere için.

4- HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYI


2 su bardağı suyu ısıtın, içine 2 yemek kaşığı hatmi çiçeği kökü ve yapraklarını ekleyin. Ocağı kapatıp,10 dakika bekleyin ve çayı süzün. Etkili olabilmesi için bu çayı 7 gün boyunca günde 2 fincan olacak biçimde tüketin.

5- KARAHİNDİBA KÖKÜ

2 tatlı kaşığı karahindiba kökünü 1 fincan suda 5 dakika boyunca kaynatın.Ocağı kapatın ve yaklaşık 10 dakika boyunca dinlendirin.Soğuduktan sonra içerisine biraz bal ekleyin ve çay gibi için.

6-ZENCEFİL

Böbrekleri temizlemenin en iyi yöntemlerinden biriside zencefil çayı içmektir. Çay yapmak için 2 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefili iki bardak suda 10 dakika boyunca kaynatın. Soğuduktan sonra içerisine bal ve limon suyu ekleyip günde iki yada üç defa için.

Ayrıca, böbreklerinizin sağlığını korumak için günlük olarak çiğ zencefil yiyebilirsiniz.

7- ZERDEÇAL

Bir bardak ılık suyun içerisine bir çay kaşığı ham zerdeçal suyu, yarım limon suyu, bir tutam kırmızı biber katın ve iyice karıştırın. Birkaç hafta boyunca günde bir defa için.

Dilerseniz başka bir seçenek olarak, 2 bardak kaynamış suya yarım çay kaşığı zerdeçal tozu katın. 10 dakika boyunca kaynatın ve birkaç hafta boyunca günde bir defa için.