İşte insanlık!

Serap Oltu, dün mazgala düşmüş yavru bir serçe fark etti. Hemen belediyeye haber verdi. Kuşun özgürlüğüne kavuşmasını sağlayıp yüreklere su serpti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2018 Güncelleme 17 Haziran 2018, 00:52
İşte insanlık!

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da bir vahşet yaşanırken, Muğla Bodrum'dan gelen haber, yüzleri gülümsetti. Avukat asistanı olarak görev yapan 42 yaşındaki Serap Oltu, dün bir serçenin su kanallarını örten mazgalın içerisine yiyecek attığını fark etti. Merak edip mazgalın içerisine bakan Oltu, içeride yavru bir serçe görünce şok geçirdi. Hemen küçük kuşu kurtarmak için belediyeye haber verdi. Olay yerine giden ekipler, trafiği kesti. Mazgal kapağını kesip, yavru serçeyi bulunduğu yerden sağ salim kurtarabildi. Çalışmalar sürerken anne serçe, yakınlardaki bir binadan yavrusunun kurtuluşunu an be an izledi.

GEÇ KALINSA ÖLEBİLİRDİ
Serçenin kurtarılmasını sağlayan Oltu, "Köpeğim ile otururken bir serçenin yolun altından geçen su kanallarını örten mazgalların içine yiyecek attığını fark ettim. Baktığımda, serçenin mazgala düşmüş olan yavrusunu beslemeye çalıştığını gördüm. Bölgede yağış var ve bu mazgaldan derelerin suyu akıyor. Biraz daha geç fark edilse, yavru serçe telef olabilirdi" dedi.




Kurtarılan yavru serçe daha sonra annesinin yaYavru serçe, nına bırakıldı.