İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN
İŞLENMİŞ GIDALAR: Paketli gıdalarla birlikte früktoz şurubu ve gluten olmak üzere pek çok istenmeyen maddeye maruz kalınmaktadır. Bunlar, bağırsak florası tahrip edilmektedir.
TAHILLAR : İçeriğindeki glüten ve lektin nedeniyle tahıllarda uzak durulması gereken gıdalardandır.
GDO: Vücuda GDO gıdalar alınması, bağırsak florasındaki faydalı mikroorganizmaları yok etmektedir.
AĞRI KESİCİLER : Kontrolsüz ağrı kesici kullanımı vücuttaki enfeksiyonu şiddetlendirir.
ANTİBİYOTİKLER : Antibiyotikler, mikroplarla birlikte faydalı mikroorganizmaları da öldürür.
AZ UYKU: Günde 7-8 saatten az uyumak, kortizol düzeylerinin artmasına neden olur. Vücudun parasempatik sinir sisteminden uzaklaşmasına yol açar. Bu durumda yine vücut enfeksiyona açık hale gelir.
YOĞURTTAN VAZGEÇMEYİN!
KEMİK SUYU: Bağırsak duvarının iyileşmesini sağlar. Yapısında bulunan jelatin, doğal yağlar, mineraller, vitaminler bağırsak duvarının onarılmasında ve astar oluşumunda son derece önemlidir.
TURŞU: Bağırsak yolunun sağlığını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihabın ve enfeksiyonların hafiflemesini sağlar. Kolon kanserinden korur.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Bağırsak hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca anti bakteriyel, anti viral ve mantar kovucu özelliği bulunmaktadır.
AVOKADO VE YER ELMASI: Avokadonun, bağırsak onarıcı özelliği vardır. Kırmızı pancar, safra asidini uyararak kabızlığa çok iyi gelirken, yer elması ise içerdiği mannan şekeri ile antibakteriyel etkiye sahiptir.
EV YAPIMI YOĞURT: En önemli probiyotik kaynaklarından biri ev yoğurdudur. Bağırsak sağlığını koruyan ögelerin başında gelmektedir.