Yabancı kalma!

Afrodizyak etkisiyle bilinen yaban mersini, cinsel soğukluğu gideriyor. Sperm sayısını arttırıyor, çiftlerin yüzünü güldürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2017 Güncelleme 20 Eylül 2017, 00:00
Yabancı kalma!

İÇİNDEKİLER

Zengin bir lif kaynağı olan yaban mersini, afrodizyak etkisiyle dikkat çekiyor. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi (The American Journal of Clinical Nutrition)'nde yayınlanan makaleye göre bu mucizevi meyve, cinsel sorun yaşayan çiftlerin yardımına koşuyor. Doğal viagra özelliğiyle isteksizliği giderip sperm sayısını arttırıyor. Kan damarlarını rahatlatıp vücuttaki sirkülasyonu arttıran yaban mersini, 'süper seksüel' bir besin olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra zengin bir C vitamini deposu olan yaban mersini, bağırsakları çalıştırıyor. Antioksidan özelliğiyle gözlerdeki katarakt oluşumunu engelliyor.

ALZHEİMER'IN DA İLACI...
Kan şekerini düzenleyip insülin direncini arttırıyor. Doğal antibiyotik yöntemiyle idrar yolu enfeksiyonlarını gideriyor. İçerisindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğeleriyle beyin hücrelerini koruyor. Özellikle Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Kolon, rahim ve karaciğer kanserine kalkan oluyor.