Aşk iksiri brokoli

İçerdiği vitamin ve minerallerle kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyan brokoli, aynı zamanda cinsel gücü artırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 00:00
Aşk iksiri brokoli

İÇİNDEKİLER

İster çorbasını için isterse haşlanmış olarak zeytinyağlı tüketin, brokoli her derde deva oluyor. B1 ve C vitamini deposu brokolinin kalsiyum, potasyum, kükürt ile selenyum açısından da zengin olduğunu söyleyen uzmanlar, havuç ya da elma suyu ile birlikte içilmesini öneriyor. Brokolinin afrodizyak etkisi ile cinsel gücü de arttırdığını belirten uzmanlar, "Bu sebzeyi yediğiniz anda daha yüksek enerji harcayabilirsiniz" diyor. Uzmanlar, brokolinin sağlığa yararlarını şöyle sıralıyor:

HER DERDE DEVA OLUYOR
Kalorisinin düşük olması sebebiyle diyet programlarında mutlaka bulundurulmalı. Kanser tehlikesine karşı bedeni korur. Akciğer, kolon yani kalınbağırsak ile prostat kanserlerine yakalanma riskini en aza indirger. Katarakt, kalp rahatsızlıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riskini düşürür. İçeriğindeki folik asit ve demir sayesinde kansızlığı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi meme, akciğer ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi mevcuttur. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır. Erkeklerde iktidarsızlığa ve kemik erimesine iyi gelir. İyot emilimini azalttığı için kullanımında aşırıya kaçılmamalıdır.