Tereyağlı yumurta aşka uzak kalma

Cinsel isteği artıran besinler bazen tek başına yeterli olmayabilir. Mesela yumurtayı hakiki tereyağıyla, domatesi kırmızı etle, yoğurdu da sarımsakla yemek gerekir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 00:21
Tereyağlı yumurta aşka uzak kalma

İÇİNDEKİLER

Kadınlarda ve erkeklerde afrodizyak etkili yiyecekler farklılık gösterebilir. Mesela ginseng erkeklerde isteği artıran afrodizyak yiyecekler sınıfına girerken, kadınlarda isteği artırdığına dair yapılan çalışmaların sayısı fazla değildir. Ancak afrodizyak besinler ile ilgili şunu da belirtmek gerekir. İyi uyku düzeni yani günde en az 8 saat kaliteli bir uyku yaşamak, oksijenin hücrelere daha çok gitmesi yani düzenli spor yapmak bu afrodizyak besinler yani istek artırıcı besinler kadar etkilidir. Kadınlarda daha çok sebzeler afrodizyak etki gösterir. Bunlar patlıcan, ceviz, salatalık, domates, marul, kıvırcık, özellikle pişmiş domates, yulaf ezmesi, pırasa yemeği, ıspanak, zeytin, portakal, kayısı,elma, nar, üzüm, şeftali olarak sıralanabilir. Erkeklerde proteinli gıdalar genellikle afrodizyak besinler sınıfında sayılabilir. Ginseng, çörek otu, fındık, ceviz, badem, fıstık ezmesi, kekik, patlıcan, pişmiş domates, yulaf ezmesi, ıspanak, zeytin, portakal, kayısı, elma, nar, üzüm ve şeftali olarak sıralanabilir. Erkeklerde afrodizyak besinler arasında, yumurta, özellikle kırmızı et, ton balığı, suda pişmiş et, zeytinyağı, uskumru ve palamut vardır. İşin sırrı bu besinlerin nasıl tüketileceğinde saklı...

KURU İNCİR VE ZEYTİNYAĞI: Birlikte yenilirse etkisi daha fazla olur. Kulağa çok lezzetli gelmese de etkisini görecekseniz.

NAR SUYU: Özellikle kadınlarda isteği artırır. Erkeklerde ise organlara giden damarları açar ve kan akışı sağlar. Aşırıya kaçmadan fındıkla birlikte tüktebilirsiniz.

MİDYE DOLMASI: Balık ürünlerinin geneli gücü artırıyor olsa da midye dolmasının etkisi hiçbirisinde yoktur. Hem erkeklerde hem de kadınlarda isteği artırır.

KURU KAYISI, CEVİZ VE FINDIK: Erkeklerde hem isteği artırır hem de boşalma süresini uzatır. Kadınlarda ise isteği artırır. Üçünü birlikte tüketmeye özen gösterin.

BADEM: Kaliteli bir ilişki sağlar. Erkeklik hormonunu tetikler. Kadınlarda ise büyüme hormonunu ve mutluluk hormonu salgılatır.

DOMATES: Pişirildiğinde etkisi artarak isteği tetikler. Domates ve kırmızı et birlikte yenildiğinde daha etkili olur.

​SARIMSAK VE YOĞURT: Birçok kişinin sevmediği sarımsak, yoğurtla yenildiği takdirde daha faydalı olur.

GÜNEŞ IŞIĞI: D vitamini oluşumunu sağlar ve hormonları harekete geçirir.

BALLI MUZ: Özellikle erkeklerde isteği artırır. Hazır gıdalar yerine atıştırmalık olarak hakiki bal ve muz yiyebilirsiniz. Aşırıya kaçmadan gece tüketmeniz daha faydalı olacaktır.

TEREYAĞI VE YUMURTA: Bu lezzetli karışım, D vitamini nedeniyle erkeklik hormonunun salgılanmasını tetikler ve maksimum performans sağlar.