Günde 40 zeytin hastalıkları bitirin

Zeytinin anne sütüne eşdeğer olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay uyardı: Kanser, Alzheimer ve diyabet başta olmak üzere tüm hastalıklardan korunmak istiyorsanız günde 30-40 tane zeytin yiyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 00:30
Günde 40 zeytin hastalıkları bitirin

İÇİNDEKİLER

Her sözü olay olan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine ses getirecek bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının anne sütüyle eş değerde olduğunu belirtip, günde 30- 40 zeytin yenilmesini istedi. Kanser, Alzheimer ve diyabet başta olmak üzere her hastalığın devasının zeytinyağı olduğunu anlatan Prof. Dr. Karatay şöyle konuştu:

HER DERDE DEVA OLUYOR
"Sinir sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması, kanserler, damar tıkanıklığı, damar sertliği, Alzheimer, depresyon, felç, kronik inflamasyon, Parkinson, otizm, unutkanlık, bağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları ile adale ve kemik gücünün azalması gibi pek çok hastalığın tedavisi zeytinyağı ile mümkün. Yaratılışın bir mucizesi olan anne sütünün içindeki her bileşen zeytinyağında da var. Tek tüketim maddesi olarak bir bebeğin gelişebilmesine yeten anne sütünde hayvansal kolesterol varken, zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır. İki mucizeyi karşılaştırdığımızda görüyoruz ki değerleri farklı da olsa aynı içeriğe sahipler."

VİTAMİN ZENGİNİ
Halk arasında alkol göbeği olarak bilinen karaciğer yağlanmasının alkol kullanmayan kişilerde de trigliserit yağlar ve trans yağlar nedeniyle ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Karatay sözlerini şöyle sürdürdü: "Trigliserit yağlar ekmek, unlu mamüller, şekerli gazlı içecekler gibi ürünlerde bulunur. Trans yağlar ise margarin, işlenmiş ürünler gibi ürünlerin içindeki yapay yağlardır. Bu yağlar kronik inflamasyona sebep olurken soğuk sıkım zeytinyağının böyle bir etkisi yoktur. Aksine inflamasyonu durdurur, iyileştirir ve önler. Zeytinyağı, A ve E vitamini başta olmak üzere antioksidan ve antibiyotik içerir. Zeytinyağı tüketenlerde eklem ağrılarının yarı yarıya azaldığı tespit edilmiştir." '

YAPRAĞI ANTİBİYOTİK'
"Zeytinin yaprağı en güçlü doğal antibiyotiklerden biridir. Zeytin ağaçlarının asırlarca ayakta kalmalarının nedeni budur. Hipokrat zeytin yaprağı özüyle mide ülserini ve kolerayı tedavi etmiş. Sağlıkla ilgili bu kadar önemli olan zeytin ağaçlarını korumalıyız. Televizyonlara çıkıp 'Bilmem ne sapı içerseniz iyi gelir' diyenlere inanmayın."

'YAĞ YİYİN'
"İnsan vücudunun yüzde 60'ı su, yüzde 20'si protein, yüzde 19.99'u da yağdır. Bol bol doğal tereyağı, zeytinyağı yiyin. Soğuk sıkım zeytinyağının yanı sıra doğal sirke, ev yapımı turşu ve tereyağı da prebiyotiktir. Bolca tüketin."

ASPİRİN YERİNE ZEYTİNYAĞI İÇİN
Kalp hastalarına, kanı sulandırmak amacıyla kullanılan Aspirin yerine zeytinyağı tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, şöyle devam etti: "Böylece Aspirin'in yan etkisi olabilecek mide delinmesi, kanaması gibi durumlar ortadan kalkar, hatta tam tersine mide rahatlar. Zeytinyağı yağ hücrelerinin yapışıklığını azaltır, kanı sulandırır ve ağrıyı keser. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yalnızca soğuk sıkım zeytinyağı kullanan kişilerde kalp krizi görülmemekte.

KANSERDEN KORUNUN FAZLA KİLOLARI VERİN
Zeytinyağının içeriğindeki prebiyotik, antibakteriyal, antikansorojen ve antibiyotik etki nedeniyle bütün kanser tedavilerinde kullanılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay ayrıca kilo vermek isteyenlere de günde 30-40 adet zeytin yemelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Karatay, kalbi koruyan soğuk sıkım zeytinyağının kalıcı kilo verdirdiğini söyledi.