SDÜ'den engellilere yönelik proje

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından 'Doğa Temalı Öğretim Modeli ile Engelli Gençlerin Kişisel- Sosyal Gelişimlerinin Arttırılması' projesi başlatıldı.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2016, 15:25
SDÜ’den engellilere yönelik proje

İÇİNDEKİLER

SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ekolojik Kalkınma ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan 'Doğa Temalı Öğretim Modeli ile Engelli Gençlerin Kişisel- Sosyal Gelişimlerinin Arttırılması' projesinin tanıtımı Sürekli Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, Isparta'da yaşayan ortopedik engellilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak sosyal ve ekonomik hayata dahil olmalarını kolaylaştırıp daha iyi yaşam standartlarına kavuşmalarını amaçlayan proje anlatıldı.

9 ay sürecek proje hakkında açıklamada bulunan Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adem Efe, projenin başarılı şekilde tamamlanmasını diledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın da katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında ilk 10 hafta her hafta sonu Sürekli Eğitim Merkezi'nde doğayla iç içe gerçekleştirilecek derslerde katılımcılara kamp hayatı öğretilecek. Ayrıca öğrenciler, mesleki beceri kazandırma eğitimi faaliyetleriyle de seramik şekillendirme, pişirme, sırlama tekniklerini öğrenecek, doğal objelerle oyuncak yapımı hakkında da bilgi sahibi olacak.