Her derdin çerisi var!

Kendisi küçük, faydası büyük çeri domatesin kanserden koruduğu ortaya çıktı. Vitamin ve lif zengini bu domates aynı zamanda afrodizyak etkisi de gösteriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2016 Güncelleme 23 Ekim 2016, 01:54
Her derdin çerisi var!

İÇİNDEKİLER

Hastalıklardan koruyan çeri ve kiraz domates, cinsel hayatta da mutluluk getiriyor. Bir kase çeri domatesin yaklaşık 1.3 gram protein, 20 miligram C vitamini, 0.11 miligram B 6 vitamini, bol miktarda A vitamini, 40 miligram potasyum ve 1.8 gram lif içerdiğini söyleyen uzmanlar, bu içeriklerin yaşla birlikte vücutta oluşan dejenerasyonu engellediğini belirtiyor.

KALBİ KORUYOR
A vitamini sağlıklı beyaz kan hücrelerini korumaya yardımcı oluyor. Böbrek, akciğerler ve kalbi koruyor. C vitamini vücuttaki zararlı toksinleri vücuttan atarak kanser gelişimini engelliyor.

SPERM ARTIYOR
Çeri domatesindeki B 6 vitamini beyin fonksiyonunu geliştirirken, A vitamini de cinsellik hormonlarını çalıştırıp, erkeklerde sperm sayısını artırıyor. Her yaştan herkesin çeri veya kiraz domates tüketmesini isteyen uzmanlar, bu sayede sağlıklı bir hayatın kapılarının açılabileceğini vurguluyor.