Fazla tuzlu yeme kanseri düşünme

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2016 Güncelleme 22 Ağustos 2016, 01:23
Fazla tuzlu yeme kanseri düşünme

İÇİNDEKİLER

Türk insanı normalden 3 kat daha fazla tuz tüketiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ceyna Uysal, bu durumun kalp hastalıklarına, mide kanseri, osteoporoz, böbrek ve inme gibi hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. "Günlük beslenmede tuz alımının 9 gram azaltılması felçlerde yüzde 34, kalp krizlerinde yüzde 24'lük bir azalma sağlar" diyen Ceyna Uysal, şöyle devam ediyor: "Fazla miktarda alınan tuz idrarla kalsiyum atımını da artırır. Bu durum da osteoporoz ve kemiklerin kırılma riskini yükseltir. Yemeklerdeki tuz ihtiyacını nane, limon ve soğan kullanarak giderilebilirsiniz. Turşu, ketçap, hardal, zeytin, soya sosu, salata sosları gibi yiyeceklerin fazla tuz içerdiği için çok miktarda tercih etmeyin."