ENGİNAR: Vücuttaki zehri atma özelliği sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. İçeriğindeki folik asit ve potasyum sayesinde kemikleri de güçlendirir.
DOMATES: C vitamini deposudur. Kemiklere kuvvet verir.
FASULYE: Romatizma, siyasit ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.
KEREVİZ: Romatizma hastalığı tedavisinde kullanılır. Vücuttaki iltihabı kurutucu bir etkisi vardır.
PANCAR: Önemli bir potasyum kaynağıdır. Kemiklere büyük faydası vardır.
HURMA: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Kemikler için faydalıdır. Romatizma hastalarının ağrıları hafifletir.
KAVUN: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Dolayısıyla romatizmaya iyi gelir. Ayrıca böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir Frenk üzümü: Yapraklarının kaynar su içinde demlenmeye bırakılması ile elde edilen sıvı romatizmal hastalıklara iyi gelir.
BİBER: Eklem yerlerine, ovuşturularak sürülürse kan dolaşımını hızlandırır.
TAHIL: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
KEKİK YAĞI: Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman, romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır.
KUŞKONMAZ: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır.
BALIK: Özellikle somon, ton gibi soğuk su balıkları bol miktarda omega yağ asidi içerir. İltihaplı hastalıklara iyi gelir. Haftada en az 3 öğün balık tüketerek romatizma ağrılarını azaltabilirsiniz.
KETEN TOHUMU: Balıkta olduğu gibi keten tohumu da yüksek oranda omega 3, omega 6 yağ asidi içerir. Romatizma hastalarına tavsiye edilir. Elma: Romatizma ve gut hastalıklarına karşı yararlıdır.
Kuşburnu: Ağrıları giderir. Basur tedavisinde iyi sonuç verir. Meyve olarak yenilebileceği gibi çayı da aynı etkiyi gösterir.