5 silahşörlü iksir hastalıklar

Bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalıkları çağırıyor. Dr. Görmez, ‘Tarçın, havuç, zencefil, zerdeçal ve çörekotu ile hazırlanan iksir, koruma kalkanı oluşturur’ diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2016 Güncelleme 18 Temmuz 2016, 00:00
5 silahşörlü iksir hastalıklar

İÇİNDEKİLER

Zayıf düşen vücut, yani bağışıklık sisteminin çökmesi hastalıklara davetiye çıkartıyor. İç Hastalıkları ve İmmunoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez, bağışıklık sistemini güçlü tutarak hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu belirtiyor. "Yaz tatilleri moral ve motivasyonu yükseltiyor ancak hastalıkları da tetikliyor" diyen Dr. Ülkü Görmez, dinlenmek ve eğlenmek amacıyla çıkılan tatillerden genellikle yorgun dönüldüğünü ifade ederek şu uyarılarda bulunuyor:

'GRİP HAZIRDA BEKLİYOR'
"Değişen uyku düzeni bağışıklığı olumsuz etkiler. Bağışıklığımız için en önemli onarım dönemi olan uykunun gece 23:00 ile sabah 07:00 arası kesintisiz ve derin yaşanması gerekir. Sabah çok dinç kendiliğimizden uyanabilmeliyiz ki, bağışıklığımızın yolunda olduğunu bilelim. Uykuya dalış mükemmel olmalı ve bölünmemeli. Yazın bu pek mümkün olamıyor. Sıcak hava ve tatilin rahatlığı ile uyku saatleri genellikle sarkıyor. Bozulan bağışıklığımız bir süre sonra hastalık olarak kendini gösteriyor. Çünkü grip ve benzeri enfeksiyonlar yazın da boş durmuyor. Yaz gribi kolay da geçmiyor." Yaz tatilinde uykusuzluk ve kötü beslenmenin neden olduğu bağışıklık sorunlarını ortadan kaldırmak için doğal formüller kullanılabileceği ifade eden Dr. Ülkü Görmez, hazırlanacak özel bir karışımla vücudun güçleneceğini vurguluyor:

SAĞLIK DEPOSU
"Havuç, tarçın, zencefil, zerdeçal ve çörekotu yağı formülü bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Bu besinlerle hazırlanacak kokteyl ile bağışıklık sisteminin silahşörleri, T lenfositlerinin dengesini oluşturarak onları güçlendirip, içerisindeki faydalı özlerin birbirleriyle oluşturmuş oldukları mükemmel denge ve yararlı etkileşim sonucu akyuvarlarımız bayram edecek, onarılacaktır."

MUHTEŞEM KARIŞIM
"1 su bardağı havuç suyuna 1 tatlı kaşığı organik çörekotu yağı ekleyin (zeytinyağı da olur). İçine bir tutam zencefil, tarçın, zerdeçal ilave edin. Ailecek içebileceğiniz bu karışımı aç olarak tüketebilirsiniz. Yanında bir avuç ceviz ya da badem yemeyi de ihmal etmeyin. Haftada en az 3 gün mümkünse gün aşırı bu kokteylin tüketilmesi sizi her türlü gripten ve enfeksiyondan korur, bağışıklık sisteminizi de güçlendirir."

HER BİRİ NDE AYRI ŞİFA VAR
"Havuç suyundaki üç farklı A vitamininin çörekotu yağı sayesinde açığa çıkması ve emiliminin artması, bağışıklığımızı mükemmel bir şekilde onarır. Bunlar; retinoikasid, abseseik asid ve beta karotendir. Kanserle savaşan özellikle abseseik, zerdeçalda da vardır. Zerdeçalın zaten bilinen kanıtlanmış etkisi tartışılmazdır. Tarçın, insülin direnci için fevkalade önemlidir. Şekeri dengeler. Zencefil de vücuttaki iltihabı tedavi etme özelliğine sahiptir."

DEPOLARINIZ GÜNEŞLE DOLSUN
"Yaz aylarının en önemli şifa kaynağı ve bağışıklık sistemini en büyük dostu güneştir. Güneş yazın çok dik iner. Bu, D vitamini depolarımızı aktifleştirmek için çok uygun fırsattır. Bundan dolayı her gün en az 30 dakika koruyucu sürmeden güneşlenin. Çünkü D vitamini birçok hastalıktan koruyan bağışıklık dengeleyicidir. Tabii D vitamini depolarını her yıl kan testi yaptırarak ölçtürün. Dolu olduklarından emin olun."